Reklama

Reklama

Dovolená ze trest je po snímcích 50 x a stále poprvé a Píseň pro nevěstu třetí komedie, ve které exceluje herecké duo Adam Sandler a Drew Barrymore. Po katastrofální schůzce naslepo se osamělí rodiče Lauren (Barrymore) a Jim (Sandler) dokážou shodnout jen na jediné věci: už se nikdy nechtějí potkat. Jenže pak si nezávisle na sobě objednají fantastickou rodinnou dovolenou a celý týden se musí dělit o jediné luxusní apartmá na africkém safari. (Magic Box)

(více)

Recenze (495)

figliar 

všechny recenze uživatele

Takúto dovolenku by som rozhodne za trest bral. A pozeranie filmu tiež nebolo trestom. Celkom slušný príbeh, aj keď klišé jedno za druhým a vcelku jasný koniec, ale aj tak sa jedná o normálnu komédiu, ktorá má pár vtipných okamžikov. Dvojica Sandler / Barrymore k sebe celkom dobre pasujú, plus krásne prostredie a Terry Crews. ()

KNTRFKT 

všechny recenze uživatele

Adam Sandler by měl mít svůj vlastní žánr. Jeho komedie jsou natolik specifické a určitě nemůžou zaujmout každého. Dovolená za trest je typicky rodinná pohodová komedie. Sandler rád cestuje a to i se svejma jeblejma kámošema, a tak poslední dobou točí filmy v odlehlých destinacích. Tahle dovolená je příjemná, plná barviček, zvířátek a dětí, že se nejednomu pedofilovi se slabostí pro safari musejí sbíhat sliny. ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Ze žánru amerických romantických komedií je to ten lepší kousek. Scénář funguje, akorát bych vynechala tu reklamu na africkou cestovku. Je trošku divné, že by si dvě neúplné rodiny, žijící na úrovni nižší střední třídy, zaplatily (byť třeba na dluh) exotickou dovolenou v zahraničí, all inclusive - včetně všech atrakcí typu let na balonu v safari apod. Ale když to vezmeme jako pohádku pro dospělé (princové si taky neberou Popelky z lidu), musím ocenit nenásilné sbližování ústředního páru, protože často se 90 minut filmu nesnášejí a v poslední minutě je najednou velká láska. Reklama na americkou výchovu harantů je ale strašná. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Sandlerovská rodinná komedie, kde jsou nechutnosti eliminovány na minimum a divák se baví spíš běžnými rodinnými starostmi. Terry Crews paroduje sebe a svou reklamu na Old Spice. 3* ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Deset let od natočení snímku ´50x a stále poprvé´ a šestnáct let od snímku ´Píseň pro nevěstu´ se Adam Sandler a Drew Barrymore opět sešli před kamerou a tentokrát námětově rozehráli zcela klasickou rivalitu mezi mužem a ženou. Ale jo, je to v jistém smyslu komedie s klasickou romantickou šablonou, ale zrovna k popukání to zrovna není. Máme tu dvojici, kteří se seznámili na slepo a do oka si nijak zvlášť nepadli. Ale protože je osud ´sviňa´, zařídí jim stejnou dovolenou na stejném místě. A kolotoč neustálých hádek může začít. Je to sice čistá ´sandlerovka´, ale v mnohých případech se přeci jen až moc tlačí na pilu. Mnohé hádky a vůbec celé to podivné hysterčení je velmi nucené a při rozumném zamyšlení zcela zbytečné. Určité vtípky pobaví, ale celkově žádná sláva. Romantická atmosféra se také dostaví, ale jakoby velmi opatrně. A protože je to romantika, očekávaná svatba na konci je, ale ne taková, jak by mnohá divačka předvídala. Tak co s tím. Snímek za podívání stojí a snad se v některých momentech i někdo pozná, ale ohromná zábava a romantismus se z toho zase až tak moc očekávat nedá. Čistý průměr v rámci odpočinkového bijáku, který si svého diváka najít může. ()

Lyžař 

všechny recenze uživatele

Takova prijemna komedie, kde vsechno tak nejak jednoduse funguje. Bud na nedeli po sobotni party, nebo na klidne odpoledne s rodinou..nebo pro nekoho nemocneho, kdo se nemuze hybat :) Dvojice Sandler/Barrymore proste nezklamou. Dokonce tady nechybi spojeni s jejich filmem 50x a stale poprve-typek u pokladny na benzince :) ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Nebylo to tak trapné a blbé, jak jsem očekával a bál se ... kupodivu to bylo trapné jen místy, však převážně příjemně vážné, hlavně tedy mírně k pousmání ... a Sandler, i když to není špatnej herec, fakt ho nemusim, tak tady byl ok ... ještě, že to s těma ksychtama a vyloženě debilníma vtipama nepřeháněl, to je pak nekoukatelné ... přišlo mi, že děti hrály lépe, než duo Sandler-Barrymore ... a Terry po pozdvihl jako vždy na total faux-pas úroveň ... v dobrym smyslu ... ()

kersten 

všechny recenze uživatele

Afrika, moja láska precitá. Keďže ja na Afriku nedám dopustiť, milujem to tam najviac na svete a stále sa tam vraciam, moje hodnotenie teda nieje až tak objektívne. Citová záležitosť. Dejovo inak priemerné. Pozerateľné, priemerné, zábavné. Ja som videla viac. ()

Luisis 

všechny recenze uživatele

Terry Crews s jeho domorodým Gospelem k popukání. Občas i vtípek na zasmání. V globálu ovšem průměr - 68% ()

Ondr@932 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem až takovou sympatickou a zábavnou komedii. Tedy chvílemi to bylo až trapné, což je docela průser, ale vyrovnává do hromada dobrých momentků, hlášek. Některé byly naprosto skvělé ! 70% ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Docela příjemná Sandlerovka bez zbytečnejch trapností a vulgarit - možná proto, aby se na Blended mohla kouknout celá rodina. Nějaký scény asi nejsou uplně určený dětskýmu publiku, ale za to dost pobavěj (nákup v supermarketu, narážky na Hillary, "opičí" kapela, hláškující africkej "průvodce" hotelem apod.). Navíc musim opět uznat, že Adam Sandler a Drew Barrymore se k sobě fakt hoděj a tvořej sympatickej pár. Do vyloženýho nadprůměru však přece jenom něco schází (víc zábavy nebo romantiky) a dojem taky trochu kazí patetickej závěr na utkání v baseballu, tři silnější hvězdy. ()

pepa3rd 

všechny recenze uživatele

Ač stejná herecká dvojice, kterou mám v komediích jako 50x a stále poprvé opravdu rád a díky tomu dokonce občas přimhouřím oko i nad nějakým tím nechutným vtipem, tady jsem oko mhouřit nemusel, protože, když už tu nějaká humorná scéna je, je většinou relativně korektní a málo humorná. Nemůžu říct, že bych se vysloveně nudil, ale nějak jsem si neužíval a zatímco výše zmíněný film jsem viděl několikrát a rád se na něj podívám znovu, k této dovolené se už nejspíš nikdy nevrátím. 55 % ()

mirecek 

všechny recenze uživatele

Taková klasická Sandlerovka... Jedna z těch lepších. Převlada normální humor nad tím dementně trapným, takže bych řekl taková pohodová rodinná komedie. ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

Jsou to smíšené pocity. Nemůžu říct, že bych se u toho nebavil, ale ty zábavné momenty spolehlivě zabíjely momenty trapné, které jsou pro Sandlerovy filmy tak typické (ten člověk má prostě velmi zvláštní smysl pro humor, který zdaleka nesedne úplně každému). Za tu přiblblou kapelu a "přeslazený" konec nemůžu jinak než za dvě, a to i přes to, že to nebylo zase tak špatný. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Uf, chvíli mi trvalo, než sem tu kravinu našel. Název jsem sice zapomněl, nikoliv však co to bylo za nehoráznou blbost. Nemám chuť se zaobírat totálně neoriginální šablonou příběhu, daleko víc mě pobavila americká představa o tom, jakej je afrika jeden velkej zábavnej park. Žádný války ani chudoba, jen veselí a pohodoví černoši, někteří dokonce nevypadali jako béčkoví herci z New Yorku. Všichni tam žijou jak v americe, jen místo z asfaltu dělaj silnice z hlíny. Hm. Nějaký zajímavosti? Žádný nahý černoši a to ani černošky!!! a jestli se pamatuju, všichni turisti byli bílí a slouhové černí. A bylo to vesele kolorovaný a vtipy trapný. Brrr... ()

Reklama

Reklama