Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Přichází dvacátá léta, byznys vzkvétá a zločinecký boss Tommy Shelby rozšiřuje svoje podnikání – a míří na nebezpečné území. (Netflix)

Recenze (75)

FrankSusta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

(kapku lepší série než předešlá... ale nevím proč:) Hned samím začátek série mi došlo, že tohle bude naprostá pecka (i přesto, že je začátek nějak nezvykle akční, moc věcí tam vybuchuje, atd.). Mírné vybočení z jinak nastaveného pomalejšího tempa (co mi ale naprosto vyhovuje) nijak neubírá, naopak velice přidává. Však pokus o jeho obnovení v prapodivném čtvrtém díle naopak moc nefunguje (ty nepochopitelný zpomalený záběry a prostřihy jak z nějakých krvavích orgíí, co to jako mělo bejt?). A závěrečná epizoda je prostě pecka, i kdyby tam nemuselo být tolikrát, že něco dopadlo dobře, a členům gangu by se mohlo stát více věcí.   A docela mě překvapilo, že má Tomy najednou zhruba tři holky (z toho jednu podivného hybrida Hermiony z Harryho pottera a ještěrky)  perfektní série! 95,3/100 ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně témat, z nichž ambiciózní plán expanze Peaky Blinders do Londýna nejvíc kolidoval s pomstou / atentátem záštiplného inspektora Campbella (Sam Neill – dostal, co zasloužil, neřád), na pouhých šest epizod zapříčinilo, jako by druhá sezóna skončila dřív, než pořádně začala. Ovšem tvrdý respekt (a styl) si vykutálená rodinka Shelbyovic držela pevně a nesmlouvavě. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

[80%] Opět slušná série. První byla o něco lepší, ale tato druhá moc za ní nezaostává. Opět jsem se nechal pohltit postavy a celkové atmosféře, která je skvěle dobově zasazená. Cillian Murphy mě baví víc a víc. Jen tak dále! Jsem zvědav na třetí sérii a podrobný koment udělám až uvidím všechny epizody! ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celá druhá série už pro mne byla nekompromisní. A to v tom ohledu, že když se tam dělo hovno (což bylo skoro pořád), tak jsem přestal být umírněná kravička a začal jsem snižovat hodnocení. Seriál je vlastně doplněn dokonalých soundtrackem, když jsem nad tím tak zamyslel, ale k čemu to je, když scénář psali největší pruďáci od Daredevila? Tenhle seriál má vskutku dobrej potenciál. Zažil jsem super epizody, které mne i bavily a to je asi i důvodem, proč tomu furt a furt dokola dávám šanci, i když mne to skoro vůbec nebaví. Ale jde o to, že 6 dílů o 55 minutách by se dalo prostě neuvěřitelně zredukovat na něco zajímavýho. Taky jsem byl rád, že jsem se dočkal pana Hardyho, který to hezky z po vzdálí řídil. Nahota sem asi patří, jen mi přijde pojmuta takovým stylem jak se to komu hodí. A je zajímavá jak Sam Neill celou první sérii dělá dojem totální askety a asexuála, a přitom by v posledních pár dílech přeříznul i hydrant, kdyby v něm byla díra. Dojedu i tu třetí sérii, ale celý seriál na mne spíš dělá dojem něčeho z čeho silně trpím. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

první řadu jsem viděl už před nějakou dobou a jediné co si z ní pamatuju,je že se mi moc nelíbila a nesplnila očekávání,které bylo vyhajpované vysokými hodnoceními.Chvilku tak trvalo,než sem se odhodlal k další řadě a sem rád,že nemusím litovat,že se tak stalo.Druhá řada je alespoň pro mě rozhodně lepší než ta první a blíží se k tomu co jsem od Peaky Blinders čekal od začátku.Soundtrack je stále skvělý,Cillian Murphy taktéž a ještě navíc přibyl standardně výborný Tom Hardy.Jen škoda,že je tam tak málo...80% ()

Galerie (56)

Zajímavosti (7)

  • Ke konci epizody hraje skladba „All My Tears“ od Ane Brun. (Doomcourier)
  • Během plavby lodí hraje píseň „When Under Ether“ od PJ Harvey. (Duoscop)
  • Když sedí Arthur (Paul Anderson) ve 47. minutě u krbu, tak v některých záběrech drží sklenici v ruce a v jiných ne. (Duoscop)

Reklama

Reklama