Reklama

Reklama

Malý princ

  • Francie Le Petit Prince (více)
Trailer 3

Od Marka Osborna, režiséra Kung Fu Pandy, přichází první celovečerní animovaná adaptace slavného díla o přátelství, lásce a skutečném štěstí. Ústřední postavou je malá holčička, kterou se její maminka snaží připravit na skutečný svět dospělých. Její plán naruší trochu excentrický, leč dobrosrdečný soused, letec, který holčičce představí neobyčejný svět, jenž mu před dávnou dobou představil Malý princ. Ve světě, kde vše je možné, začne pro malou holčičku kouzelná cesta uvnitř vlastní představivosti, na které znovuobjeví své dětství a zjistí, že skutečně můžeme vidět jen srdcem. (A-Company CZ)

(více)

Recenze (491)

Huntelaar 

všechny recenze uživatele

Od čiré nenávisti způsobené z nepochopení myšlením desetiletého dítěte si mi příběh malého prince prošlapal cestičku až k maximálnímu hodnocení (v tomto případě velké díky tvůrcům za celé zpracování), ale tak si říkám, že za to mohou všechny ty růže, o kterém jsem v životě zavadil, všechny ty lišky, které jsem si ochočil a hlavně pilot, který mi vyprávěl příběh, jak … potkal. ()

applause 

všechny recenze uživatele

Tento film se mi moc líbil a byla jsem z něho nadšená. Jelikož jsem fanoušek knížky a četla jsem ji už dvakrát, když jsem se dozvěděla, že bude i filmová verze, tak jsem ji hned chtěla vidět. Nemohla jsem se dočkat, ale nakonec to uběhlo. Už trailer se mi moc líbil a celý film mi přišel opravdu krásný a dojemný. Líbila se mi animovaná podoba i podoba animací, převzatých z knížky. Dodělaný konec, ztvárňující lidi z planetek (špatné lidské vlastnosti), byl zajímavý. Myslím si, že film podtrhl celou myšlenku knížky a to, že ukázal jakou hodnotu má přátelství. Možná ten konec už byl moc, ale celé dohromady to vytvořilo náramnou podívanou, která byla ještě lepší, než jsem čekala. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

4* Rodinný animák, který by měl děti přesvědčit, že je dobré zůstat dětmi a rodičům připomenout, jaké to bylo hezké a bezstarostné období. Poetiku Malého prince dokázal přiblížit velmi hezky a taky bylo příjemné koukat, jak nápaditě skloubil různé animační motivy podle situace. Tenhle biják doporučuji všem i když v dnešní době se bohužel neprobije tak vysoko … o tom si můžu nechat jen zdát. [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Nějak nevím. První polovina je vedená celkem slušně, má v sobě něco z knihy a kdyby ten dědula místy nepůsobil pedofilně, snad bych za ni dal i 5*. Ano, ještě v ní bylo pár nedotažených drobností, ale ty moje hodnocení moc neovlivní. No, a pak přišla druhá polovina, která to začne kazit. Celá první polovina vypráví příběh knížky a ta druhá jako by se snažila o vytvoření Malého prince 2, ve kterém dospěje a je smeten systémem. A tady nastává ten problém - je to strašná depka (on ten film celkově je docela depka), což by tolik nevadilo, kdyby tam nebyly takové ty jemné vtípky jak z animáku pro děti + je tady roztomilá "živá" plyšová liška. Ta rozpolcenost tomu dost ublížila, navíc v ní byla i akce jak z nějakého amerického animáku, takže se z toho následně vytratilo kouzlo a filozofie knihy, kterou se to pak snaží až moc zjednodušeně nahradit. A vůbec nerozumím tomu, proč v tom filmu všichni mluví anglicky, když se ten film odehrává ve Francii. Tohle mi vadí celkem dost, ubírá to autentičnost. A vadí mi to i u historických filmů, třeba u Anthropoidu, kde všichni v Protektorátu mluví plynně anglicky. Každopádně, Malý princ není špatný film, ale jsou tady určité věci, co ten film sráží dolů. Lepší 3* ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Moc hezká animace(oba dva typy- jak ta "disneyovská" tak ta "exuperyovská") a dle mého názoru vydařená paralela s uspěchaností a perfekcionalismem ve světě malé holky. Atmosféra v úvodu je vážně vydařená- neútěšná, nekonečná, zoufalá, chladná (doslova šedivá)...ty první scény (s nácvikem přijímacího pohovoru, nebo s osobním životním plánem) byly poměrně síla. Tím chci říct, že podle mě hodně dobře vystihly celou tu situaci. (Jak konkrétně v příběhu, tak potom i když se na to člověk dívá jen jako na modelovou situaci...) V kontrastu s tím je potom celý ten pohádkový, tajemný a barevný dům se zahradou plnou harampádí....Úvod se mi líbil, jenže potom to bylo celé takové nemastné neslané, nic sem nic tam. Nic se neobjasnilo, nic se nevyřešilo, motivy z knížky tam jsou ale nejsou dotažené a dohromady to nefungovalo, nedávalo to smysl a některé pasáže mi přišly úplně zbytečné. Co celý film ale naprosto zazdilo byl závěr, kde si pravděpodobně někdo řekl něco v tom smyslu, že snímku chybí akce...a tak tedy divák dostane akci....Nevím, kdo je pro tenhle film cílovým divákem a docela by mě to zajímalo, ale vzhledem k tak pozitivním ohlasům tady, to evidentně někdo bude...Za mě dvě silné hvězdičky. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Exupéryho malé veľké dielo "Malý princ" snáď nikdy nezovšednie, a ja osobne mám túto útlu knižočku tiež vo veľkej obľube. Trochu som sa obával trochu inšieho konceptu, keďže tento film síce zohľadňoval idey slávneho diela, avšak prostredníctvom iného príbehu - konkrétne nevšedného priateľstva malého dievčatka zahľadeného do štúdia a starého letca plného spomienok a ideálov o svete. Ale práve táto línia nás preniesla k samotnému Malému princovi, a neskôr aj k rozvíjaniu ideí v modernejšom poňatí. Myslím, že to bolo naozaj výstižné a tá "planéta" biznismena dosť pripomínala našu planétu, ktorá sa ocitla v temnote chamtivosti, vypočítavosti, povrchnosti a stelesneného materializmu. A samozrejme proti tomu krásny idealistický kontrast (bohužiaľ vysoko naivný) reprezentovaný dievčatkom, letcom a Malým princom. Len škoda, že náš svet zostane aj tak v temnote (resp. ponorí sa ešte do väčšej) a povrchné materialistické ideály tu budú stále na prvom mieste. Ale to už odbieham od filmu ako takého, ktorý hodnotím vysoko pozitívne, najmä pre jeho nesmrteľné idey, skrytú symboliku a silné posolstvá. Správne vidíme len srdcom. To podstatné je očiam neviditeľné... ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

čekal jsem něco jiného a to co jsem dostal se mi nelíbilo...knížka má svoje kouzlo i přesto,že sem jí nikdy neměl rád protože mě Malý princ vždycky neskutečně iritoval a tenhle film na tom vůbec nic nezměnil...40% ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Malého Prince jsem nečetl, tak jsem měl radost, že byl zfilmován. Bohužel ale v mixu prolínajícím se do současnosti, jak jsem záhy zjistil. Oba příběhy, navíc s rozdílnou animací ale byly hezké. Nejdojemnější scény však přišly moc brzy. Po příchodu až Orwellovské reality jsem byl spíše zklamán, rozdílnost světů dětí a dospělých byla podána autory filmu příliš násilně, Exupéry to zvládl elegantně a pro děti srozumitelně. Bodík navíc pro roztomilou lišku. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Malá princ byl možná jedna z prvních knížek, kterou jsem přečetl a to nejednou. Pochybuju, že existuje někdo, kdo ji ještě nečetl, kromě mladších generací nad 2000. Ačkoli to byla možná víc filosofická knížka než pohádka, měla pro mě svý kouzlo a vyložil jsem si ji nejspíš po svým. Tenhle animák tu knížku interpretoval tak napůl, sama o sobě by to asi nedala, což mi úplně nevadí, jelikož to vyprávění v podání staršího letce spolu s malou zvídavou sousedkou bylo fajn. Spíš mě mrzí ta druhá polovina, která si už spoustu věcí vymýšlí a domýšlí. Prostě už tak to bylo nakombinovaný dost, a tohle zkazí ten celkovej dojem úplně. Asi se to snaží cílit na všechny, na čtenáře, nečtenáře i děti, co vůbec nemají ponětí, která bije. Nevím ale, co by jim na to Exupéry řekl. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Le Petit Prince. Musím sa priznať, že som čakala úplne niečo iné. Myslela som si, že toto bude príbeh o Malom princovi, no je to vlastne o dievčatku, ktoré číta knižku Malý princ. Naozaj som čakala niečo lepšie a krajšie alebo aspoň milšie. Máme tu dva odlišné svety. Dievčatko bez mena (nemohli jej nejaké dať?) žije v takom šedom svete bez farieb a nemá žiadne detstvo, ani len hračky a jej mama ju necháva samu doma deň čo deň celé letné prázdniny od rána až do večera!! Postupne spoznáva farebný a radostný svet a namiesto učebníc sa môže ponoriť do sveta fantázie a spoznávať Malého princa. Nachádza aj nové priateľstvo, konečne má aj hračku a zažíva nové dobrodružstvá. Potiaľ to bolo ešte okay. Nepáčila sa mi kombinácia rôznych druhov animácie a vlastne ani to, že Malý princ je tu príbeh v príbehu, výsledok je pre mňa nanajvýš rozpačitý. Čo sa mi páčilo je hudba a potom tie časti filmu, keď sa dievčatko zoznamovalo s novým svetom. Lenže akonáhle sa vydalo na nočné letecké dobrodružstvo, film ma úplne prestal zaujímať, čiže možno aj tretina filmu ma vôbec nebavila. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Rozhodně se jedná o nejpovedenější zfilmovanou adaptaci. Jsem ráda, že to jsou vlastně dva příběhy v jednom plus k tomu ještě něco režisér přidal a vše končí tak, jak si malé dítě představí. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné překvapení, které mi udělalo neskonalou radost. Malý princ není příběh o malém princi. Je to o malé holčičce v dospělém světě plném pravidel, který ji nedovoluje prožívat dětství. A tak se spřátelí s podivuhodným staříkem, který jí začne vyprávět o chlapci, kterého kdysi potkal v poušti po havárii letadla. ... Prostě originálně zpracovaný známý příběh, kde funguje vše a emoce z něj jen prýští. Umělecky i vypravěčsky vypiplané s inteligentním scénářem. Může si snad člověk přát víc? Možná ano, ale těžko si to dokáži představit. 80% ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

V podstatě dokonalá adaptace libovolné legendární Latk. V žádném případě to není další zpracování tradičního příběhu , ale něco mezi pokračováním a poctou dá se říct dokonalou formou, kde se střídá vizuálně opojny art s tradičním zábavným aninakem pro děti. A Mark Osbourne je záhada. Jenom 2 filmy, vynikající King Fu Panda a tohle. Navíc bylo poznat že to pro něj je srdeční záležitost. 9/10 ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Rozdělil bych na dvě části. Ta první se ho drží knížky, ta druhá je úplně někde jinde. Moje hodnocení je asi hlavně odrazem té první části, neboť tam odtud pochází myšlenka... Ta druhá ji dál rozvíjí, jestli by to tak viděl Exupéry těžko říct. Ale proč tam je, je také jasné. "Správně vidíme jenom srdcem. To, co je důležité, je očím neviditelné." ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tento film na mě působil asi jako horská dráha. V jednu chvíli jsem si říkala: Joo, super je to jako v knížce a ještě s dobrým nápadem. A v druhé chvíli: Nee, proč je to zbytečně komplikované a zkreslené? Tyto dvě nálady se mi střídaly celých těch 106 minut a doufala jsem, že se Osborne přikloní ve finále spíše k té první variantě. Bohužel ne. Knížka Malý princ mě poznamenala asi na celý život a myslím, že nejsem sama. Osborne ale hodně věcí vynechal a až moc věcí přidal. Potěšilo mě, že vložil do děje původní originální obrázky přímo z knihy, ale zklamalo mě, že udělal z celého pohádkového příběhu boj dobra proti zlu. Myslela jsem, že ve mně tento film zanechá stejně blažený pocit, jako když jsem poprvé dočetla knihu a polil mě vřelý pocit toho, jak není zapotřebí vytvářet dobré a zlé postavy k tomu, abyste měli skvělý příbeh. Osborne se do toho mírně zamotal, ale za první polovinu mu ty tři dám. ()

Pitam 

všechny recenze uživatele

Kniha Malý princ je jednou z mých nejoblíbenějších, a proto jsem se docela bál, jak dopadne její filmové zpracování. A musím říct, že dopadlo pro mě nad očekávání dobře. Někteří zde zmiňovali, že film nemá s knihou nic moc společného, působí hodně depresivně a pro děti se moc nehodí. Tak to jsme asi každý viděli jiný film. Vždyť ani kniha není zrovna pro děti příliš k pochopení a je svým způsobem vlastně takovou hříčkou, která má své poselství, a to film beze zbytku předává divákovi (lhostejno, zda dětskému či dospělému). Poselství o síle fantazie, lásky a přátelství, jež překonávají i ty největší překážky. Souhlasím jen s tím, že je film malinko depresivní, ale to na druhou stranu kompenzuje neotřelým způsobem vyprávění a vůbec celým příběhem, který sice všichni dobře známe, ale z tohoto úhlu se jistě ještě nikoho nenapadlo na něj nahlížet. Když k tomu připočtu pěknou animaci a spoustu milých scén, zejména s liškou :-), musím uznat, že se dílo velmi povedlo. Určitě se na Malého prince podívejte. Nebudete litovat. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Předlohu moc neznám a malinko jsem se bál toho moderního pojetí, ale vše je zapomenuto. Malý princ je krásný film, který je špičkový nejen vizuálně, ale především scénářem. Nevím, jak by se na to díval Exupéry, ale myslím, že by musel být z tohohle ztvárnění nadšený, protože podle mě vystihuje všechno důležité. 95% ()

Související novinky

Zlín Film Festival s vůní  Francie

Zlín Film Festival s vůní Francie

04.05.2016

Filmové cestování po Evropě pokračuje letos výletem do provoněné Francie a Zlín Film Festival odtud přiveze návštěvníkům více než 40 archivních i nejnovějších filmových počinů. Sekce Dny francouzské… (více)

César Awards - výsledky

César Awards - výsledky

27.02.2016

41. ročník vyhlášení Césarů, francouzských filmových cen, měl trio hlavních filmů, od kterých se očekávalo vítězství. S jedenácti nominacemi to byly filmy Trois souvenirs de ma jeunesse a Marguerite,… (více)

18. Festival francouzského filmu

18. Festival francouzského filmu

10.11.2015

18. ročník Festivalu francouzského filmu proběhne v Praze (18.-25.11.), Brně, Českých Budějovicích a Ostravě (19.-25.11.) a Hradci Králové (23.-29.11.). Festival uvede dvanáct předpremiérových titulů… (více)

Reklama

Reklama