Reklama

Reklama

Paranormal Activity: Prokletí

  • USA Paranormal Activity: The Marked Ones (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jesse (Andrew Jacobs) právě dostudoval střední školu a ocitl se na prahu typické prázdninové nudy. Během zoufalého hledání jakéhokoliv rozptýlení uslyší z větrací šachty podivný hluk z bytu o patro níž. S kamarádem „pošlou na průzkum" zapnutou videokameru, která zaznamená bizarní rituál. Z bizarního se stane děsivé, když obyvatelka onoho bytu náhle zemře a vzhledem k přítomnosti policistů na místě činu rozhodně ne přirozenou cestou. Zvědavost u kluků zvítězí nad pudem sebezáchovy a policejním páskám navzdory se rozhodnou sousedčin byt prohlédnout. Jako suvenýr si Jesse z expedice odnese podivné kousnutí, po kterém už jeho život nikdy nebude stejný jako předtím. Stejně jako životy těch, kteří se mu budou snažit pomoci. Podle režiséra Christophera Landona, který má na svědomí scénáře předchozích tří dílů, je toto volné pokračování jakýmsi bratrancem slavné hororové série. Do té doby fádní a nezajímavý osud hlavního hrdiny se vinou jeho zvědavosti nečekaně protne s tragickou historií postav předchozích dílů. Od tohoto protnutí vše půjde už jenom z kopce a na divácích bude, aby prudký nával filmového děsu přežili až do konce. (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (246)

lykan9 

všechny recenze uživatele

Prokletí je rozhodně posunem vpřed a je mnohem lepším hororem než jeho předchůdce. Ba co víc čtyřka mi přijde díky tomuto dílu ještě zbytečnější. Další změnou je i to, že Prokletí je mnohem akčnější než všechny předchozí díly dohromady a díky tomu ta nudná počáteční část v tomto případě tak nudná není a k napínavému závěru to mnohem příjemněji ubíhá. Závěrečné propojení s jedničkou je sice bezva, ale zase naopak není tak napínavé, jak se to předchozím filmům podařilo. Suma sumárum podobné hodnocení. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Paranormal Activity: The Marked Ones je horší než první dva díly, srovnatelný s třetím a lepší než PA 4. Do tohoto dílu jsem šel s tím, že odpad bude téměř jasná volba. Změna herců a hlavně prostředí prospěla, protože díky aspoň malinké změně odpad dát nemohu. Do toho seznamování s Jesseho posedlostí bylo docela zábavné, i když velmi krátké. Dále atmosféra zhoustla a přišlo pár lekaček, které bych řadil někam do průměru. Tuto sérii "zatím" neodsoudím a budu s hodnocením mírný a uvidíme, co nabídne další zbytečný díl .. 4/10 = 44% ()

Reklama

MáŠa 

všechny recenze uživatele

tak bylo to zajímavější než předešlý díl z roku 2012 (to byla asi čtyřka), ale jinak rezervy tam jsou velké. Člověk nesmí moc zapínat mozek. Tady je fajn, že zase jen nejsme v nějakém baráku a že se střídají prostřihy z různých statických kamer. Tady to natáčí kluk na ruční kameru, takže jsme furt v pohybu. V reálu by jí sebou asi furt takhle netahal. Co jsem tak pochopil, mezi předešlými díly měla být snad i nějaká souvislost, která mi ušla. Jestli je tady nějaká, tak mi uniká opět. Společným jmenovatel je ale minimálně herečka Katie Featherson. Být ta série zajímavější, zjistím si to, ale takhle je mi to celkem fuk. Jinak ve filmu se nic pořádně nevysvětluje, a závěr je nicotný. Očividně šlo jen o to udělat pár dalších lekaček a pak to pustit do kin. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ja som bol spokojný. Hoci ide "len" o rip-off, bol som príjemne prekvapený, ako hladko zapadá do série. Občas je to príjemne strašidelné a akčný záver je super. Celé to hodnotím pomerne pozitívne a nenudil som sa a to napriek tomu, že film trvá takmer dve hodiny, čo je na takýto jednoduchý horor „moc“. Našlo by sa tiež zopár prekvapivo originálnych nápadov (vlasy v očiach, pes na stene). Každopádne, v seriálovej zamotanosti sa úspešne v päťke pokračuje. Vo finále sa preživší hrdina dostane tajomnými dvermi do... a teraz sa držte... do domu Micaha a Katie, hrdinov jednotky (oboch znova/stále hrajú Katie Featherston a Micah Sloat). Ja osobne som to vôbec nepochopil. Cestovanie v čase a priestore? Alternatívne dimenzie? ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Kdybych radši zůstal doma! A s tím lupenem zadara (Cinestar club, každej pátej), bych si jen (para)normálně vytřel prdel, udělal bych líp! Mohl jsem si nafukovat matračku, ožrat se s babičkou, pokecat si s nějakou svojí hračkou na baterky a svému pejskovi Azorovi kydnout na hřbet vteřinové lepidlo a připlácnout ho na strop. Užil bych aspoň nějakou srandu. A kdybych v kurníku čapnul slepici, podříznul jí krk a na tepich v obýváku namaloval krví pentagram, mohlo být teprve veselo, až by mi na to přišla moje stará, ta čarodějnice jedna! Nebo jsem mohl jít za kámošem, šmírovat jejich hnusnou starou sousedku, špekatou bachyni, jak se nahá producíruje v ložnici a pak si z toho XXL zážitku hrůzou zakvílet do digestoře. Prostě se bavit. Ale to ne, mě musel posednout démon a vnuknout mi ten debilní nápad jít do kina... Za sympaticky ožralou babičku plus jednu humornou scénu, kdy démonem neposednutý kámoš se zkouší opičit s levitováním (hádejte, jak dopadne? :-), dávám jednu uskučenou hvězdu.                  I hate Blair Bitch! ()

Galerie (20)

Zajímavosti (10)

  • Prvý film zo série, ktorý sa začína logom spoločnosti Paramount. (misterz)
  • Producent Oren Peli se nechal slyšet, že tento díl není ani tak sequel nebo spin-off, ale spíše "bratranec" původní série. (SidneyP)
  • Film sa v októbri 2016 podľa webu PrettyFamous umiestnil na 79. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama