Reklama

Reklama

Producent Guillermo del Toro a režisér Jorge R. Gutierrez uvádí strhující animovanou komedii s jedinečným vizuálním stylem. Mladík jménem Manolo, rozpolcený mezi očekáváním rodiny a touhou vlastního srdce, se vydává na velkolepé putování, aby se znovu setkal se svou skutečnou láskou a bránil svou rodnou vesnici. Tohle není obyčejná pohádka. Kniha života je nádherné a fantastické dobrodružství plné kouzel, hudby a legrace! (Bontonfilm)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (164)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

(Spoilery!) -- A maminko, to ten jeho tatínek jako taky umřel? -- Ano, miláčku, celá jeho rodina je teď už mrtvá. Líbí se ti ta pohádka? -- Moc! A kdo umře další? ~~~ Ano, jedno nelze filmu upřít: Skutečně neokoukaná výtvarná stránka, kdy postavičky z vyprávění vypadají jak vyřezaní ze dřeva a pospojovaní po kouscích. Výsledek tak připomíná spíše nějakou variaci na Tima Burtona. Na druhou stranu to není nic tak zvláštního, připočtete-li si jako jednoho z producentů Guillerma del Tora :) Prostě takový trhle morbidní mexikánský příběh o poměrně rychlém vymření jednoho rodinného klanu, cestě za svým snem a vlastním životem bez cizího nalinkování, mnohačetném zmrtvýchvstání a vzpomínání na odešlé blízké. Nejsem si moc jist, že by to bylo pro děcka - ani ne tak vyznění, mrtvoly, vraždy, znásilňování, loupení, podvody, krev, mozky a sex děcka vidí od rána v televizi mezi reklamami - spíš mi to přišlo místy poněkud překotné až přeplácané, člověk si ani nestačí prohlédnout tu animaci a podrobnosti a furt se píská, ječí a rajtuje bez kochání se prací animátorů a renderovacího softwaru :) Ve výsledku je to tedy až nečekaně překvapivě pěkné a i dobré, ale popravdě: Necítím ani krátce po zkouknutí nějaké nutkání to vidět znovu. Pěkná neokoukaná jednohubka. El Finito. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

osobitý animák,který se vizuálem viditelně inspiroval u Tima Burtona.Příběhová kostra sice není nic nového a první půl hodinku jsem celkem odzíval,ale ve chvíli kdy se děj přenese do země vzpomínání a zapomnění jsem se začal bavit víc než jsem do té doby čekal.Určitě existují lepší animáky,ale tahle jednohubka v žádném případě neurazí...70% ()

Reklama

Jinny 

všechny recenze uživatele

Dva chlapci, jedna dívka, mexický svátek mrtvých a dva sázející se vládci podsvětí. Znělo by to jako dobrý námět na pohádku. V tomto případě bohužel spíš jen znělo. Byť je animace filmu zajímavá a režisér kouzlí krásné obrazy, příběh pro děti jede v naprosto nepřekvapivých kolejích. Přidaná hodnota žádná. ()

Firebug 

všechny recenze uživatele

Nehorázný nářez! Miluji Mexiko, Mexičany a jejich svátek mrtvých považuji za nejlepší akci svého druhu (kam se hrabe Halloween, nebo dokonce Dušičky :-). Do Knihy života se tvůrcům povedla narvat mexická hravost, přeplácanost, milá teatrálnost a radost ze života v té nejlepší formě. Ze začátku jsem byl k animaci skeptický, ale to co se pak rozjíždí ve světě mrtvých, to zkrátka nemá obdoby! Strašlivě pozitivní (i když se tam dost umírá) snímek, jež dokáže dojmout i rozesmát no a je to prostě bomba, kterou chci vidět ještě jednou, pak si to dám znovu ve španělštině a potom pro změnu zase v angličtině... _______poznámka pod čarou: Trochu škoda těch písní v americkém střihu, více latino-amerických rytmů by nebylo naškodu. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Sice si tady dost lidí stěžuje na tu vizuální stránku, no popravdě je to spíše subjektivní názor, podle mě to naopak dobře podtrhuje tu rozmanitou mexickou kulturu, která je spjatá i s jinými kulturami než jen tou španělskou. .. Ale jinak je Kniha Života celkově o ničem a dost jasná v příběhu. .... HODNOCENÍ: 65% (3*) ()

Galerie (85)

Zajímavosti (5)

  • Xibalba je v majskom jazyku podsvetie. (megajalec)
  • Na konci filmu povie Sviečkár (Candle man), ktorého nahovoril Ice Cube, vetu: "Today was a good day," čo je aj názov jednej z jeho piesní. (megajalec)

Související novinky

72. Zlaté glóby - výsledky

72. Zlaté glóby - výsledky

12.01.2015

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 72. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (více)

72. Zlaté glóby - nominace

72. Zlaté glóby - nominace

11.12.2014

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes vyhlásila ústy herců Kate Beckinsale, Petera Krause, Pauly Patton a Jeremyho Pivena nominace na 72. Zlaté glóby. Nejúspěšnějším filmem se stala se… (více)

Reklama

Reklama