Reklama

Reklama

Lucy je typická „blbá" blondýna, co se vždycky zamiluje do toho největšího ksindla v okolí. Ten poslední ji právě zapletl do obchodu s drogami, který řídí všehoschopný pan Jang (Choi Min Sik z kultovního Oldboye). Než se stačí pořádně rozkoukat, má v břiše zašitý balíček obsahující extrémně silnou syntetickou drogu, který má propašovat do Evropy, pokud chce přežít. Nešťastná náhoda nebo spíš brutalita strážců, kteří ji mají hlídat před odletem, zapříčiní, že se zásilka roztrhne a její obsah se začne vstřebávat do Lucyiina těla. Že se jedná o opravdu výjimečný „matroš", zjistí záhy, když bleskurychle zlikviduje všechny hlídače a uteče na svobodu. Ve všech směrech je najednou mnohem silnější, mnohem víc vnímá, rychleji uvažuje, dokonce si osvojuje nadlidské dovednosti. Může za to právě ta neznámá substance, která výrazně zvýšila procento využití její mozkové kapacity. Toto číslo navíc stále roste a Lucy si uvědomuje, že z daru by se mohla stát smrtelná hrozba. Vyhledá proto profesora Normana (Morgan Freeman), největšího odborníka na lidský mozek, aby jí zkusil pomoci. V patách má však Janga a jeho zabijáky, kteří nechtějí o svou kurýrku za žádnou cenu přijít. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 551)

hanagi 

všechny recenze uživatele

A proč vlastně ne? Zábavná akce, kousek Asie, nějaké to efektní zabíjení, trocha z populárně naučného dokumentu, rychlé tempo (které pouze v závěru trochu ztrácí dech) a absolutně žádná logika. A ptám se - která jiná než Scarlett by měla hrát superženu?! ()

Monoxid 

všechny recenze uživatele

To byl tak strašně divnej film, že si zaslouží komentář... Vynasnažím se nepitvat se v celém tom průšvihu ohledně mozkové kapacity. Budu dělat, jakože jsem jim to sežrala. Takže... Nevím jak vy, ale já se kvůli traileru těšila na akční film. Přece jen je v hlavní roli „Černá Vdova“, snad mě chápete. Takže z pohledu akčního filmu je to nelogická slátanina s nevysvětlenými dírami a milionem nezodpovězených otázek (ne těch filosofických - těch typu: A co se sakra stalo s tímhle? A jak jsme se dostali sem? A proč tenhle udělal zrovna tuhle kravinu?). Z pohledu sci-fi bych to byla schopná uznat pouze v případě, že by to bylo rozvedeno dál do budoucnosti (třeba jako „...a započaly hromadné experimenty na lidech.“ nebo „...získaných znalostí lidstvo využilo pro první kroky k ovládnutí vesmíru“). Takhle to má záživnost eseje studenta osmý třídy. Byl tam jeden světlý moment, kdy jsem měla pocit, že se dostavil očekávaný spád. Po pěti minutách jsem zjistila, že se mi na pozadí omylem spustil soundtrack z jednoho anime -_-" ()

marvan 

všechny recenze uživatele

Velmi zábavné, ale pohromadě to drží jen díky rychlému střihu a optimální stopáži. Jinak ideově tak 30 let zpátky, zhruba do časů knižního vydání Gibsonova Neuromancera. Natočit tohle v 90. letech před Matrixem, měl by ten film i nějaké opodstatnění. Dnes stojí mimo proud, jen jako trochu zbytečný důkaz stále živého talentu francouzského onanisty. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Jak poznamenali mnozí přede mnou, tak člověk ve skutečnosti využívá sto procent své mozkové kapacity. Ano, platí to i pro toho souseda o patro výš, který vítá každé nedělní ráno půlhodinovým vrtáním do panelu. Ale byla by škoda si kazit tohle béčko důrazem na realitu a nebo dokonce předstíráním hlubokomyslnosti. O logiku tady opravdu nejde a pokud Luc Besson zmínil, že se inspiroval Vesmírnou Odyseou, tak to beru jen jako roztomilý smysl pro humor. Vědecké fantasmagorie bych mu tedy rád odpustil, kdyby chytrost imitoval věrohodněji. Alespoň natočil zábavný odpočinkový film. Jeho mladší já z devadesátých let by hovšak za tenhle zmařený potenciál mělo pořádně profackovat. ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Ako mám toto hodnotiť. Mestami je to vskutku zábavné. A kameraman sa neskutočne pohral. Myšlienka je zaujímavá a niektoré scény sú fakt cool natočené. A dokonca to má aj napínavé scény- Ale v prvom rade mám pocit, že skôr ako Lucy to so šňupaním prehnal Luc, pretože to občas skĺzlo do úplneho gulášu. Ako keby si z nás tvorcovia potajomky robili srandu. Takže niekedy to bolo na tri niekedy na štyri. Hmm. Dám silné 3*, 65-70%. ()

Triny 

všechny recenze uživatele

Ou, co to?! Zajímavá myšlenka, ale jinak film absolutní slátanina a nesmyslná konina tvářící se, jak když je na stopě léku na rakovinu. Do toho sem tam pronesené omleté akční fráze jsou pomyslnou třešničkou na dortu a dělají z filmu vážně frašku.. škoda.. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem objevila film, o kterém nedokážu naplno říct co si o něm přesně myslím...Nevím, zdali se mi líbil či to bylo příšerné. Tenhle film je totiž pro mě něco jako flek od marmelády, který se mi rozplácne na zdi - budu na něj nějakou chvilku koukat, ale pak ho stejně setřu, ale část tam navždy zůstane...Johansson pro mě byla dost nepřesvědčilá, její popis mozkové aktivity pro mě nebyl dost důvěryhodný a celé to ve mě zanechalo dost matoucí dojem, ale bohužel v tom horším slova smyslu. Ten náměť je tak skvělý, jen to podání nebylo tak silné a intenzivní, jak by mělo. Celý ten film mi přišel pouze jako trailer... ()

LittleJohnny 

všechny recenze uživatele

Samotná idea se mi nadmíru líbila. Provedení, trošku pokulhává a né každému musí sedět tupé výrazy Scarlett Johansson. Za mě, ale dobrý... ()

Iroquaise 

všechny recenze uživatele

ještě jsem od nikoho neslyšel, že by vnímal film "Lucy" jako posmutnělý příběh o ženské postavě, která se nevlastní vinou dostala do soukolí událostí, jejichž výsledkem je, že se neodvratně odcizuje okolnímu světu a vytrácí se její původní identita (závěr má v podstatě kristovské parametry)...přitom je to model, který Besson aplikuje v různých obměnách docela často...viz. "Brutální Nikita", "Colombiana"..."Johanku z Arku" už jsem dlouho neviděl... ()

asirtes 

všechny recenze uživatele

Páči sa mi, ako Besson nás dokázal zblbnúť letným sci-fi blockbusterom, do ktorého zakomponoval už ťažšie čitateľnú intelektuálnu komédiu. Je to proste majster svojho remesla. Som sa pobavil. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Sci-fi, modré, mozkové, korejsko-evropsko-americko-celosvětové, akční, zajímavě evoluční, nadčasové x konec poněkud přehnaný. Nápad to mělo, tyhle biologicko-evoluční záležitosti já ráda. Scarlett hrála dobře, viděla jsem jí po dlouhé době a byla dobrá. Mělo to spád, upoutalo to pozornost, ale druhá polovina byla trošku přehnaná (jezdit v protisměru jen aby to bylo akční..) a konec už byl vážně hodně mimo tento svět. Ale snímek je to zajímavý. ..tak já nevím, asi je lepší zůstat se svojí mozkovou kapacitou na minimu.. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

To se zas jednou nějaký scénárista v sobotu večer nudil a zrovna v televizi dávali Limitless (Všemocný) z roku 2011 s Bradley Cooperem. Hrdinu vyměnil za hrdinku, podal jí taktéž drogu, která její mozek přinutí pracovat na 100% mozkové kapacity a namísto, aby se díky nově nabytím schopnostem snažila přivydělat si, rozhodla se naše akční pomstychtivá Scarlett, že si to rozdá s korejskou mafií a přitom hází moudra o existenci a času, co asi zase jiný scénárista vyhodil ze scénáře Interstellaru. ()

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu je super, stejně tak i půlka. Bohužel čím víc film tlačí na pilu tím víc mi byl protivný. Ke konci jsem dokonce vážně uvažoval o jeho vypnutí. Skvělá myšlenka a opravdu ohromný potenciál této myšlenky byl dle mého názoru zničen tím, kam až se pokusil zajít. ()

Související novinky

Scarlett Johansson v Ghost in the Shell

Scarlett Johansson v Ghost in the Shell

06.01.2015

Když se v rozmezí čtvrt roku objevíte ve dvou akčních filmech, které vydělají 714 a 458 milionů dolarů, nabídky na další výbušné role se k vám jen pohrnou. A přesně to je případ Scarlett Johansson,… (více)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Reklama

Reklama