Reklama

Reklama

Tygr a drak: Meč osudu

(festivalový název)
  • Čína Wo hu cang long 2: Qing ming bao jian (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Yu Shu Lien se po dlouhé době vrací do domu rodiny Tche, aby zde vzdala poctu muži, který ji vychoval. Na dům však zaútočí Hades Taj, aby se zmocnil meče Zelený osud, který zde opatrují. Yu Shu Lien svolá na pomoc bojovníky Železné cesty, aby společně meč bránili. Mezi nimi přichází i Mlčící Vlk. Yu Shu Lien se tak musí utkat nejen s bojovníky Hades Taje, ale i se svými city. (Tamten)

(více)

Recenze (66)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jednotka nie je mojou srdcovkou a uz si ju prilis nepamätam. Asi by sa zislo si ju pred dvojkou pustit znova, lebo je tu dost rozhovorov, ktore odkazuju na udalosti z jednotky pri ktorych som sa prilis nechytal. Ale to nie je hlavny problem tohto filmu. Tym je, ze nove dejove linie su uplne bez zivota a postradaju akukolvek chemiu medzi postavami alebo nejake emocie. Vysledkom je totalny chlad a absolutny nezaujem o postavy. Napriek tomu film pôsobi uponahlane, jak keby bol dost zostrihany. Bez zaverecnych titulkov nema ani 90 minut. Prec je aj poeticka atmosfera a dvojka je len tupy jednoduchy kung-fu film. Aspon, ze tie bitky za nieco stoja. Sice sa tu casto lieta alebo aspon nerealne poskakuje, co nemam rad, ale bitky pôsobia kontaktne a tvrdo. Choreograficky su skvele a dynamicke. Natocene su prehladne, takze som si ich uzil a jedine, co mi na nich vadilo, bola absencia krvi. Pôsobilo dost divne, ze sa tam neustale rezu mečmi az do smrti a krv vidime len vynimocne. Kto sa tesi na pokracovanie svojej oblubenej klasiky, tak bude najskôr sklamany, ale komu stacia ku stastiu kvalitne bitky, ktorych tu je dostatok, tak rozhodne nebude sklamany. 4/10. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Prvú polhodinu som nechápal nízke hodnotenia.. Skvelý nástup, výborná Sigelová kamera a krásna Umebajašiho hudba krásne odkazujúca k pôvodnému soundtracku. Po bitke v bare to ide ale od deviatim k piatim. Scenár strašne kolísa a hoci to chcú všetci zachrániť dostáva sa to do vôd béčkovitosti. Hoci som našiel čínskú verziu je tam zmena prístupu veľmi cítiť. A hoci to má kopec kvalít nevie si to udržať poetiku pôvodného filmu. Pritom ani herecky to nie je zlé.. Neviem prečo to takto dopadlo. Hlavne to zamrzí na konci kedy sa príbeh posunul na novú úroveň, zazneli v rámci príbehu silné posuny, ale tá výplň skrátka prešumela. A digitálne efekty ľadových kríh a padajúcej veže tomu nepridali. Priemer ale s veľmi výraznou atmosférou. Čo aj napriek všetkému vnímam ako pozitívum. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Je na počudovanie, že za touto produkciou stoja vážne mená a väčšina distribúcie padla na Netflix ( ktorá tak znehodnotila nejeden snímok ). Nemá to síce váhu kinofilmu, na plátne by sa ale vynímal myslím si statočne. Už prvý TIGER u mňa nezarezonoval ktovie ako a nie je pre mňa tak dokonalým snímkom, ako mnohí tvrdia, je však tradičným a kvalitným príspevkom k žánru wuxia. Jeho pokračovanie tak u mňa malo práve tú výhodu, že jeho starší braček nieje pecka. Sequel je tak pozerateľná fantasy, ktorá plynie rýchlo a bez následkov. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Bylo mi jasné, že kvalit jedničky to nedosáhne, ale toto ...? Tygr a drak žádný sequel nepotřeboval. Tohle je jen čínský akčňák, který se jako sequel tváří, ale kromě Michelle Yeoh s původním filmem nic společného nemá. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Mizér a Brak: Meč ostudu. Prvý Tiger a Drak patrí medzi jeden z mojich najobľúbenejších filmov a zároveň jeden z najlepších aké som videl. Vzhľadom na podmienky vzniku som ani náznakom podobnú kvalitu od tohto video-on-demand pokračovania nečakal. Že to však bude až takto mdlý, mizerný a B -éčkový film bez jedinej ambície však tiež nie. Produkcia Netflixu sa totiž pýši minimálne na poli seriálov prevažne vysokou kvalitou a poskytuje tvorcom dostatočnú slobodu v námetoch. Bohužiaľ, to isté zatiaľ neplatí aj o ich filmovej produkcii. Sword of Destiny totiž iba využíva populárne meno, no inak to je nanajvýš zameniteľný treťotriedny wuxia film, ktorých sa v Číne urodí do roka niekoľko a ktorý toho navyše ani s pôvodným filmom veľa spoločného nemá. Okrem toho, že sa tu vyskytuje „zelený meč“ a opäť hrá Michelle Yeoh. Inak je preč všetko čo robilo Tigra a Draka výnimočným filmom. Poézia súbojov, silná love story, perfektná choreografia, vynikajúce herecké výkony, úchvatná hudba a kamera. Ostali iba priemerné bitky, ktorých je síce viac ako v pôvodnom filme, ale ani jedna nie je nijako zvlášť zaujímavá, prepracovaná alebo akokoľvek strhujúca, zbytočný príbeh, ktorý za tú hodinu a pol nemá čo povedať, herci ktorí nemajú čo hrať a pribudlo množstvo zbytočného a lacného CGI, ktorý tento film vôbec nepotreboval. A mandarínčinu nahradila angličtina a tak tu v tej „bájnej Číne“ (tie úvodzovky schválne, keďže sa tentoraz natáčalo na Novom Zélande!) všetci veselo speakujú. Preč je akékoľvek čaro, kvalita, ambície, prepracovanosť prvého filmu. A tak namiesto toho, aby sme sa po tých šestnástich rokoch dočkali ďalšieho zásadného wuxia, ktorý sa zapíše do filmovej histórie a ani po tých rokoch nezostarne ani o deň, sme dostali treťotriedny film, ktorý už v deň svojho zvyku pôsobí ako zaostalý príbuzný spred dvadsiatich rokov a iba zbytočne robí menu hanbu. Tie dve hviezdičky by tomu pravdepodobne išli udeliť, ale nevidím na to dôvod pri filme, ktorý takto špiní odkaz takého majsterštyku akým je Tiger a Drak od Anga Leeho. Lacný televízny produkt vhodný na televízne obrazovky o druhej poobede na televíznej stanici typu TV Barrandov. CELKOVO: 1,5* (3/10) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Asi jsem čekal moc, ale z tohoto snímku jsem byl prostě zklamaný. Není zde tolik soubojů, jak jsem doufal, velká část je jen ukecaná což je velká škoda. Škoda pak především proto, že to, jaké souboje se zde odehrají, pokud už na ně dojde, je naprosto skvělé. Souboj na zamrzlém jezeře je nádherný. I ten finální se povedl, jen přehršel digitální triků trochu dojem hatí. Celkově tak spíš průměr. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Já jsem spokojená. Kvalit jedničky to sice nedosahuje, ale i tak dobrý. Donnie se Chow Yun-fatovi vyrovná, souboje jsou povedený a výběr lokací se jim taky povedl. Navíc se mi líbilo zapracování do děje Donnieho postavy a i propletený osud mladší dvojice. Harry Shum a Natasha Liu Bordizzo se snaží, ale bohužel na Zhang Ziyi a Chang Chena nemají. Hlavní záporák mě taky moc nezaujal, naštěstí se tam moc nevyskytuje. Jason Scott Lee je pro mě prostě vlasatej Bruce Lee, tady nejen že divně vypadá, ale ta role mu moc neseděla. Největším průšvihem je ale ta angličtina. Proooč?! Snad se objeví i verze v čínštině. Přeloženo. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Čím rychleji člověk při sledování "zapomene" na Tygra a draka, tím lépe si tuhle žánrovku užije. Za Michelle Yeohovou v akční roli samozřejmě hvězdička navrch, co se týká CGI, už jsem viděl podobné filmy zmršené digitálně daleko hůř. Scéna, v níž D. Yen dává v hostinci dohromady svůj tým, neměla chybu. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Až na tu angličtinu paráda, a proč to vlastně nepřiznat, i poměrně velká spokojenost .. ten příběh náhodou není vůbec špatný, naopak, herci jsou vesměs sympatičtí a hlavně, ten nový objev: Natasha Liu Bordizzo / Snow Vase, wow (!!!), tomu já říkám úspěšný filmový debut .. držím palce pěsti, ať má tato zajímavá tvářička /čti: šikovná mladá herečka / na své další role podobné štěstí ... ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Po nepovedeném traileru jsem čekal něco mnohem horšího. Nakonec je z toho docela zábavná podívaná, která se samozřejmě po atmosférické stránce nedá s původním filmem srovnávat, ale souboje jsou povedené (i když některé skončí dříve, než bych si přál) a je jich slušné množství. Snad jen ty nepovedené digitální triky kazí vizuální dojem. Pokud jde o děj, tak ten také není vůbec špatný. Tedy, nakonec je z toho docela koukatelná záležitost, která nedělá Tygru a drakovi takovou ostudu, jak by se dalo po upoutávkách čekat. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Uz len varenie 1000x prevarenej vody, fakt ako zbytocne pokracovanie, sa cudujem Woo Ping Yuenovi ze este toci - lepsie je nic netocit nez na stare kolena natocit kopu pod/priemernych filmov : 45 % ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Vlastně jde o návrat ke kořenům. Ang Lee vzal čtvrtý díl Crane-Iron série od meziválečného brakového spisovatele Wang Dula, a jedinečně ho propojil s evropskou melodramatickou školou. Vznikl takový kříženec wuxia žánru s Jane Austen (Rozum a cit po wuxiovsku). A teď tu máme po čtvrtém pátý díl série, ovšem natočený v duchu předlohy, tj. jedná se o čistý brak. Těch devadesát minut je nabito akcí a spoustou postav, hrdinové si nevydechnou, jdou z nebezpečí do nebezpečí, city je spalují, vznešené myšlenky je povznášejí... Co je vlastně ten pravý Tygr a drak? Toto béčko dle knihy či Ang Leeova interpretace? ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Stejně jako první díl, je to moc pěkně udělané na pohled, ale souboje opět ovládly poletuchy. A jiné fyzické nemožnosti. Story není moc originální, prostě banda jedněch proti druhejm. Jenom se nestačím divit, kolik to muselo stát peněz, přitom taková blbost. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Napojení na dokonalého Tygra a draka této jednoduché východní fantasy ubližuje, protože ze srovnání (a očekávání) nemohla vyjít vítězně, bez toho jména by bylo publikum pravděpodobně shovívavější. Jinak to žádný průser není, ale ani nic svádějící k jásotu: nepříliš zajímavý příběh (skupina 5-8 hrdinů brání legendární meč před bandity) se spoustou řečí, digitálně omalovánkový vizuál, skromná televizní výprava, nevýrazná hudba, jen nárazově vycházející pokusy o poetiku či osudovost. Bohužel i ty krátké akční scény svazuje jakási sterilita a nenápaditost (snad s výjimkou souboje na zamrzlém jezeře). ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

50-60% ... Slabý zamerikanizovaný odvar fantastického originálu. Anglický jazyk tomu fakt neprospel. Menej autentické a menej hmatateľné čo sa obsahu týka. No vizuálne stále pekné. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Tri hviezdy berte v tomto prípade len ako protihodnotu vo svojej kategórii VOD, takže absolútne nezodpovedá rozdielu jednej hviezdy, o ktorú navyše som dal pôvodnému Tigrovi a drakovi. Keby som to chcel zjednodušiť, tak napíšem, že tento film sa snaží parazitovať na svojom slávnom predchodcovi. Ale našťastie nie je to doslovne tak. Má to svoj príbeh, má to akciu, choreografia nie je zlá, má to dve zvučné mená v podobe Michelle Yeoh a Donnieho Yena a jedno už skoro zabudnuté Jason Scott Lee, ale je to sterilné doslova na jedno pozretie, myslím, že po opätovnom, ktoré ma ale neláka, by som asi nedokázal nájsť niečo viac, ako som našiel po prvom zhliadnutí, čo sa nedá povedať o predchodcovi, ktorý je na tom práve naopak. Je tu vidieť, že za tým stojí Netflix, pretože digipasáže sú ako z akéhokoľvek ich seriálu, čo ale už neberiem ako chybu, ale ako trademark. Bolo to však príliš krátke na to, aby to mohlo posunúť nejakú hlbšiu myšlienku. Na druhú stranu, len tak ďalej Netflix, držím palce, pretože jeho produkcia či už na poli seriálov alebo na poli filmov ide míľovými skokmi. Kým toto bol pred dvoma rokmi čisto priemerný film, tak ich minuloročné počiny Bright a Seven Sisters idú ambíciami aj spracovaním na tie najvyššie priečky. Už sa teším na ich nový seriál Altered Carbon, možno mi dá viac, ako dal Blade Runner 2049. ()

Milano33 

všechny recenze uživatele

O poznanie slabší film než Crouching Tiger, Hidden Dragon, toto pokračovanie už nemalo taký silný príbeh ako prvý diel. Film pojednáva o ceste za hrdinstvom, o vernosti a oddanosti, o splnení prísah a dodržanie sľubov. Naprieč dejom sa objavuje skutočnosť, že ozajstným hrdinstvom je to, že hrdina zostane dobrým a spravodlivým. Síce heroický nádych zosobňuje príbeh samotný, avšak nájde sa tu priestor aj pre lásku, pomstu, odhodlanie aj predsavzatia. Ďalším dominantným aspektom je osud a to obzvlášť pri previazanosti jednotlivých postáv práve touto nadriadenou mýtickou mocou. Tento sequel prehlbuje mytológiou okolo legendárneho meča osudu. Dozvedáme sa, že tento povestný meč prepožičiava silu svojmu nositeľovi, čím sa stáva neporaziteľným, i keď záverečné odhalenie ozrejmí a predefinuje túto skutočnosť, vďaka čomu vyzie zdanlivo komplexnejšie. Príbeh má mierne problémy s udržaním tempa, avšak minimálne finále je parádne vygradované. Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny so sebou taktiež prináša skutočne impozantnú nádielku akcie. Film je plný akčných hrdinov, ktorý nám predvádzajú okulahodiacu choreografiu. Bolo vážne fascinujúce sa pozerať na fantaskné, ireálne bojové sekvencie, ktoré skresľujú a deformujú skutočnosť. A asi by to nebol film z orientálneho prostredia, kedy si i tento sequel nepotrpel na životné múdra a nejaké tie metaforické hádanky. ()

Strike 

všechny recenze uživatele

Měl jsem velké obavy, protože původní Tygr a drak je jedním z mých nejoblíbenějších filmů, a protože trailery na tohle opravdu nebyly přesvědčivé. Nakonec všek z tohoto pokračování vypadla velmi dobrá wuxia s celou řadou velmi dobrých bojových scén. Bohužel velkou kaňkou je to, že tento film chce být strašně jao ten původní. Nevadí použití původní hudby (mimochodem můj nejoblíbenější OST), naopak je to v některých momentech velkým poziutivem, ale podobnost se přibližuje tak, že některé scény se skoro kopírují (první krádež meče, výuka pomocí klacku, bitka v hospodě...). Plus výprava a herci jsou o poznání bčkovéjší, což je špatné hlavně u oteklého Jasona Scott Lee. Ale jak již bylo napsáno, i přes tyto výhrady jsem se velmi dobře bavil a nezatracival bych tento film. 6,5/10 ()

maty39 

všechny recenze uživatele

Yuen Woo Ping, Donnie Yen, Michelle Yeoh a pokračování slavné značky. To snad ani nemůže jít zakazit... hmm.. ale jde. Možná Yuen Woo Ping stárne, nebo toto pokračování dělal, jen aby měl na nájem a nedal do toho srdíčko. Možná jsem jen zbytečně kritický, protože porovnávám Pingovo The best of s tímto vlažným průměrem.Možná že bych se v tom ani nerýpal, kdyby alespoň ten zbytek za něco stál. Není to úplně špatné ale není to ani nic, co bych znovu vyhledával. ()

Reklama

Reklama