Reklama

Reklama

Re-Animátor

Trailer

Obsahy(1)

Nadaný student Herbert West roste ve výjimečného vědce. Při studijním pobytu ve Švýcarsku ale došlo k menšímu incidentu, a Herbert proto musí své výzkumy dokončit na Miskatonické univerzitě v USA. Zde se přistěhuje k místnímu nadějnému studentovi Danu Cainovi a postupně ho zasvětí do svého univerzitou nepříliš podporovaného výzkumu – oživování mrtvé tkáně… Re-Animator byl inspirován několika povídkami H. P. Lovecrafta a při jeho natáčení bylo použito 25 galonů (tj. 94,6 litrů) umělé krve. Film získal na festivalech celkem tři ocenění – dvě za nejlepší film a jeden za speciální efekty. (Holly_Wood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

topi 

všechny recenze uživatele

Nejlepší filmový zásek Stuarta Gordona!! Re-animator je prostě splatter hororová klasika s perfektní maskérskou prací, to gore je prostě úžasný a vůbec celkovej příběh o ožívání mrtvých jakousi zelenou tekutinou je perfektní. Nesmrtelná role pro Jeffreyho Combse jako svojí prací posedlého Herberta Westa. A bez hudby Richarda Banda by Re-animator nebyl Re-animatorem. Tohle je klasika a můj velice oblíbený hororový bonbónek. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americké horrory z osemdesiatých rokov minulého storočia patria medzi moje najobľúbenejšie filmy. Žiaľ, pre niekoho kultovému, snímku "Re-Animator" som nikdy nedokázal prísť na chuť. Hlavný hrdina, arogantný, sebavedomý študent medicíny Herber West mi je značne nesympatický. Krpatý, okuliarnatý podivín, čo sa hrá na boha. Chce poraziť smrť. Experimentuje so substanciou, pomocou ktorej dokáže oživiť mŕtve telá. Film je inšpirovaný dielom spisovateľa H.P.Lovecrafta. Produkciu má na svedomí známy horrorový béčkar Brian Yuzna. *** ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Re-animátor běží jako krví promazané hodinky. Tohle je totiž dokonalá ukázka toho, jak blízko k sobě má horor s morbidní komedií. Pro milovníky všeho gore to jsou hotové žně: zpřelámané oživlé kočky, vypadávající oční bulvy, hlavy rozsekané na hadry, krvežíznivé vnitřnosti žijící si po svém a spousta dalších chuťovek dělá z filmu nezapomenutelný zážitek. Osmdesátková atmosféra vás tu ocákne stejně mohutně jako pyj nadrženého černocha, a postava Herberta Westa se dnes už řadí po bok jiného kultovního hrdiny, a to samotného Ashe. Dvojice Brian Yuzna a Stuart Gordon zde započali svou brutální krasojízdu naprosto s přehledem, fanouškovského zbožtění pak dosáhli u stejně výborné Nevěsty. Bravo. ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Konečně, pane Weste, jsme se setkali tváří v tvář. Myslím, že naše setkání lze považovat za osudové. Tolik jsem toho o Vás slyšel. V mých očích jste fenomenálním individualistou co se týče vaší profese i vašeho života. Slepě Vám důvěřuji a jsem si vědom, že priorita vašeho poslání je vyšší než počet obětí kvůli němu podstoupených. Někdy se nesmíme ohlížet zpět a musíme se zaměřit pouze na náš cíl i když je téměř neviditelný a tak vzdálený. Váš objev - re-animace, tudíž znovuoživení zemřelých jistě vejde do dějin medicíny a vy dojdete zaslouženého uznání. Nikdo už nikdy Váš objev nezpochybní. Vím, čeká Vás ještě dlouhá cesta ke stabilizování Vašeho objevu ale hlavně k přesvědčení veřejnosti, že se nejedná o nic nehumáního či nepřirozeného, ale že jste to právě vy, kdo stanovil další důležitý milník v dějinách lidstva. Dovolte mi popřát Vám hodně štěstí a také hodně sil a odhodlání ve vašem poslání, které navždy změní svět živých ale také svět mrtvých. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Herbert West je mladým ambicióznym lekárom, ktorý nepozná hranice. Dokonca ani hranice smrti. Pre záchranu človeka je ochotný urobiť čokoľvek. Objavením neznámej látky za pomoci ktorej dokáže oživiť mŕtveho človeka sa jeho šialenosť len stupňuje. Spojenca nachádza na prvý pohľad v neškodnom mladíkovi, taktiež študentovi medicíny, ktorý hľadá spolubývajúceho na privát. Spoločne sa rozhodnúť poraziť matku prírodu. Sú však ich kroky reálne a hlavne bez následkov? Som veľmi milo prekvapený. Síce miestami, najmä v závere vtipné dielo ( čo ja veľmi nemusím pri tomto žánri ), no disponujúce obrovskou silou a potenciálom do budúcna. Od tohto filmu by sa mohli učiť milióny režisérov. Po psychologickej stránke či goore snáď úplne bez chýb - 85%. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (25)

  • Pôvodne chcel režisér Stuart Gordon natočiť film vo formáte 16 mm a navyše ako čiernobiely. (beso74)
  • Film inšpiroval americkú kapelu Death, ktorá na jeho motívy zložila pieseň "Scream Bloody Gore". (firewind)
  • V první polovině filmu hledá Herbert West (Jeffrey Combs) co nejčerstvější a nejméně poškozená těla, aby stádium rozkladu nenarušilo proces re-animace. V původní povídce však tenhle problém obešel tím, že vymyslel druh jisté báze, která uměle zakonzervuje tělo, aniž by ho porušilo jako při balzamování. (Hlavonozec)

Související novinky

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Reklama

Reklama