Reklama

Reklama

Log Horizon

(seriál)
  • Japonsko ログ・ホライズン (více)
Japonsko, (2013–2021), 25 h 13 min (Minutáž: 24–25 min)

Předloha:

Mamare Tóno (kniha)

Hrají:

Takuma Terašima, Jumi Hara, Nobuhiko Okamoto, Misaki Kuno, Ajahi Takagaki, Tecuja Kakihara, Emiri Kató, Hisako Kanemoto, Tomoaki Maeno, Júiči Nakamura (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(62)

Obsahy(1)

Uvízli ve fantasy hře Elder Tales ve chvíli, kdy byl instalován rozšiřující balíček, a je jich třicet tisíc. Co teď? Mezi nimi je i vysokoškolák Široe, který se po této „Apokalypse“ spojí se starými známými. Společně budou muset přijít na to, jak v takovém světě žít a přežít, ačkoliv není možné, aby někdo zemřel… (Zíza)

Recenze (29)

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Budu tu též kvitovat všeobecněji rožšiřený názor, že kvalita Log Horizonu je vyšší co u SAO, nicméně i skrz podobné umístění prostředí jsou to naprosto odlišné náhledy na samou problematiku. Zatímco v v SAO se hrdinové snaží z virtuálního světa uniknout, zde spíš se snaží přizpůsobit a neřeší, kdo anebo co a za jakým účelem je zde nechal uvězněné. I tempo je pozvolnější, soubojů je na MMORPG záležitost poskrovnu ale na úkor prohloubení postav, politikaření a drobné ekonomické machinace. Co mi ale citelněji chybí je absence jakákoliv napětí: Postavy jsou téměř všechny takové příjemné, milé až dobrosrdečné, což je bezva, ale nemají moc velké problémy probíjení se skrz až moc snadné nástrahy. Konec nicméně slibuje zajímavou zápletku, takže se nebudu zlobit, když si to vynahradím v další sérii. ()

Franta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Log Horizon mě příjemně překvapil. Přestože se děj odehrává ve fantasy světě plném monster, tak souboje jsou zde až vedlejší. Log Horizon se především věnuje vývoji společnosti v takovémto prostředí a dělá to překvapivě promyšleným způsobem. A pokud přece jenom přijde na nějaký ten boj, řeší se spíše strategicky než duchaprázdným mlácením. První dvě třetiny seriálu by byly na pět hvězd, bohužel se potom děj prakticky zastaví a na řadu přijdou výplňové díly, což dojem ze seriálu výrazně sníží. Přesto bych doporučil se na seriál podívat, alespoň na první sérii. ()

Reklama

yenn

všechny recenze uživatele

Na první pohled je zřejmé, na jaké vlně popularity se Log Horizon veze, jeho přístup je mi však bližší, neboť výrazně více využívá videoherní prostředí. Zvláště souboje se z něj snaží těžit a zároveň v nich hrdinové používají pěkné lsti. Naneštěstí se to neobejde bez polopatického vysvětlování, které mě spolu s absencí zajímavějšího příběhu přimělo skončit po čtyřech dílech. 5/10 ()

Saraph 

všechny recenze uživatele

Vyhnu se diskusi o podobnosti s jiným titulem a začnu rovnou s klady a zápory. Log Horizon se snaží být podrobný v bitevních strategiích a dost zdůrazňuje fakt, že se nacházíme ve hře. Jako vášnivý hráč online RPG mě ovšem poněkud nudí vysvětlování, co je to aggro, cooldown, atp. Dále si anime poněkud zahrává s ohněm, že vyuzívá různých "roztomilých píčovinek" - tj. ending, který je podle mého naprosto neadekvátní žánru, ve kterém se pohybujeme (skoro bych to čistě podle endingu tipnul na nějakou školní blbinu typu Lucky Star), postavy jako Akatsuki či Serara spíš připomínají postavy z Acchi Kochi. Tohle mínus mě nutí nebrat to anime úplně vážně, což bych ovšem milerád bral. ()

Genryuusai 

všechny recenze uživatele

Seriál pro hráče MMORPG, kteří si ho určitě užijí víc než třeba podobné Sword Art Online. Řeší se daleko více herních detailů a je to o hodně bližší pocitu hraní nějakého MMORPG, bohužel ale na úkor hlavní otázky - co a proč se vlastně vůbec stalo. Mě se právě proto líbí víc to zmíněné SAO. Možná jsem ale ovlivněný tím, že jsem četl předlohy obou. A v porovnání původních light novel předloh je SAO někde kvalitativně úplně jinde. Log Horizon je takové hravé co by kdyby, ale bez výraznějších záporných postav se těžko vytváří nějak velké drama. ()

Galerie (468)

Zajímavosti (2)

  • Úvodní skladbou seriálu je píseň "Database" japonské populární kapely Man With A Mission. Skladbou znějící v závěrečných titulcích je "Your song" japonské populární zpěvačky a úspěšné modelky Yun*chi. (Conspi)
  • Seriál vychází z eponymní šestidílné grafické novely autora Mamare Tounoha z roku 2010. Ta byla zprvu publikována internetovým portálem Shōsetsuka ni Narō. (Conspi)

Reklama

Reklama