Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Detektiv Thorne není žádný anděl - paktuje se zločinci, bere drogy a užívá si s prostitutkami. Jeho život se úplně změní, když na místě vraždy jedné z nich najde tajemnou skříňku. Po jejím otevření se s ním začnou dít podivné věci - vidí vraždícího muže bez tváře a strašlivé věci, které se mají teprve stát. Ocitl se navíc na strašlivém místě, které může být skutečným peklem. Je to skutečnost anebo zlý sen? Aby vyřešil případ, musí se postavit vlastním démonům - a aby unikl z pekla, musí získat zpět zlověstnou skříňku z rukou Pinheada, služebníka samotného ďábla. (SPI Film)

(více)

Recenze (196)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Aj keď sa tu Pinhead objaví len na niekoľko málo sekúnd je tento film príjemným oživením horrorovej série "Hellraiser". Po hodne slabej štvrtej časti som nečakal, že by mohlo prísť niečo solídnejšie. Ale prišlo. Piaty diel, ktorý nesie podtitul "Inferno", je zaujímavý najmä po scenáristickej stránke. Celé je to poňaté ako atmosferický detektívny horror alebo ak sa vám viacej páči napínavá horrorová kriminálka. Inšpektor z oddelenia vrážd, Joseph Thorn, je drzý, arogantný sebec. Užíva drogy, chlastá, spáva s prostitútkami, klame svoju manželku, dcéru aj kolegov. Vedie život na hrane. Počas vyšetrovania jedného z prípadov sa mu dostane do rúk tajomná kocka, čo otvára medzipriestorovú bránu démonom bolesti, Cenobitom. Nadišiel tak čas, aby aj on ochutnal svoje peklo. **** ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Příběh Inferna mi hodně připomíná Dickensovu "Christmas Carol". Hlavní hrdina je pořádný parchant, ubližuje všem okolo sebe a tak si ho duchové vemou pěkně do parády, aby se polepšil. Rozdíl je ovšem v tom, že Dickensův parchant v příběhu nepíchá děvky, nestřílí lidi a nešňupe koks a duchové nemají v hlavě narvané špendlíky nebo nevypadají jako lesbické pornoďáblice. Z celého filmu bohužel na hony smrdí jeho béčkovitost. Hlavní hrdina rozhodně není žádný Shakespearovský herec a Derrickson má třeba k takovému Carpenterovi v nejlepších letech taky daleko. Na druhou stranu ale musím ocenit povedené příšerky a taky docela slušný scénář, který se u pátého pokračování jen tak nevidí. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Táto časť kultovej ( a časom sprasenej ) série prichádza s pohľadom celkom iným. Možno sa bude mnohým zdať, že detektívna atmosféra bude na škodu, ale opak je pravdou. Po totálne odfajčenom predchádzajúcom opuse ( HELLRAISER : BLOODLINE ) prichádza komornejší, ale o to pútavejší a temnejší prírastok do rodiny. A dokonca aj a morálnym posolstvom! Čo by na to povedal Pinhead? ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

VHS/// Obsazení 4/10 Děj 2/10 Hudba 4/10 Efekty 5/10/// +mysteriózní nádech, masky -příběh, děj, hudba, herecké výkony/// Ve skutečnosti páté, v mém případě první setkání s Hellraiserem. A nedopadlo vůbec, ale vůbec dobře. Měl jsem problém se sžít s hlavní postavou. Ovšem nejvíce mě ubíjela všudypřítomná nuda a překombinovaný děj. Tohle prostě nebrat/// Celkem 33%/// ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Všetky dieli pred týmto sú ohromne krvavé ale tu je príbeh zasadený hlavne na detektívke o policajtovi,ktorý hľadá vraha prostitútky a sem tam urobí špinavosť.Mame tu aj nových cenobitov ale sú totálne nezaujímavý a dosť zamrzí aj fakt,že Pinhead je tu veľmi málo.Prvé časti oplývali silnými gore scénami a to tu tiež chýba.Ale zas herecké obsadenie je veľmi dobré zvolené a to hlavne mužská postava excelovala.V niektorých momentoch má film nadupanú atmosféru. Halucinácie,fantázie a tajomno okolo hľadaného inžiniera boli zaujímavým a dosť ojedinelým prvkom v tejto sérii. Určite nieje najlepšia zo serie ale svoju úroveň si zachovala.A film zabíja hlavne predvídateľná pointa. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Pracovní názvy filmu byly Hellraiser V, Inferno a také Hellraiser V: Inferno. (gogos)
  • Příběh tohoto filmu je podobný příběhu knihy „The Ghost Downstairs“ od Leona Garfielda. (ČSFD)
  • Jedná se o první film série, který zamířil přímo do videodistribuce. (gogos)

Související novinky

Neo zastaví Zemi

Neo zastaví Zemi

31.08.2007

Ne, nechystá se pokračování Matrixu, v němž létající kungfista napodobí trik Christophera Reevea z prvního Supermana s obletováním Země takovou rychlostí, až dojde k jejímu zastavení. Řeč je o remaku… (více)

Reklama

Reklama