Reklama

Reklama

Re-Animátor

Trailer

Obsahy(1)

Nadaný student Herbert West roste ve výjimečného vědce. Při studijním pobytu ve Švýcarsku ale došlo k menšímu incidentu, a Herbert proto musí své výzkumy dokončit na Miskatonické univerzitě v USA. Zde se přistěhuje k místnímu nadějnému studentovi Danu Cainovi a postupně ho zasvětí do svého univerzitou nepříliš podporovaného výzkumu – oživování mrtvé tkáně… Re-Animator byl inspirován několika povídkami H. P. Lovecrafta a při jeho natáčení bylo použito 25 galonů (tj. 94,6 litrů) umělé krve. Film získal na festivalech celkem tři ocenění – dvě za nejlepší film a jeden za speciální efekty. (Holly_Wood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Spojení Gordon, Yuzna a Combs vypadalo docela slibně a ač jsem měl všechny díly Re-Animatora doma už dlouho, až dnes jsem se dokopal k tomu abych si je pustil. První díl mě však zezačátku trošku znechutil svým českým dabingem, kdy všechny postavy daboval jeden člověk. Děj se mi zprvu moc nelíbil, ale jak plynul čas i já tomu začal přicházet na chuť a musím souhlasit, že postava doktora Westa se nesmazatelně vepsala do hororového žánru. Především pak trefnými hláškami a podáním samotného Combse, který byl prostě cool. Závěrečný masakr na patologii byl doslova pastvou pro mé oči. Skvělý byl i hudební doprovod, který dodal atmosféře ty správné grády. 70% ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Túto hororovú komédiu som prvýkrát videl už v mladom veku na VHS, ale vtedy som ešte nemal dostatočne vycibrený vkus na to, aby som si dokázal naplno užiť brutálnu zábavu v podaní dvojice Stuart Gordon - Brian Yuzna :), takže som si dal po dlhšom čase repete a nebol som určite sklamaný. Re-Animator patrí medzi vlajkové lode béčkovej hororovej zábavy, dvojica Gordon - Yuzna to v tomto smere vždy vedela. ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

všeobecne sa reanimátor považuje za väčší úspech a legendu, no mne sa oveľa viac páči o rok mladšie spojenie veličín gordon-yuzna-lovecraft-ahlberg-band-combs-crampton: from beyond. pozoruhodné je, že tu vytvoril combs diametrálne odlišnú postavu, než o rok neskôr. za pozornosť ďalej stojí u mňa trochu problematické spracovanie a pracovanie s hudobným motívom zo psycha, aj keď úvodné titulky sú po grafickej stránke fasa. napokon som si odložil to najlepšie: mladá cramptonka tu vyzerá báječne a okrem ceciek (2x) sa v jednom zábere môžeme pokochať aj jej ryšavo-blonďavým bobríkom odvahy. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

V dnešní době nic nového a nic mi Re-Animator nemůže nabídnout. Do dalších dílů se jisto jistě nepustím, protože tohle jednou stačilo. Otravná hudba, ničím zajímavé gore a mrtvoly. Až na pár scén horor o ničem a herecké výkony ještě horší než horší, takže fakt škoda, 80.léta jsou prostě pryč.. 2/10 = 20% ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Bizarní krvavá bláznovina, která mě bavila od začátku do konce. Šílenej vědátor píchá mountain dew do mrtvol, dozví se o tom jeho spolubydlícího a patálie ve stylu bublající ukrojený hlavy v pekáči, blondatej bobr, nahotinky, šílený zombící (který bohužel nekoušou) a micka začínají.. za doprovodu parádní psycho hudby u který jsem trsal hlavou na začátku a nakonci, když hrála. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (25)

  • Re-Animator se spolu s filmem Sama Raimiho Evil Dead (1981) stal průkopníkem průměrného "popcornového" hororu 80. let, založeného na efektním maskování a využívajícího prvky absurdního humoru. (Petrus1)
  • Natáčení probíhalo v Los Angeles v Kalifornii. (Epistemolog)

Související novinky

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Reklama

Reklama