Reklama

Reklama

Antonina Zabinská (Jessica Chastain) práci v manželem řízené zoologické zahradě ve Varšavě přímo zbožňuje. Se zvířaty si rozumí mnohem víc než s lidmi, nebojí se vlézt mezi neklidné slony do výběhu, je to vlastně ona, kdo svou energií a rozhodností celou zahradu vede. Ani ona však není schopná čelit valícím se dějinám. Když 1. září 1939 napadne Německo Polsko, pocítí to zahrada prakticky okamžitě. Bombardování a ostřelování města ve vteřině zničí všechno, co manželé Zabinští léta budovali. Ze zahrady bez zvířat se stane skladiště německých zbraní a své odborné znalosti můžou Antonina a její muž Jan (Johan Heldenbergh) využívat jen k chovu prasat. Právě tady ale leží začátek cesty k jejich odvážnému plánu. Prasata totiž krmí zbytky, které vyprodukují obyvatelé varšavského ghetta. A pro ně jezdí Jan pravidelně s náklaďákem. Ale zpátky neodváží jenom ty zbytky, ale také lidi, které pak ukrývají ve sklepních prostorách pod zahradou. Riskantní operace je o to složitější, že kolem zahrady neustále krouží nacistický pohlavár Lutz Heck (Daniel Brühl), prominentní zoolog, který má pro Antoninu nejen profesionální slabost. (CinemArt)

(více)

Videa (15)

Trailer 3

Recenze (234)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Téma pripomenie podobné ,,útrapy,, Oskara Schindlera, za odhodlanie pomôcť židovským utečencom. Lenže Niki Caro nieje Steven Spielberg a jediné, niečo nervydrásajúce, je poprava dvoch žien priamo na ulici, ostatné zverstvá sa páchajú mimo kameru. Ale samozrejme, sme na pľaci PG-13 snímku, stálo nás to ,,až,, 20 melónov, takže nechceme riskovať. Hovädá. Producenti. Druhýkrát natočte o hrôzach 2. svetovej vojny disneyovku. To bude pecka! ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jedna z prvních scén se slony byla hodně silná a já si říkal, že jestli to takhle bude pokračovat dál, tak si budu muset připravit víc než jeden šnuptychl. Jenže nepokračovalo. Ne že by se tu emocemi šetřilo, ale kromě několika výjimek (dívka v ghettu, transport) neměly takový dopad, jaký by měly mít. Jistý díl viny na tom nese Jessica Chastain, na kterou jsem se po Miss Sloane hodně těšil a která mi svým protivně ufňukaným chováním připravila velké zklamání, díky čemuž jsem její postavě nedokázal přijít na chuť. Alespoň že ostatní herci nezklamali. Potěšil bohatý český casting i naše reálie a Brühl svou proměnou ze sympaťáka v prvotřídního parchanta opět bavil, ale i tak rozpaky zůstávají. Každopádně čest manželům Żabińskim a i když film není z mého pohledu úplně povedený, jsem rád, že jejich příběh někdo připomněl. 60% ()

Reklama

applause 

všechny recenze uživatele

Tento film mě mile překvapil, líbil se mi více, než jsem čekala. Velmi pozitivně hodnotím hlavní roli Jessicy Chastain a Daniela Brühla, myslím si, že jim role sedly. I historické pozadí bylo celkem slušně vykreslené a zvířátka byla roztomilá. Je hezké, co rodina Zabinských pro židy dělala, ale chyběl mi tam hlubší záměr, proto nedávám plné hodnocení, ale rozhodně doporučuji. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

silný a jímavý příběh (koneckonců jako skoro všechny příběhy z války),který je ale zabalen do zbytečně zdlouhavé a ne úplně záživné vaty,kdy v paměti zůstane jen pár scén a to navíc takových které by si člověk raději nepamatoval.Osobně mi moc nevadí když ve válečných filmech umírají lidé,jelikož už člově vůdči tomu trošu otupěl,ale vybombardování ZOO je asi jeden z nejméně přijemných filmových zážitků,který sem v poslední době měl...60% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Vlastne ani neviem, čo mám k tomu napísať. Dobová atmosféra fajn, Jessica tiež, ale niečo mi tu chýbalo v tom príbehu, možno trošku viac napätia by som privítal, tu mi ty nemci prišli nejaký moc dobrý. Aj keď zrovnali celú Zoo. Ale inak fajn film, dal sa pozrieť, akurát ma moc nestrhol. A to ma vojna bere. 65% - 3* ()

Galerie (38)

Zajímavosti (9)

  • Film je založeno na skutečném příběhu dle deníku Antoniny Zabinské. (BadCat)
  • Současná Varšavská zoo otevřela 11. 3. 1928, nicméně její kořeny lze dosledovat již do 17. století, kdy zde byli soukromé zvěřince. (BadCat)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama