Reklama

Reklama

Gomora

(seriál)
  • Itálie Gomorra - La serie (více)
Trailer
Itálie / Německo, (2014–2021), 48 h 20 min (Minutáž: 42–57 min)

Předloha:

Roberto Saviano (kniha)

Hudba:

Mokadelic

Hrají:

Marco D'Amore, Fortunato Cerlino, Salvatore Esposito, Fabio De Caro, Christian Giroso, Giovanni Buselli, Carmine Monaco, Lino Musella, Marco Palvetti (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(58)

Obsahy(1)

Gomora, seriálová adaptace úspěšného románu Roberta Saviana, nás zavádí do temných a nebezpečných uliček Neapole, kde se nachází centrum zločinecké organizace Camorry. Poté co je Pietro Savastano, jeden z největších a nejobávanějších kmotrů neapolské mafie, zajat a poslán za mříže, jeho prává ruka, třicetiletý Ciro Di Marzio, spatřuje svou příležitost v tom, že se konečně stane novým vůdcem. Jeho čas však ještě nedozrál. Zatímco je Pietro ve vězení, velení zpočátku přebírá jeho manželka Imma, protože jejich syn Genny - Pietrův právoplatný dědic - se v Hondurasu zaučuje v "řemesle". Soupeřící klan vedený Salvatorem Contem mezitím spřádá plány, jak zneškodnit Savastanovy jednou provždy. Válka o převzetí kontroly nad "systémem" právě vypukla, a to na území, které stále bojuje, aby nadvládě zločinu a bezpráví nepodlehlo. (Cinemax)

(více)

Recenze uživatele Enšpígl k tomuto seriálu (5)

Gomora (2014) 

Vzdávám hold všem klukům a holkám co se na tomhle podíleli, protože Gomora je učebnicová dokonalost. Až bude letní počasí potřebovat vytvořit dusnou atmosféru, stačí když se koukne na poslední dva díly Gomory a všichni dostaneme takový dusno, až z něj začnem šilhat. Dokonale přesně zasazená mafinánka do dnešních reálii v němž hodnota lidskýho života se pro určitý typ lidí rovná hovnu. Seriál dokáže prvním dílem zaujmout, pak na dva díly trošku poleví, ale to jen proto aby moh nabrat sílu a ke konci se vysloveně chová jako zloděj divákova dechu. Dialogy, přestřelky, vývoj postav, scénář, herecký výkony všechno je tady tak přesný, že jsem měl pocit, že se to nehraje, ale děje. ()

Série 2 (2016) (S02) 

Po prvních třech dílech je to neskutečnej nářez, zatím to není tak akční jako první série, ale to jak se postupně smráká je geniální už se nemůžu dočkat až začnou lítat hromy a blesky. Myslel jsem si, že seriál Gomora 1 serie nebude překonána, ale pletl jsem se...2. serie po šesti dílech to je teda něco neskutečnej masakr. Existuje vůbec v Itálii něco jako policie ? Tak Gomorovský maraton je za mnou, láhev vína vypita a já se odvalím chrápat s myšlenou na naprosto exceletní seriál, zakončený závěrečným dílem, který překonal všechny závěrečný díly co jsem kdy u seriálů viděl. ()

Série 3 (2017) (S03) 

Třetí serie nedosahovala vysoké laťky svých starších sestřiček jen ze začátku. Přibylo mnoho nových postav, zvětšil se prostor na kterým se mafiánská sága odehrávala a to hodně ubralo na přímočarosti. Ovšem jakmile se dění vrátilo do Neapole, vyprofilovaly se hlavní postavy, velmi rychle se stala i třetí serie špičkou oboru a např. v desatým díle jsem byl napjatej jak struna. Nejzájímavější postava třetí serie už není ani Don Pietro (pochopitelně), ani Genny s Cirem, ale Patrizia tuhle holku jsem nedokázal absolutně přečíst a věřím že i ve čtvrté sérii dostane hodně moc prostoru. Její slovní minimalismus a chladný vyraz ke každýmu mě vysloveně znervozňoval. V třetí serii jsme vnímal ještě větší sociální apel než v předchozích serií a scéna kdy se padesátiletej slušnej chlap musí prosit o práci dvacetiletýho grázla je opravdu silná ukázka dnešního světa. Dám čtyři, ale jsou to silný a jistý čtyři hvězdičky. ()

Série 4 (2019) (S04) 

I když už u seriálů čekám až bude kompletní série, stejně je na hovno, že musím čekat na další sérii další roky a tudíž ztratím kontext. Musím říct, že první půlka byla slabší, hrozně mco klanů, postav na úkor ztráty přímočarosti, pak už se alespn začalo pracovat s prvky překvapení a nechybělo napětí, navíc dějová linka Gennyho na to, žejí věnovala taková pozornost v první části vyzněla pak do ztracena a to se mě teda moc nelíbilo. S Patrizie udělaly kozu těžce s rozporem třetí série. No dám tři, ale je to zatím nejslabší série. ()

Série 5 (2021) (S05) 

Na těhle seriálech o x seriích mě neuvěřitelně vysírá než se vytvoří nová série, já zapomenu absolutně všechno z té předešlé. Přesně to se stalo i v první půli první části, absolutně jsem nevěděl, která bije, ale už asi po 20 minutách si to začalo sedat a jak se dostal na plac Genny Savastano, bylo jasný, že jsem na dobrý adrese a na Cira v dalších dílech se teda kurevsky těším, vypadá to, že pánové se s tím srát opět nebudou a lidský život bude hodnotu příbalovýho létaku v supermarketu. No čeká mě dlouhá a drsná mafianská noc a já doufám, že si jí kurva žiju. Toliko pocity po prvním dílu. Druhý díl jasně ve znamení Cira - závěr luxus. Miluju když jsou drsný činy odproštěny od keců. Omezuji spotřebu diplomatica na nezbytné minimum, protože závěr si chci vychutnat za střílzliva. 3díl - "Stalo se z tebe velký zvíře?" "ne, jsem pořád kluk z ulice" . Tak pojď na to Ciro. 4díl - tak teď už to jede k fatalnímu střetu jak po másle, mrtvoly se množí ve velkým stylu. Tak to byla opravdu velejízda. Důstojné zakončení celého sérialu. Hodně drsnej konec, ale asi k tomu všemu sedí. Ještě jsem se bavil na tím vlezdoprdelkou Gennyho, protože vypadal jak Trpišovský, takže sešívky si to fakt užijou se vším všudy. ()

Související novinky

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Itálie na nic nečeká

Itálie na nic nečeká

29.06.2014

Především díky senzačnímu mezinárodnímu úspěchu Velké nádhery se dostává italské filmové produkci v posledním roce velké pozornosti, důvěry sponzorů a zástupci domácí scény se snaží, aby tento úspěch… (více)

Reklama

Reklama