Reklama

Reklama

Fargo - Season 3

(série)
Trailer 1

Epizody(10)

Obsahy(1)

Třetí řada sleduje život dvojice Ray Stussy (Ewan McGregor) a Nikki Swango (Mary Elizabeth Winstead). Oba se po neúspěšném pokusu oloupit Rayova bratra Emmita (kterého rovněž hraje McGregor) zapletou do případu dvojité vraždy. Jednou z obětí je starý muž s tajemnou minulostí, jehož nevlastní dcera Gloria Burgle (Carrie Coon) je policistka. Mezitím se Emmit snaží zpřetrhat pouta, která ho pojí k temné organizaci, od níž si před dvěma lety vypůjčil peníze. Ale tato společnost, mezi jejímiž zaměstnanci se nacházejí i V.M. Varga (David Thewlis) a Yuri Gurka (Goran Bogdan), má jiné plány. (AMC Czech)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (130)

angel74 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Problém není, že na světě existuje zlo. Problém je, že existuje dobro, protože komu by jinak na tom záleželo.” +++ Docela šílená myšlenka (vyřčená ústy největšího slizouna třetí série V. M. Vargy v podání skvěle odporného Davida Thewlise), která není úplně mimo mísu. Zase jsem se nechala pohltit napínavým příběhem prošpikovaným typicky černým humorem, tentokrát s pořádným přispěním Ewana McGregora, jemuž ta dvojrole znesvářených bratrů sedla jako ulitá. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ač mi tu trvalo déle dostat se do děje a postav, ve finále uznávám, že je to potřetí trefa do červené. Opět stylová a dialogová vytříbenost, pár skvělých bodů v obsazení - Thewlisův požitkářský nechuťák záporák Varga předčí i Thorntona z první, z vedlejšek mě hlavně těšil Stuhlbarg (jako Sy) a Whigham (Chief), dokonce jsem v průběhu přišel na chuť i té dvojroli McGregora. Palec nahoru i za odbočovací pulp/ sci-fi flashbackovou L.A. epizodu 3, nebo tajemnou postavu v podání Raye Wise (Leland z TWIN PEAKS), přesně ty občasný hravý úlety co se mi na FARGO FX líbí. Tedy další sezóna odlišná, přitom kvalitní a v jádru stejně super zábavná a mixovaná, opravdu TV show co stojí za váš časový fond. 85% ()

Reklama

movie 

všechny recenze uživatele

Hrubě nanicovatá, nedůsledná, povrchní, děravá, pseudofilosofická a rádoby oduševnělá nuda s nejhorším castem přechytralých bezrozměrných (a pseudoenygmatických) padouchů s občasnými výjezdy do religionistiky. Jedna hvězdička patří Ewanu McGregorovi, který tu plní úlohu oázy v poušti utrpení. Po tomhle mi hodně bylo. Při sledování jsem si připadal jako Sisyfos valící kouli do kopce, na jehož vrcholku stojí David Thwelis a hází po mně medicimbaly. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu slabšie ako predchádzajúce série, ale stále kvalitka. Práve ten fakt, že už to nie je based na skutočnosti tomu uberá trochu gráciu. Fargo je tu tiež mimo a celé to sleduje len kriminálku zápletku, ktorá je vystavaná s prvotriednou noblesou ako pocta bratom Coenovcom. McGregor v dvoj úlohe skvelý ale celý film si pre seba kradne David Thewlis ako ten najhnusnejší zloduch vôbec. Všetky postavičky okolo neho sú ako prvotriedne šachové figurky, ktorých existencia je veľmi neistá. Má to sympatické postavy, dobré dejové zvraty a super feeling. Dokonca aj ten koniec je taký správny. 80% ()

J.F.B. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Okay then." Třetí řada je už opravdu o něco slabší než ty dvě předcházející, ale zklamáním bych ji v žádném případě nenazval. Pořád je to prostě Fargo. Stále je to dobré, stále tam jdou najít ony charakteristické momenty, scény a figurky, které dělají celý seriál (i původní film) tím, čím je. Bohužel prvních pět epizod bylo na můj vkus až příliš rozehřívacích (zvláště v kontrastu se skvěle vystavěnou druhou sérií), což nezměnila ani menší odbočka do L.A. a sedmdesátých let, ba ani krásný Pann's Coffee Shop (x) (x). Zbytek série už odsýpá lépe, závěrečná scéna je zvláště povedená, herecky je to také velmi/někdy relativně slušné (Winstead, Coon, Stuhlbarg, Bogdan, Whigham i McGregor a opravdu odporný – ovšem nic moc více – Thewlis), ale stejně mne příběh nezaujal tak, jako u první nebo druhé řady... Silnější tři hvězdy. "The problem is not that there is evil in the world. The problem is that there is good. Because otherwise, who would care?" ()

Galerie (657)

Zajímavosti (5)

  • Scéna z bowlingové haly je celá míněná jako pocta filmu Big Lebowski (1998). (vyfuk)
  • V záhlaví tištěného scénáře „The Planet Wyh“ od Thaddeuse Mobleyho (Thomas Mann) se objeví chybný název „The Planet Why“ (tedy „Why“ namísto smyšleného „Wyh“). (Caminzind)

Reklama

Reklama