Reklama

Reklama

Duben 1945. Zatímco se spojenecká armáda pokouší o finální ofenzívu na evropské frontě, ujímá se válečný veterán, armádní seržant Wardaddy (Brad Pitt), velení tanku Sherman a vydává se s jeho pětičlennou posádkou na vražednou misi v týlu nepřítele. Tváří v tvář přesile početní i palebné a v doprovodu naprostého zelenáče, který se v jejich četě souhrou okolností ocitl, je Wardaddy se svými muži nucen získat navzdory veškeré pravděpodobnosti štěstí na svou stranu a dovést do úspěšného konce své hrdinské pokusy zaútočit na samotné srdce nacistického Německa. (Falcon)

(více)

Recenze (1 549)

venison 

všechny recenze uživatele

Film „Železná srdce“ je vizuálně velmi příjemný film s dobrým obsazením, ale na plný počet hvězdiček má za mě hodně vadítek.. Atmosféra filmu je hodně apokalypticky pojata - tuny bahna, špíny, stříkající krve, rez a všeobecná špinavost a ošuntělost všech lokací.. Posádka tanku je banda násilníků a psychopatů, která si pěstuje výživnou „ponorku“ jak na vesmírné lodi.. Dříve jsem si myslela, že tank je hodně pomalá, těžkopádná, neohrabaná a hlavně nudná válečná pomůcka, na které se hlavně vozili děti po osvobození, ale díky překvapivě akčním a různorodým scénám jsem tento svůj předsudek celkem úspěšně přehodnotila :-) Jak to tak u USA válečných dramat bývá, tak je film narvanej hromadou klišé, jen mi tam jako třešnička na dortu scházelo nějaké osvobození koncentračního tábora :-) Obsazení nijak nerušilo – Shia LaBeouf byl dostatečně pomatenej na to, aby se dal snést.. A zejména z Jona Bernthala, který mě baví už od seriálu „Mob City“.. Režisér David Ayer na mě udělal dojem už s perfektním snímkem „Patrola“ a nezklamal ani tentokrát.. U akčního filmu by měl hodně dlouho zůstat :-) ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Američané konečně točí válečné filmy a ne náborová videa? Ne tak docela. Za prvé tu pravou deziluzi dávno ukázali, i kdyby mělo jít jen o vietnamské snímky a za druhé Fury je realistický jen hodinu a půl. Ale popořadě. Ve válce muži ztrácí jedno ze základních lidských práv - právo na život. Říká se, že mnohem krutější je pro ně ztráta dalšího, ne tak zjevného práva - práva nezabíjet. Don "Wardaddy" Collier si dává záležet, aby každý pod jeho velením pochopil, že soucit a morálka tváří v tvář nepříteli v lepším případě zabíjí jen je, v tom horším i zbytek posádky. A jestli existují situace ve kterých dává smrt smysl, tak o vyhraných válkách tohle rozhodně neplatí. Třetí říše se ale sama neporazí. A to je zhruba zápletka Fury. Tedy kromě poslední půlhodiny. Tam se asi scenárista s režisérem ožrali a natočili hyper-nerealistickou střílečku přetékající patriotismem, touhou padnout za vyšší ideály a pro lásku k armádě. Až jsem měl pocit, že dívám na Saving Private Ryan 2. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(48/2015) / Vojnových filmov z poslednej doby je máličko, a asi to ani neni úplne môj žáner aj tak je to ale škoda, že Fury dopadlo tak ako dopadlo. Film, ktorý ma pomaly ale isto vťahoval do deja zhorel v závere. Mne by ani nevadilo, ako moc prepísknutá tá záverečná scéna je, keby sa režisér nensnažil brať trištvrte filmu docela vážne. Nie som odborník na vojenský boj, dovolím si ale tvrdiť, že by som docela presne dokázal povedať ako by v realite vyzeral ten masaker. (4/10) ()

ivan bohatyr 

všechny recenze uživatele

Jako fanda válečných filmů dávám 3, ale narovinu jako nic moc. Obecně mě vadí tento hrdinský styl, bohužel v dnešní době se zdá být dost populární, pro film tohoto stylu ale rozhodně není vhodný. Z američanů dělá obrovské borce a hrdiny, kteří by snad byli schopni s jedním tankem dobýt Berlín, stačí si porovnat ztráty na americké a německé straně, ten nepomněr je opravdu příšerný. Především Brad byl opravdu bůh války, takový ten kovaný správňák, nezastavitelný s min 50 zářezy na pažbě. Ve válce by se nic takového rozhodně nestalo, stejně tak závěrečná bitva byla hodně přitažená za vlasy, jak z američanů udělali obrovské hrdiny, tak z němců naopak obrovské hlupáky (přesnost palby němců - 20%, přesnost palby američanů 85%). Tento hrdinský styl je tak dobrý pro film typu Iron Man, ale ne v tomto případě, a nebo druhá možnost - napište že Fury je sci-fi. ()

Zek 

všechny recenze uživatele

A já myslel, že tyhle filmy, kdy jeden voják postřílí pomalu celou armádu Němců, kteří ještě běhají s puškou v ruce :D proti kulometu točili jen Rusáci. Nechápu hodnocení, jeden z nejhorších válečných filmů co jsem kdy viděl. ()

Krysa SPK 

všechny recenze uživatele

"Auf wiedersehen, asshole !" Tohle je válka ! Bláto, krev, vnitřnosti. Vojáci jsou hnusný, špinavý, zjizvený a vůbec s nima není prdel. A kord když jich je plnej tank a vede je Brad Pitt. Tenhle biják doporučuju všema deseti ! ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Tuhle tématiku mám rád, a tanky se mi lze zavděčit hodně. Proto si z Fury odnáším pozitivní zážitek z tématu, a výpravy. P5íběh je klasická tuctovka o bandě vyděděných hrdinů, co si prošlápli svou "cestu do Valhally". Kdo má něco nakoukáno, příběhem nebude moc překvapen. Brad je profík, takže o něm není pochyb, ostatní se snaží, ale zápletka je stará jako válka sama. Ale kol kolem, funguje to dobře. Dvě hodiny proletí jak osádka protitankového děla po setkání s "Fúrií" (aneb tak zní podle českého překladu význam slova Fury...). Má to spád, napětí a rozumný (i když očekávaný) vývoj. Pro militantně pozitivní lidi je tahle novinka povinností, už jen pro tu atmosféru. Pro ostatní je to o zvážení, co vlastně od takového filmu očekávají... ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

David Ayer si mě před pár lety získal, a od té doby jsem zvědavý na každý jeho nový film co bude následovat. Tento rok jsme tu už od něj měly Sabotage, která spoustu lidí zklamala, jelikož byla dosti rozporuplná, naštěstí to samé se nedá říci o Fury(Železná srdce). Fury(budu používat anglický název, protože se mi víc líbí a je kratší) je totiž krásně přímočarý film, který si toho je dost vědom a nechce nám zaplnit hlavu zbytečnostmi, jen nám chce ukázat krásně syrovou a nekompromisní válku očima několika postav. A to se filmu daří na výbornou. Ayer by mohl jít více do hloubky, což taky v několika scénách moc dobře předvede(čištění tanku, druhá část scény v kuchyni nebo první zabití), ale taky ukazuje chlapské přátelství na život a na smrt, které je kolikrát odlehčeno nějakou hláškou nebo vtipem. Je příjemné jak rychle si oblíbíte postavy, i když o nich skoro nic nevíte. Brad Pitt tady podává svůj standardní výkon a je vidět, že on je tahounem snímku a doslova srdce svého tanku. Shia LaBeouf se mě tady moc líbil, jelikož hraje zajímavou postavu a jeho herecký projev mě bavil. Totéž platí o dvoji Jon Bernthal, který magory prostě umí a Michael Peña, jenž umí prodávat postavy s menším prostorem. Logan Lerman si mě získal svým vývojem, kterým prošel ve filmu, protože jsem si neustále říkal, jak by asi bylo mě v jeho situaci. V menších rolí se mi líbili mladý Eastwood, Jim Parrack(True Blood) nebo dvojice německý slečen Alicia von Rittberg a Anamaria Marinca. Fury je dost syrový film, takže je tu spousty krve, ustřelených končetin a nepěkných věcích, který dělají i z morálně čestných lidí zrůdy. Akční scény se moc povedly, mají drive a jsou napínavé a zábavné, jediné co mě vadilo byly ty barevné paprsky, jelikož jsem si neustále připadal jako, že sleduji Star Wars. Trošku mě zklamal konec, který jsem si představoval trochu jinak. Fury je velmi povedený válečný film, který mu nechybí přesah a ani humor a přátelství na život a na smrt. ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

80-85% ... Prijemna kombinacia vojnoveho prostredia s ostrovtipom a negativnejsimi emociami, ktore uz k vojnovemu zanru jednoducho nevyhnutne patria (pokial nie ste bezcitne sochy). S obsadenim som nemal absolutne ziadne problemy. A s audio-vizualom uz vobec nie. Byt zavrety niekolko mesiacov v jednom tanku a obzvlast este v takom prostredi ako je vojna sa musi podpisat na cloveku a jeho psychike a preto keby film vykreslil aj toto v detailnejsom rozmere bol by som asi maximalne spokojny. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Hodně drsný válečný snímek bez uhlazených osvoboditelů Evropy. Jen samý hnus a špína, jak to válka prostě přináší. Čekal jsem, že ayer nechá umřít oprav du všechny, ale asi nějak měkne. Škoda. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Ježkovo vobočí, pro pána krále! Komentář s menšími SPOILERY. Copak jde takto zajímavé téma totálně zmastit? Evidentně jde! Ještě bych překousl to, že "wálečnej taťka" Brad Pitt nebyl příliš ve formě a hraje tady naprosto otřesně, docela bych pobral rychlokurz na vojáka pro nového člena posádky, beru že si německá buchta ráda nechá naštěkat do boudy a že jí to naštěkání příliš nevydrží. Co ale nepoberu je naprosto nesmyslná pozdější fáze filmu, která ve mě vyvolává výsměch a zároveň smutek. Jak někdo mohl řemeslně tak skvěle vypadající film až tak s prominutím zkurvit, to mě hlava nebere. Technická stránka filmu je snad jediné pozitivum. Navození atmosféry v tanku je dokonalé, ovšem v případě úplné absence dialogů, které jsou na úrovni Expendables. Fajn, pokud chtěl Ayer udělat bezduchou akční koninu z WW2, tak tomu měl dát odpovídající vizáž, nálepku "bad-ass nazi killers" a nehrát si na skutečné události. Za toho předpokladu bych odpustil to všechno kolem, ale z toho co jsem možnost vidět, nejsem schopnej akceptovat vyšší hodnocení. ()

chubaka 

všechny recenze uživatele

3 je málo, 5 by bylo moc. Hrozně se mi líbila ta syrovost filmu, ta špinavost a krutá realita bez příkras, ale ten konec jim budu ještě dlouho zazlívat.... ()

Yoda sama 

všechny recenze uživatele

Ayer si opäť dáva dávku bytostného utrpenia, depresie, priateľstva a smutných osudov svojich komplexných postáv. Napínavé od začiatku do konca a pri scéne, kedy si zapálili a popíjali naposledy mi bolo úprimne smutno. Už by mal režírovať už len svoje scenáre. ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Tak moc jsem tomuto filmu držel palce a modlil se ať si to neposere - Syrová mašinérie konce 2. světové války. Špinaví, umaštění, válkou otupělí chlapi, kteří to chtějí mít za sebou. Buď se vysvobodit smrtí a nebo díky zkušenostem déle přežít a vrátit se domů. Odpornost a hrůzy války bez pozlátka a odvracení očí nad zvěrstvy. Oscarově herecký výkon klaďase Shermana i zlého nepřemožitelného Tigera v orgasmické scéně jejich duelu. Obrazově-zvukový průstřel divácké dušičky, kdy při průletech šrapnelů vás to vezme sebou i se sedačkou a z nábytku lítají třísky. Ayerovská aerodynamika střel a čvachtavých headshotů (ulétlá hlava od 88mm protipancéřové střely). Bylo tu všechno, co trpělivý divák očekával od válečného reálně ztvárněného velkodramatu, který by se přibližoval k neporazitelnému eposu o vojáku Ryanovi. Tak moc jsem držel palce a blížil se k tomu vyvěsit slavnostní filmovou vlajku na střechu Říšského sněmu, když..... Když v tom vylezl panchart Brad Pitt z kokpitu tanku a počal nekryt kosit Browningem okolo nabíhající Němce, kteří odhodlaně dávali svá těla smrti. Jistě by německý důstojník vydával takový sisyfovský rozkaz a seržant Don Collier přežil díky tomu, že na něj nechtěli hodit granát. Spoiler: Co ovšem považuji za totální filmařský ústřelek pro omluvné polidštění Wehrmachtu je finální spása floutka Normana, kdy podobně mladý voják SS ho nechává žít. Myslím, že za takový nález pod tankem by si nenechal ujít povýšení a už i malý Hitlerjugend ví, že tank má díru i dole. ()

Pump 

všechny recenze uživatele

Nebylo to vůbec špatné a věřím, že si tento film své příznivce najde. Myslím si, že mít guláš v tom co chtěl pan Ayer říci, může mít především nevyzrálá osobnost, která se nevyzná ve svých pocitech. HOWG! ()

Timak 

všechny recenze uživatele

Mně se to líbilo hodně. Opravdu jeden z nejlepších válečných filmů poslední doby. Herci byli neskuteční. Hudba byla skvělá, akce dokonalá. Prostě pecka :) ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Tvrdá, nekompromisní, špinavá tanková jízda trochu zadrhne, když příliš zatlačí na pilu v morální "obžalobě" válečného běsu, netečnosti, zhouby a narušených charakterů (aneb "poprav si svého nácka, ať je z tebe pořádnej chlap"). A úplně se zastaví ve stupidní závěrečné přestřelce jak z Ramba IV (jen horší, zív), plné přepálených blbostí a heroicky patetického umírání. Na těchto dvou židlích zároveň se prostě sedět nedá. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Jaksi jsem snímek podceňoval a nějak jsem ho chtěl přejít, což by byla opravdová hloupost. To, co jsem dostal naservírované od pana Aeyera se jen tak nevidí. Jeden z nejpovedenějších válečných filmů. Každopádně nejlepší film, co se týče tankových bitev. Dávka syrovosti, tvrdosti a vnímání hrůz války jako součást práce, která mění lidskou povahu od základů. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Je to dosť americký Bullshit ale dá sa na to vynikajúco pozerať a veľmi sa mi páčilo, že film sa od úvodu na nič nehrá. Típci z World of Tanks tak majú dokonalú reklamu k svojej už aj tak dosť rozšírenej hre a toto ich popularitu vystrelí do výšin, pretože ak máte radi akciu, streľbu a druhú svetovú a nepáči sa vám dlhé kecanie tak si Fury jednoducho zamilujete a to som sa ešte nedostal k hviezdnemu obsadeniu, ktoré stojí ozaj za to a dáva poznať že ide o úplný Minestream. 80% filmového času sa nepohneme tanku z dohľadu a to sa mi celkom páči tá menšia tanková prestrelka tiež stála za to a teatrálny koniec tak ako to iba Amííci vedia je dôkazom toho, že aj v dnešnej dobe sa dá natočiť popiči vojnový film a nepotrebujete na to Hanksa ani Schwartzenegra. Fury berie korunku iba jej prehnaná Americkosť a to v dôsledku dokázania toho aký sú Amíci super a ako by sa bez nich Európa neobišla a ako to hrajú vždy na tých dobrých pritom história hovorí aj o ich svinstvách ale to je na dlho a asi pre iný film. 83% ()

Související novinky

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Miliardový podvod v Hollywoodu

Miliardový podvod v Hollywoodu

20.02.2022

Hollywood následuje skutečný život, který zase následuje Hollywood. Herec Zachary Horwitz, známý také jako Zach Avery, se v malé roli objevil třeba vedle Brada Pitta ve filmu Železná srdce. Nejspíš… (více)

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

19.03.2018

Hvězda Transformerů si v posledních letech užila spoustu průšvihů, zároveň však opakovaně dokázala, že před kamerou pořád umí. Ať už se podíváte na válečný akčňák Železná srdce, nezávislák American… (více)

Comicsoví kriminálníci od Ayera

Comicsoví kriminálníci od Ayera

21.09.2014

Režisér David Ayer se doteď soustředil na policejní thrillery. Letos ale tenhle žánr výjimečně opouští, a po Drsných časech, Street Kings, Patrole a Sabotage uvidíme jeho tankový akčňák Železná srdce… (více)

Reklama

Reklama