Reklama

Reklama

Šest cizích lidí ve vězení budoucnosti, které tvoří nekonečná řada vzájemně propojených cel ve tvaru kostky. Psycholožka, policista, profesionální zloděj a dospělý autista netuší, kde jsou a jak se tam dostali. Ale brzy zjistí, že každý z nich má schopnosti, které jim mohou pomoci k úniku. Napětí však vyvolává konflikty a jejich společné úsilí dostává trhliny. Přežijí, jen když odloží stranou vzájemnou nevraživost a začnou spolupracovat. Je to jediná cesta ke svobodě. Spojí své síly nebo zahynou? Kdo se dostane ven? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (677)

Happens 

všechny recenze uživatele

Film s na první pohled velmi jednoduchou linií příběhu o úniku z kostkového bludiště, který se ale zrcadlí v běžném životě, jakožto bludiště s mnoha různorodými charaktery, které se průběhem filmu vyvíjejí a upadají od svého racia do ID (Freud), kdy na konci filmu (*spoiler*) Natali vyobrazuje jakési nebe, do něhož vejde jen člověk s prostou duší, ostatní ať už pro dobro, či zlo, zůstanou uvězněni a míří zpět do pekla v lakonicky červeně zbarvené krychli. ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou snad v každém mysteriózním filmu/seriálu snad prostě musí figurovat čísla. Kostka mi připomíná jistou formu prequelu Sawčka, možná dokonce originálnější. Naprosto perfektní nápad a mysteriozní a tak dokonale zpracované prostředí Kostky, až jsem koukal, to se opravdu povedlo. A ještě je navrch okrášleno místy psychedelickou hudbou a rozličnými charaktery. Obrovským mínusem tohoto snímku jsou herci, když by Natali šáhl po hercích jinam a povedlo se mu to, měli bychom jistě tu čest s jedním z nejpovedenějších hororů. Postavy samozřejmě vedou místy naprosto nepodstatné až trapné dialogy, z čehož plyne další mínus, špatný scénář. Taky mi trošku vadila nízká úmrtnost, z potenciálů místností se určitě dalo vymáčknout víc, snad se toho dočkám v dalších dvou pokračování. A pár nelogičností, tak obrovskou budovu by se pravděpodobně nepodařilo skrýt, já osobně bych nikdy nelezl první nebo závěr samotný. Ale i přes těchto pár záporů jsem byl mile překvapen a v žebříčku mých TOP mysteráků se Kostka vyhoupla celkem vysoko. Změna: Zpětně, když si zrekapituluji dojem z filmu, zvyšuji hodnocení o jednu hvězdičku, i přes mnoho záporů ve mně zkrátka zanechal silnější zážitek, než jsem čekal. 90% ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Už je to dávno, čo som videl tento film. Veľmi som sa na neho tešil a tak konečný výsledok nemohol naplniť moje očakávania. Hororová forma tu je dôležitejšia, ako logika a postavy mi nepripadali nijako zvlášť zaujímavé. Navyše ma vtedy mierne sklamal koniec, čakal som niečo skutočne šokujúce. No uvidíme, ako budem vnímať film teraz, po desiatich rokoch. Mohli by ho občas dať aj v tv. Tak na druhý krát musím hodnotenie poopraviť, zmysel to dáva a má to aj svoju hĺbku. Treba sa zamyslieť, ako postavy v skutočnosti umierajú, čo, alebo kto je tu tá pravá pasť a prečo má film taký záver, aký má. Nepredvídateľnosť jednotlivých kociek je rovnaká, ako nepredvídateľnosť chovania ľudí a ich charakterov. Pekná metafora na žánrový film. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Strach s neznáma, vidina skoro istej smrti a okolo seba banda na kosť vystrašených ľudí, ktorých ste v živote nevideli a od korých závisí či prežijete následujúci krok. Treba poriadne premýšlať. Nepodľahnúť tlaku. Ťažké, hlavne pre klaustrofobikov! Natali vyprodukoval vynikajúci low-costový psychologický snímok, z ktorého atmosféra priam triští. Skvelý nápad + výborná atmosféra = jeden s najpodivnejších snímkov s akými som kedy mal tu česť. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Excelentní sci-fi s originálním námětem a velmi hustou a tísnivou atmosférou. Znamenitá hudební stránka dokonale dotváří atmosféru filmu. Je dost dobře možné, že po jeho zhlédnutí budete mít strach z toho, kde se probudíte, s kým tam budete a z toho, že by to mohla být čtvercová místnost, která je propojena s další takovou místností, a další, a další... ()

Galerie (20)

Zajímavosti (19)

  • Film se natáčel v jediné místnosti o velikosti přibližně 4x4 metry, ve které se pouze měnilo barevné obložení zdí. (Piggsy)
  • V jedné ze scén se Leaven (Nicole de Boer) Kazana (Andrew Miller) zeptá, kolik dělitelů má číslo 30, načež dostane odpověd, že 3. Přestože je odpověd ve snímku považována za správnou, ve skutečnosti má dělitelů 7. (hendrich6)
  • Většina filmu byla natočena ruční kamerou. (Kulmon)

Související novinky

Neuromancer má lepšího režiséra

Neuromancer má lepšího režiséra

10.05.2010

„Bible kyberpunku“ z pera Williama Gibsona se už pěkných pár let chystá na plátna kin. Když bylo ohlášeno, že ji bude režírovat Joseph Khan (tvůrce šílenosti Torque – Ohnivá kola) a hlavní roli si… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno