Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Robotník v továrni na výrobu vaní Jerry Hickfang je milý, ale podivný človek. Skrýva v sebe tajomstvo v podobe lásky ku kolegyni z účtovníckeho oddelenia. Ich vzájomný vzťah však naberie vražedné rozmery.  Následne začínaú k Jerrymu prehovárať jeho domáci miláčikovia: diabolská mačka a benevolentný pes. Tí ho navedú na fantazijnú cestu smerujúcu k jeho spaseniu.
Mysteriózny psychologický thriller režíruje iránska režisérka Marjane Satrapi (Persepolis). V hlavných úlohách sa predstavia Ryan Reynolds, Gemma Arterton a Anna Kendrick. (ywo666)

(více)

Recenze (287)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Každý průměrný schizofrenik přeci ví, že na kočky nesmí dát, to je známá věc. Nezávazně poklábosit se dá se všemi svými hlasy, ale pokud si chcete udržet všech pět pohromadě a neskončit v blázinci či i hůř, nesmíte je poslouchat. Snad jedině s výjimkou urzona kanadského, jehož moudrost a zdravý rozum jsou přímo pověstné. Marjane Satrapi mne tedy trochu zklamala neznalostí tak fundamentálních zákonitostí našeho světa, nicméně zbytek, musím uznat, se jí vcelku povedl. Barevná pozitivní schíza je velmi obvyklou variantou, při níž naši členové často ztrácejí sebekontrolu a vraždí zcela bez příprav a impulsivně. My, a není nás mnoho, s představou pekla na Zemi, jsme přece jen o dost opatrnější, démoni kolem nás stále bdí a zlikvidovat některého z nich stojí mnoho času příprav a plánování. Výsledek však stojí za to, lovím totiž pouze samičky a anatomicky kupodivu přesně sedí... ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Masakr!! Tohle je pro mě rozhodně neuvěřitelné překvapení!!... Čekal jsem oddechovou komedii a dostal multižánrovou maximálně inteligentní černočernou komedii, která zpracovává jako řada hororů a thrillerů tzv. "portrét do duše a života sériového vraha"... Celé to začíná tak nevinně, a přitom to dává ucelený systém, kdy všechno se vším souvisí a my sledujeme "řádění" schizofrenií postihnutého blázna, jak likviduje všechny a všechno, kdo se mu dostanou do života. Růžovo-fialové laskavé a veselé vnímání světa z pohledu hlavního hrdiny je tak do očí bijící, až člověka dráždí a vyvolává v něm postupně snad i větší nevolnost než špinavé, těžkotonážní exploitery!! Tohle je opravdu geniální kousek a dělali ho chytří lidi... vtip a cynismus nejhrubšího zrna tak efektivně zaseklý do sebe, ani nevím, jestli jsem někdy viděl něco podobného... Bravo!! /85% + FILM ROKU/ ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Žánrově obtížně uchopitelné dílo - to je přesné vyjádření. Žánry se tu střídají vysokou frekvencí, místy se překrývají, ale rozhodně nenechají pocity na jedné vlně. Zvláštní dílo, pro mě umocněno tím, že jsem vždy měl panickou hrůzu z toho, že začnu slyšet různé hlasy... ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nikdy nerozdejchám to, co Ryan udělal Gemmičce. Nejvíc hot herečka současnosti nemůže takhle skončit. Film není vtipný, a vlastně ani děsivý, to správné slovo je, nechutný. Kocour a pes jsou docela vtipní, ale když budu chtít mluvící zvířátka, dám si Travoltovic Look who is talking now nebo Méďu. Titulky vymýšleli nejdřív? Podezřívat někoho, že si pořádně šlehnul, nemusí bejt od věci. Druhý český název odporně parazituje na známém titulu, je ale bohužel trefnější. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Sveží mix težkého psychologického dramatu s brutálně čenou komedií.Ryan Reynolds exceluje jak v roli ujetého Jerryho, tak v dabování svých domácích mazlíčků, kteří představují jeho dobré a zlé já.Některý hlášky jsou maximálně nadupaný a hlavně u sérek pana Whiskase jsem šel do kolen a občas jen s otevřenou držkou sledujete brutální psychózu vážně nemocného člověka.Musim smeknout před režisérkou, která dokonale zobrazila Jerryho stav mysli a to v každém detailu, Jerryho vnímání svého bytu bylo excelentní režijní prací.Výtečnej film, kterej mě po dlouhý době zase celou stopáž bavil, konec byl slabší, (SPOILER) natočil bych Jerryho jak uteče a později v útulku zavraždí ošetřovatele a se svejma já prchá pryč za novým dobrodružstvím a na nákup nové a větší ledničky, tenhle konec s debilní písničkou a Ježíšem byl totálně na hovno a vyrušil mi perfektní zážitek z předchozího filmu.Kdyby byla chvilku odmlka a střih na Reynoldse jak si s úsměvem kupuje obří mrazák, zamrazilo by mě a zároveň bych se pochcal smíchem, takže úplně stejná kombinace, jako celý předešlý film.Škoda SaTrapko, mohlas mít i 5*, takhle jen 75%, ale poctivých ;). ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Krásne schizofrenické dielo a podľa mňa lepšie a vtipnejšie než Americké psycho. Kto by povedal, že ho režírovala iránska žena. Aj vrah môže byť pozitívny a v spolupráci so svojimi práškami aj tak trochu smoliar. Zmätkár Reynolds predvádza výborný výkon, jeho sparing partnerky mu pomáhajú, ako to len ide. Zaujímavý film, kde sa spája zábava, morbídnosť i romantika. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Znáte ty vrahy, který tvrdí, že je k vraždám naváděl jejich pes, nebo jiné zvíře? Tak přesně o tom je tahle nudná a příšerné utahaná podivnost. A přitom je nápad docela fajn. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Totálne komixové spracovanie, kde v rámci žánru chýba snáď len western. Bizardný guláš, miestami vtipný, miestami poriadne drsný a to všetko behom pár sekúnd. Ryan Reynolds osciluje niekde medzi najväčším dobrákom na svete a masovým vrahom. Proste taký mačko-pes (hovoriaci samozrejme:))) ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Pohodová oddychovka od které dostanete přesně to co máte. Mentálně narušeného Ryana, Hláškující kočku, kterou bych rád viděl ve filmu s Johnem Mclaneanem. Psa, který má víc svědomí než pracovník Adry a nádhernou Annu Kendrick, kterou bych masíroval 26 hodin denně. Přidejte kapku gore, dramatu a komedie a vyjde Vám právě Voices. Film nenudí, uteče na svou stopáž rychle a také scénář je velice vydařený. Co na to říct dál? Asi to, že jdu nakrmit svého čokla, který mi právě volá, že má hlad. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Tohle si říkalo o ještě větší porci bizáru, o ještě více náhledů do vypsychlé mysli hlavního hrdiny a hlavně v hlavní roli někoho, kdo umí hrát a ne se jenom tvářit buď umučeně anebo dementně... Takhle je z toho trošku více černá komedie s pár uřezanými hlavičkami a naprosto stupidním závěrečným songem. Škoda, ale kocour byl badass :-) ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Nepripadalo mi to ani ako komédia, ani ako čierna komédia. (Možno niekomu stačí na zaškatuľkovanie do tohto žánru "hovoriaci" pes a mačka. Ktovie.) Dostala ma ale magorova psychoterapeutka, ktorá sa ho neustále pýtala či berie lieky a z jeho vyhýbavých odpovedí nevyvodzovala žiadne dôsledky. Žiarivý príklad snaživého zamestnanca. :-) Okrem tohto momentu, ktorý sa nerozvinul ani v očakávanú satiru, som mal neustále dojem plytkosti a povrchnosti a totálne mi uniklo čo autorku k nakrúteniu tejto pofidérnej historky vôbec motivovalo. Za Reynoldsov skvelý výkon ale udeľujem pomerne vysoké hodnotenie. (30.12.2016) ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Sing our happy song, sing our happy song, come on clap your hands, sing our happy song! Sing our happy song, sing our happy song, come on sing along, sing our happy song... --- Nečekejte komedii; ba ani takzvanou "černou komedii". Tohle je spíš regulérní horor o neodolatelně absurdnim nádechu a fikanym kontrastu barev; naprosto svá záležitost. A Ryanu Reynoldsovi tady jednoduše nejde nepodlehnout. Ať už v roli Jerryho, neomalenýho skotskýho kocourka Mr. Whiskerse nebo kultivovanýho pejska Boscoa... případně ve všech najednou. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

[FOD 2015] Opravdu to režírovala ta Marjane Satrapi?!? :-) Happy song to úplně zabil a tleskání publika do rytmu poslední písničky před bouřlivým aplausem nemělo chybu. Růžová uklidňuje. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavě pojatý horrorový thriller o skoro pokrevním příbuzném Patricka Batemana a Q_P_ho z románu Zombie J. C. Oates, k němuž promlouvá jeho pes a kočka. Realisticky pojatý psychologický příběh, bez většího tlaku na atmosféru (možná proto v konečném důsledku syrovější a působivější) a s lehkými přešlapy do komediálních vod. Nejdříve jsem se toho obával, obzvláště, když jsem zjistil, že hlavní roli hraje můj oblíbenec Ryan Reynolds. Nedokázal jsem si ho v tom, co jsem si o filmu představoval a čekal od něj, představit. Ale nebyl by to Ryan, klubající se výborný herec, aby se s tím nepopral statečně a na jedničku. A ten konec... Hlasy byly takovým milým velkým nečekaným překvapením. Chápejte, já miluji růžovou. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Dost zajímavý psychopat ale přeci jen tomu chyběla pořádná dávka brutality, příběh je sice super s herec taky ale jako celek to je slabota. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Delikatesní lahůdka pro všechny ctitele a milovníky nadsázky, úchylného humoru a vyšinutých sériových vrahů. Hodně povedená černokomediální sonda do psýchy jednoho takového normálního schizofrenika, završená hezkým bollywoodským songem spolu se samotným Jéžíšem. Asi nejvíc se mi líbila scéna s jelenem. Originální, vtipné, nápadité, pohledné, ale i k zamyšlení, ty schizofrenikovy pocity a vnitřní pochody jsou tam myslím trefené trefně (tedy usuzuju tak podle knížek, schizouš fakt nejsem... leda málo). ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Vlastně bych měl jen jednu výhradu a to je málo gore. Jinak se jedná o potvrzení staré pravdy, že brát prášky na hlavu je na hovno a nebrat je absolutně super. Ze se to občas vymkne kontrole je riziko z kategorie "Přípustné". Nevzpomenu si, kdy naposledy někdo namixoval takhle ulítlý mix psychárny a komedie. Jestli se něco podobného vůbec kdy někomu podařilo. Ryan Reynolds a spol. nezklamali, ale v hlavní roli byli pochopotelně oba domácí mazlíčci, přičemž kočka je zralá na nějakou tu cenu. 85% ()

Reklama

Reklama