Reklama

Reklama

Producent Guillermo del Toro a režisér Jorge R. Gutierrez uvádí strhující animovanou komedii s jedinečným vizuálním stylem. Mladík jménem Manolo, rozpolcený mezi očekáváním rodiny a touhou vlastního srdce, se vydává na velkolepé putování, aby se znovu setkal se svou skutečnou láskou a bránil svou rodnou vesnici. Tohle není obyčejná pohádka. Kniha života je nádherné a fantastické dobrodružství plné kouzel, hudby a legrace! (Bontonfilm)

(více)

Videa (23)

Trailer 2

Recenze (164)

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Výborně udělaná pohádka. Postavičky vyřezané ze dřeva, byly sice dost nepovedené ( hlavně ty křivé, baňaté, a zahnuté nosy ) ale nejde tomu upřít originalitu. Příběh samotný už tady sice byl několikrát, ale určitě ne tak hravě podaný. Celá říše mrtvých - jak vzpomínaných tak zapomenutých - byla udělaná bravúrně. Svíčkař byl sice opětovně prdlá postava, ale to už k těm dětským animákům prostě patří. --- .Docela to přípomínalo Mrtvou nevěstu od Burtona. Kdyby byly postavy více podobné lidem, dal bych hvězdu navíc. Takhle je to za 3 medaile. ()

Fary 

všechny recenze uživatele

Mám z toho filmu pocit, jako když se poblije malé děcko. Je to roztomilý, ale nechutný. Část je fajn, z části by se člověk taky pozvracel. Český dabing je tomu spíš na škodu (aspoň co se přeložených písniček týká). Jinak zajímavý námět a především neotřepané prostředí, ale příběhově stokrát ohraná hovadina. ()

Reklama

Grran 

všechny recenze uživatele

Je to šílená slátanina, která nenadchla svou animací mě osobně, ani společnost, která se na to dívala se mnou. Příběh, možná pro mexikánce dobrý, ale pokud nemáte mexickou krev, nijak moc nezaujme.. Dvě hvězdičky za animované malé prase a pár povedených hlodů, jinak film opravdu nemá moc co nabídnout. ()

Mikeel 

všechny recenze uživatele

Krásná a naivní pohádka o lásce - takové jsou vlastně vůbec nejlepší a je jedno, že téma je stokrát omleté a tak moc schématické. Animace byla milá, celou dobu jsem si říkal, že něco takového by se určitě líbilo Burtonovi. Není divu, Kniha života má k Mrtvé nevěstě poměrně blízko, jak tématem, tak vizuálním zpracováním světa mrtvých, který hýří barvami. Trošku nadbytečnou složkou je přemíra hudebních vsuvek. ()

darkreider 

všechny recenze uživatele

Príbeh sa rozbehol tak chaoticky, že som sa prvé minúty nervózne vrtel a snažil nájsť svoje miesto diváka. Za chvíľu sa dej ukľudnil a rozbehlo sa rozprávanie. Veľmi zaujímavá animácia. Miestami bolo na scéne toľko detailov, že som nedokázal vnímať hĺbku priestoru. Verím, že sa na tom hromada ľudí zapotila, ale skôr mi to vadilo, pretože mexická vizáž je extra farebná a keď sa v tých farbách stratím vďaka náloži detailov v popredí aj v pozadí, tak je to na škodu než na úžitok. Vtipy sú skôr čierne, ale vo svojej podstate neškodné a zábavné. Oplatí sa investovať, je fajn vidieť animovaný film, čo vystrkuje hlavu z davu, ale je stále pre široké masy. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (5)

  • Príbeh sa točí okolo Dia de Muertos, mexického sviatku na pamiatku zosnulých, ktorý sa oslavuje od 31. októbra do 2. novembra. (figliar)
  • Xibalba je v majskom jazyku podsvetie. (megajalec)

Související novinky

72. Zlaté glóby - výsledky

72. Zlaté glóby - výsledky

12.01.2015

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 72. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (více)

72. Zlaté glóby - nominace

72. Zlaté glóby - nominace

11.12.2014

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes vyhlásila ústy herců Kate Beckinsale, Petera Krause, Pauly Patton a Jeremyho Pivena nominace na 72. Zlaté glóby. Nejúspěšnějším filmem se stala se… (více)

Reklama

Reklama