Reklama

Reklama

Fargo - Season 3

(série)
Trailer 3

Epizody(10)

Obsahy(1)

Třetí řada sleduje život dvojice Ray Stussy (Ewan McGregor) a Nikki Swango (Mary Elizabeth Winstead). Oba se po neúspěšném pokusu oloupit Rayova bratra Emmita (kterého rovněž hraje McGregor) zapletou do případu dvojité vraždy. Jednou z obětí je starý muž s tajemnou minulostí, jehož nevlastní dcera Gloria Burgle (Carrie Coon) je policistka. Mezitím se Emmit snaží zpřetrhat pouta, která ho pojí k temné organizaci, od níž si před dvěma lety vypůjčil peníze. Ale tato společnost, mezi jejímiž zaměstnanci se nacházejí i V.M. Varga (David Thewlis) a Yuri Gurka (Goran Bogdan), má jiné plány. (AMC Czech)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (130)

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tretia séria ma potešila najmenej, aj keď som ani pri nej nemusel siahnuť po nižšom, ako trojkovom hodnotení. Musím sa priznať, že som seriál ako celok asi nepochopil. Každý diel je uvádzaný slovami, že je to nakrútené tak ako sa to skutočne odohralo a mne to najviac pripomína Rašómona, keďže každá séria má pozmenený dej a postavy, o hercoch ani nevraviac. A pri spätnom pohľade mám najlepší pocit z 1. série a z filmu. A keď mám v tejto spojitosti porovnať "záporákov", tak vedie temný Billy Bob Thornton, pred Indiánom a najmenej ma oslovil Varga z 3. série, ktorý bol iba odporný. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Možno o niečo slabšie ako dokonalé prvé dve série, ale možno ani nie. Atmosféra je opäť odlišná, ale nájdeme aj veľa styčných prvkov a je jasné, prečo sa to stále volá Fargo. Vynikajúci casting, každý herec tu doslova exceluje a pre diváka nebude vôbec jednoduché si zaradiť postavy medzi kladné a záporné. Ono to ani nie je možné, ak samozrejme nerátame pani šerifku, tam je to jasné. Séria reaguje na finančnú krízu a pokladá otázky (okrem iného) ohľadom hodnoty človeka podľa jeho majetku, čomu dáva korunu záverečné prirovnanie Davida Thewlisa človeka k mačke, ktorá má podľa neho nakoniec väčšiu hodnotu než lúzer, pretože aspoň slúži majiteľovi na pomaznanie. Áno, Fargo toho opäť ponúka veľa, len sa nad videným treba aj trochu hlbšie zamyslieť, nielen sa nechať unášať príťažlivým a napínavým dejom. I keď aj to je veľmi príjemné... ()

Reklama

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Do shlédnutí třetí série Farga jsem si nikdy neuvědomila, jak slabý je vlastně Ewan McGregor herec. A asi si to neuvědomovali ani tvůrci, než ho obsadili, a pak už bylo pozdě. Pokud máte jako "hlavní hvězdu", dokonce v dvojroli někoho, jehož jediná herecká schopnost spočívá v roztomile nevinném výrazu tváře, máte problém. Ještě větší problém však máte, když každý jiný herec v obsazení, do nejmenší roličky, je přesvědčivý a hraje nadprůměrně (zdravím "odpadlíky" ze skončené Mafie v Atlantic City - Michaela Stuhlbarga a Shea Whighama!), jenom ten maník v hlavní roli je slabý jak čaj. Další problém je, když nemáte pořádný nápad a jen vrstvíte absurdní náhody na sebe. A pak jediný člověk, kdo to může zachránit, je skvělý David Thewlis, jako hlavní záporák, na scény s nímž se vyloženě těšíte, a kvůli kterému se vydržíte dívat dál. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsme se po dvou letech pauzy dočkali pokračování tohoto úspěšného seriálu, který patří mezi mé nejoblíbenější. Musím pochválit vybrání hereckého obsazení. Nevím, proč tomu tak je, ale tady nikdy nenastane žádný omyl. Všichni herci předvedli výkon, z kterého jsem byl unešen. Ohledně dvojrole McGregora jsem byl zpočátku dost skeptický, ale po pár epizodách mě vyvedla z omylu. Mary Elizabeth Winstead mi připadala nesympatická, ale uzavření spolupráce s hrdinou z první série jménem Wrench jsem jí začal fandit. Bez Davida Thewlise bych si tuto řadu už teď nedokázal představit, jeho filosofické proslovy a obecně počínání prostě a jednoduše nemělo chybu. Možná třetí série trochu ztrácí na udržení kvality po celých deset dílů, neboť některé díly byly slabší než jiné. Hudba jako vždy mrazivá, takový správná fargovská. Závěrečný díl jsem tedy čekal ponurejší, jak tomu bývá u této série. Rozhodně jsem nečekal mini přestřelku mezi policistou a Winstead, která dopadla pro oba zmiňované dost fatálně. Dlouho jsem uvažoval, zda si třetí série zaslouží plný počet hvězd, ale po mém konečném zvážení snižuji o hvězdu. Zajisté se povedla, ale za prvními dvěma trochu zaostává. I tak se těším, zda se dočkám i čtvrtého přírůstku do rodiny. Za mě dávám 86 % ()

Slasher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ač mi tu trvalo déle dostat se do děje a postav, ve finále uznávám, že je to potřetí trefa do červené. Opět stylová a dialogová vytříbenost, pár skvělých bodů v obsazení - Thewlisův požitkářský nechuťák záporák Varga předčí i Thorntona z první, z vedlejšek mě hlavně těšil Stuhlbarg (jako Sy) a Whigham (Chief), dokonce jsem v průběhu přišel na chuť i té dvojroli McGregora. Palec nahoru i za odbočovací pulp/ sci-fi flashbackovou L.A. epizodu 3, nebo tajemnou postavu v podání Raye Wise (Leland z TWIN PEAKS), přesně ty občasný hravý úlety co se mi na FARGO FX líbí. Tedy další sezóna odlišná, přitom kvalitní a v jádru stejně super zábavná a mixovaná, opravdu TV show co stojí za váš časový fond. 85% ()

Galerie (657)

Zajímavosti (5)

  • Scéna z bowlingové haly je celá míněná jako pocta filmu Big Lebowski (1998). (vyfuk)
  • V záhlaví tištěného scénáře „The Planet Wyh“ od Thaddeuse Mobleyho (Thomas Mann) se objeví chybný název „The Planet Why“ (tedy „Why“ namísto smyšleného „Wyh“). (Caminzind)

Reklama

Reklama