Reklama

Reklama

Transformers: Poslední rytíř

  • USA Transformers: The Last Knight (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Automechanik Cade Yeager (Mark Wahlberg) má s Transformery bohaté zkušenosti a válce navzdory se spojí s „nepřítelem" Bumblebeem. Jejich společným cílem je nalezení důvodu, proč se Transformers po staletí vracejí na Zemi. Odpověď na tuhle otázku jim může dát významný historik a asi největší teoretický znalec Transformers Edmund Burton (Anthony Hopkins), který věří, že právě v minulosti lze najít klíč k ukončení války a záchraně lidstva. Velmi nesourodou skupinku doplňují ještě krásná oxfordská profesorka (Laura Haddock) a osiřelá puberťačka Izabella (Isabela Moner), která toho na svůj věk zažila s Transformery až příliš. Je i filmové diváky čeká příběh, který se odehrává v časoprostoru několika set let, na několika kontinentech. Dozví se, k čemu doopravdy sloužily kameny ve Stonehenge, a možná nakonec naleznou i ztraceného Optima Prima. (CinemArt)

(více)

Recenze (628)

Praxis 

všechny recenze uživatele

Jsem zmaten... Vážně, nevím co si o tom mám myslet. Bylo to tak nesmírně chaotické, že vlastně netušim, jak na na sebe jednotlivé scény navazovaly (pokud vůbec). Akce ok, je u toho Míša, tak aby to nevypadalo fucking epicky. Ale to co se mezi výbuchy odehrávalo, to prostě nějak nestíhám. Fetiše na auta, nájezdy na poprsí Viviane (celkem kočka), Hopkins, který evidentně netušil, co hraje a do čeho se to proboha uvrtal a hrozně moooc dlouhé a úmorné. Mít to o půl hodiny míň, vůbec nic by se nestalo. Vystřihly by se zmatené scény a alespoň by se to urychlilo a možná i vyčistilo. Takhle to bylo pomalu fyzicky náročnější, než jízda na kole v těchto tropických dnech. I přes ten všechen balast mě to ve výsledku bavilo více než totálně odpadkoidní čtvrtý díl. Nicméně Miško, už si ty lajničky prosím nedávej a už to prosimtě netoč. S každým dalším dílem je transformeří universum víc a víc otravnější... 45% ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Transformers jsou dokola ta samá, na chlup stejně zpracovaná mega ždímačka peněz. Opět je tu několik tisíc výbuchů, opět přemrštěná stopáž. Pokud ale člověk naprosto vypne, může jít o celkem slušnou nenáročnou zábavu. Film zachraňuje hlavně Hopkins, díky jehož dějové lince nám bylo předhozeno několik velmi vtipných scén. Bay si točí co chce, nenechá si do ničeho kecat a podle toho to také vypadá. Blockbuster jak Brno. Otevřený konec nám dává jasně najevo, že se dočkáme minimálně jednoho pokračování, navíc bych se vůbec nedivil, kdyby se i Bumblebee dočkal svého vlastního filmu - takovej autobotí Captain America. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Pátí Transformers se dají shrnout vcelku jednoduše: Události se dějí, postavy cestují všude po světě a věci vybuchují. Při o něco větší komprimaci dat bychom mohli použít všeobsahující slůvko CHAOS. Vcelku nudný, nenápaditý a předvídatelný chaos, který se táhne dvě a půl hodiny – bohužel. Hodně slabá dvojhvězda (40 %). ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Ale jo, bylo to pokoukání. Ale na nějaké propracované postavy či logiku děje, raději zapomeňte. No popravdě, tohle jest typ filmů, u kterého to ani nikdo snad nečeká.;-) ()

buldock 

všechny recenze uživatele

Hodně velká "pakárna" při které nestíháte pobrat o co vlastně jde, protože se nesmyslně poskakuje v ději sem a tam a když to začne být trochu zajímavé, tak to režisér utne nějakým opravdu imbecilním dialogem, nebo pokusem o vtip v podobném duchu a pokračuje se opět ve skákání. A takhle pořád dokolečka, dokola okolo sto la la la. Suma sumárum: Jedna hvězda za vizuál a ta druhá za dvě zajímavé postavy a jejich ztvárnění Anthony Hopkinsem a Laurou Haddock. Majkle, už toho bylo dost, fakt... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tak jsem trochu přemýšlel, protože ve stejný den jsem viděl špatného "Sněhuláka", jestli se mi film "Transformers: Poslední rytíř" líbil víc nebo míň. Jelikož mi ale nevadil tolik, jako jiné díly, nakonec mu dávám stejné hodnocení. Ta vizuální stránka byla místy vážně docela pěkná a bavilo mě některé scény sledovat. ()

ben666 

všechny recenze uživatele

No uznávám byl to chaos na druhou, ale akční pasáže byly super ( to Bay prostě umí) a od posledního dílu se přidalo i na humoru,což mě taky potěšilo. No a robot Cogman , ten byl naprosto fenomenální ( doufám že se objeví i v dalším díle). Ale jinak je to super letní AKČNÍÍÍ Blockbuster o tom žádná. ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Efekty monstrózní podívaná apokalyptických rozměrů, ale plná nesmyslů, plná záběrů "My sme Američani, My se nedáme a My zachráníme svět". Poslední rytíř má ten problém, že jeho scénář je děravější, než plechy Megatrona v závěru prvního dílu. Omlouvám se, ale tak divně nahoněné zvraty, které byly v Posledním rytíř jsem už dlouho nezažil. Rádoby osudovost byla bohužel tak nevěrohodná, že při vzpomínce na Armageddon, jsem jen zatlačil nostalgickou slzu, jak hluboko se Bay dostal. Čtverka (Zánik) byla svým novým směrem relativně zábavná a nebylo v ní ani nějak nutkání, sledovat hodinky, kdy že už bude konec. Ale čeho je moc, toho je občas až přespříliš. S TF, ať už radši skončí, a najde si ambicióznější projekt, který bude jeho podpisem pro diváky, jak tomu bylo v 90. letech, a ne, že se diváci podepíší na něm a on bude bezhlavě střílet, vyhazovat věci do vzduchu a demolovat, aniž by tomu sám dal nějaký řád a nadupaný děj. Umí to, a doufám, že tenhle "Poslední rytíř" je taky polední kapka. Verdikt: Efekty perfektní, akcí našlapané, ale zbytečně zdlouhavé, dějově nevýrazné, dialogově bez energie, chuti a vtipu. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Z jiných filmů vždycky vystříhaj tunu skvělých věcí a ještě do toho režisérovi kecaj a dělaj mu tam přetáčky a zrovna tady, kde by to bylo potřeba jak blázen, do toho Bayovi neřeknou ani půl slova a nechaj ho natočit o 45 minut delší film, než by si to zasloužilo. Divák je tak nucenej sledovat spoustu nudných a hlavně úplně zbytečných sraček, který jsou místama navíc nehorázně trapný (sekvence na vrakovišti wtf?). Naštěstí tam někdo vymyslel i pár dobrých vtipů, takže od příjezdu k Hopkinsovi a setkání Rytíře a Merlinice se člověk i zasměje(stejně jako u černých berserkerů v saský armádě, který ale určitě neměli bejt myšlený jako vtip). Dost mi tam ale chyběly takový ty klasický transformerácký momenty, kterých pár bylo vlastně až na konci a i tak v předchozích filmech byly daleko lepší. Vizuálně je to ale samozřejmě naprosto perfektní (hlavně roboJean působil až magicky dokonale). Ovšem na Bumblebeeho masakrujícího nácky se docela těším. EDIT: Tak netěším, hovno bude a ne náckové. ()

a.keram 

všechny recenze uživatele

Výborný film pro libovníky clasik jako Sharknado ! Ne ale vážně, nechápu jak mohl někdo s takovým budgetem spatlat něco co vypadá spíše jako parodie na Transformers smíchaná s klasickými Transformery, Suicide Squad, romantickou komedií, Westworldem a buh ví s čím vším ještě. Šel jsem do toho s tím že to bude klasik transformer akčňák, ale nakonec jsem se skoro celou dobu smál, takže 4 hvězdičky. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Hrozná blbost. Bay se definitivně zbláznil a tak dementní příběh vymýšlel asi hodně dlouho (i když to vypadá, že ho napsal za pět minut na hajzliku). Všechno je pochopitelně hrozně přehnané, dialogy příšerné, situace nepřehledné a konec blbý. Na druhou stranu je zase vidět, že Poslední rytíř stál kupu peněz a je to na něm vidět (obzvlášť úvodní scéna s rytíři kulatého stolu, Merlinem a Artušem je povedená). Podtrženo, sečteno, v televizi pochopitelně pecka, u které se pobavíte u její dementnosti, v kině bych litoval peněz. ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Transformeři se už totálně rozpadají. Je vidět, že původně se počítalo s trilogií a toto umělé natahování dělá zlo. Čtyřka byla hodně divná a nezanechala silný dojem, ale byl to dobrý akční film. Nyní pětka je již totálně nezvládnuta. Scénář už je vyloženě strašný v kombinaci s otřesným střihem tu je celkem průšvih. Dějí se tu divné věci, kde postavy mizí a objevují se někde jinde, nebo prostě zmizí úplně. Celkově je celý děj nepřehledný a i jako člověk, který sérii zná, jsem se strašně ztrácel, protože vyprávění je nedotažené, takže je dost těžké říct, co a proč se zrovna děje. Navíc je film i plný balastu, takže by šel bez problému sestříhat o 50 minut kratší. Bylo prostě potřeba natočit další Transformery a na všech zúčastněných je to vidět. Nechápu co tam dělá Anthony Hopkins a proč tam proboha hraje divného staříka, který má šíleného robo-sluhu. Jediná postava, která se drží je Lennox Joshe Duhamela, jinak by tam člověk někoho fajn hledal jen těžko. Potěší tedy jen akce, když není zrovna divně střižená a návrat Optima a Bumblebeeho. Jinak už tento film posílá sérii do kytek. 5/10 ()

Derek 

všechny recenze uživatele

(skoro) totalna sracka, ktora sa ani nesnazi davat zmysel. jedine (z retazov utrhnuty) anthony hopkins a jeho robo-ninja-sluha su dovod ze to nie je cisty odpad... ()

Falconica odpad!

všechny recenze uživatele

Král Artuš má multikulturní armádu, Merlin povolá do boje draka, kterej je robot, rytíři kulatýho stolu jsou taky roboti, Merlin dostane hůl, která je mimozemská megazbraň, celej film se točí okolo toho, jak absolutně nesympatický postavy v přísně politicky korektním prostředí hledají velkou mimozemskou hůl. Tak...už to nemusíte vidět, ted už víte, že je to fakt až tak moc stupidní. ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Dává to smysl? Nedává to smysl. Michael Bay nám naservíroval další výplachový blockbuster, který se tváří vážněji, než kdykoliv předtím. Vůbec se nedivím, že byl i samotný Hopkins z filmu zmatený, ale i přes všechny problémy to nějak funguje. Transformeři opět čelí Deceptikonům, zároveň se stali sami štvanou zvěří a k Zemi se navíc blíží planeta Cybertron, která chce tu naši zničit. Na scéně samozřejmě nesmí chybět párek vyvolených, bez nichž nemůže být svět zachráněn, jelikož jsou speciální součástky naprogramované na DNA jejich předků. Film možná dokonce i částečně popírá vlastní lore, ale to nevadí, Transformeři nikdy nebyli o pořádném příběhu, ale explozích a nekončící akci. Neříkám, že se jedná o něco přímo výjimečného, ale když vypnete mozek, budete se u filmu bavit. 75% ()

CarnTheNunya 

všechny recenze uživatele

Proč se furt mění záběry mezi obyčejnou a IMAX kamerou? Proč je ta hudba tak děsně nudná? Proč to tak špatně navazuje na předchozí film? A taky na to, že předchozí film měl skoro 165 minut, což už jsou podle mě skoro tři hodiny, tak odsejpal rychle, zatímco tahle sračka je o jedenáct minut kratší a stejně by se dala zkrátit a o nic by divák nepřišel. ()

lucifrid 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem, že se budu aspoň bavit. Že to bude samý klišé, ale správný klišé, a že se aspoň zasměju. No, párkrát jsem se uchechtla. To je tak vše. Tohle bylo neuchopitelné, přeplácané, mimózní... cosi. Bay by měl přestat hulit. Anebo začít. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

V prvom rade treba povedať, že každý film má potenciál dostať 5*. No a potom mu hodnotenie začína klesať na základe toho, aké bludy doň režisér vloží. Tých v tomto filme nebolo málo. Sociálne siete a médiá nás zahlcujú príspevkami, ktoré vykresľujú takzvaný NWO, hanobia históriu ľudstva, hanobia bielych ľudí. To všetko ponúka najnovší Transformers. Hneď v úvode štyria školáci zavítajú na smetisko fiktívnej kopy šrotu. Dvaja sú černosi, jeden hispánec a jeden beloch. Ako dementné je pochopiteľne vykreslené biele dieťa lebo to musí byť ľuďom v súčastnosti podávané. Aspoň že pomer detí odráža skutočnosť, že kto je vlastne diskriminovanou menšinou. Ďalej je odkaz na nový svetový poriaok a jednotku bojujúcu proti robotom TRF.Ďalej na Kube robot svojmu bielemu ľudskému priateľovi povie aby pohol svojou bielou kožou. Tá česká ľudská troska, zodpovedná za dabing, má obrovskú šancu zmeniť tieto nenávistné prejavy, striktne ich však dodržiava. Asi pri scéne keď americká vlajka zaberé 98% obrazovky dostala prvý orgazmus. Druhý prišiel, keď britský politik telefonuje a pýta sa aké kroky spravil Putin a potom odpovie "ten parchant". Prekladateľ vytiekol druhykrát.Merlina a pomoc transformerov pri historickej udalosti Spojeného kráľovstva rozvádzať nebudem. A aby bolo všetko, ako m byť, teenagerská hispánka samozrejme svojou trošku pomôže zachránit USA, nechceme predsa žiadne ploty na hraniciach. Inteligentná časť populácie, ktorá si prečítala skutočný príbeh mladej hispánky od Samuela Logana v knihe To je za Maru Salvatruchu vie o tom svoje, ale neberme ideály amerikanofilom z IQ pod hranicou rýchlosti motorových vozidiel v obci...A keď Anthony Hopkins, ako člen rodiny reprezentujucej NWO povie politikovi aby držal hubu a ten poslúchne, liberálny amerikanofilovia boli v siedmom nebi. Teraz čo sme videli my, bežný fanúšikovia filmov starajúci sa o rodiny a poctivo pracujúci. Kopa šrotu, ktorá je v predchádzajúcich dieloch dobrou kopou šrotu zatúži po moci a stane sa zlým, nakoniec však predsa len v ňom výčitky a dobré mravy zvíťazia a porazí inú kopu šrotu, ktorú už predtým porazil, nakoniec dá svoju obľubenú frázu a prihovorí sa ostatným kopám šrotu, aby podpriemerne inteligentných fanúšikov tejto série uistil že ich mozgy a mozgy ich detí budú touto sériou vymývané ešte poriadne dlho. Prečo jedna hviezdička? Lebo Anthony Hopkins je kráľ, aj keď už senilný a tak je rád, ak sa ešte môže objaviť na plátne aj v takejto sračke.Ak nemáte veľké očakávanie, Vaše sklamanie ani nemôže byť veľké, ale toto budem musieť spláchnuť niečím poroadne dobrým.Tak som si z knihy 501 filmov, ktoré musíte vidieť vybral Na západe nič nového z roku 1930. ()

Související novinky

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

21.07.2021

Filmová Batgirl brzy dorazí na plátna v samostatném celovečeráku, scénář píše Christina Hodson (Birds of Prey) a za kameru si stoupnou Adil El Arbi a Bilall Fallah, režiséři posledních Mizerů. Stále… (více)

Vánocům kraluje Aquaman

Vánocům kraluje Aquaman

24.12.2018

Aquaman Jamese Wana (V zajetí démonů) konečně doplaval do amerických kin a za první víkend z toho bylo včetně předpremiér 72 milionů dolarů. To je sice v aktuální sérii DC filmů nejméně, pro co si… (více)

Michael Bay a Robopocalypse

Michael Bay a Robopocalypse

08.03.2018

Pátý díl Transformerů vydělal o 500 milionů dolarů méně než čtyřka, takže není divu, že je Michael Bay konečně opouští. Víc než půl roku jsme nevěděli, co slavný akční režisér chystá dál. Teď se ale… (více)

Transformery čeká reboot

Transformery čeká reboot

18.02.2018

Nesmějte se, je tomu tak. Loňská pětka Transformers vydělala zhruba polovinu toho co čtvrtý díl, což je v Hollywoodu jasný argument pro stopku. Optimus Prime je ale příliš prodávanou hračkou na to,… (více)

Reklama

Reklama