Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Radim Kraviec alias Káčko se vyznačuje vysokou inteligencí a talentem pro dokonalý podvod. Kde jiní sahají po zbrani, on využívá lsti a armády právníků i monstrózního kapitálu. Mrknutím oka okrádá stát o miliardy korun. Je si ale dobře vědom hranice, kterou nesmí překročit. Tou hranicí je fyzická eliminace kohokoliv ze svého okolí. Díky kontaktům na politické scéně chystá Kraviec triumfální majstrštyk - ovládnutí ČEPRA, společnosti kontrolující veškeré zásoby pohonných hmot v republice. Když to vyjde, bude to „obchod" století. Káčka nečekaně zradí jeho pravá ruka, Albánec Dardan Cirkel, který spolupracuje s hospodářskou kriminálkou. Nemožné se stává skutečností. Nepolapitelný tunelář Káčko končí ve vazbě, státu jsou zachráněny miliardy korun. Zatím... Protřelý Kraviec se díky šikovným právnickým kličkám dostává velmi rychle na svobodu. Jeho opatrnost a chladně kalkulující mysl nenávratně mizí. Rozjíždí nelítostnou mašinerii pomsty. Káčko překračuje pomyslnou hranici od finančního zločince k nelítostnému řezníkovi... Gangster Ka zkoumá mechanismus organizovaného zločinu, vnáší světlo do šesti miliardového tunelu a snaží se objektivně ukázat zrod skutečného gangstera. (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (491)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na úvod by som poznamenal, že ak by mal slovenský Únos podobnú kameru, ako Gangster Ka, bol by som s ním o dosť spokojnejší. To platí aj o zobrazení gangstrov, ktorí pôsobia ako hajzli aj bez toho, aby museli neustále nadávať. Takže bližšie k tej kamere. Film má pomerne temnú, tmavomodrú atmosféru, pričom sme často v luxusných barákov a pozeráme sa na drahé autá. Napriek tomu to pôsobí veľmi chladne a necítime sa v takomto prostredí dobre. Čo je dobre. Lenže potom tu máme scenár, v ktorom som sa chcel zorientovať, ale prestalo ma to časom baviť a nakoniec mi to bolo jedno, úplne mi stačilo ku šťastiu, že Ká je vo väzení a potom už nie je. No a že sa to nedá hodnotiť ako celok, keďže je to iba polovica príbehu, tak aj to hodnotenie je iba zbežné. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Dobrá práce, jak se celkem dalo od Jana Pachla očekávat, nevím, jak moc ve finálním snímku zbylo z Jaroslava Kmenty,. ale režisér a scénárista v jedné osobě se vyhýbá zbytečnému "klímovskému" patosu, film vede lehkou, leč jistou rukou, netlačí na efektní "renčovskou" pilu, takže když si řeknete, že natočil český gangsterský film, nepůsobí to vůbec pejorativně. A teď si ještě vezměte, co třeba Jaromír Hanzlík vyjádří pár větami a troškou mimiky! Postava Káčka vývoj má, o tom, žádná, jen se myslím úplně nechytá divák, co tyhle kauzy nesleduje víc a ještě méně ten (jako třeba já), jemuž už téměř nic neříkají různé ekonomické vazby a tak. 70%. ()

Reklama

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má prakticky dvě tváře, stejně jako Káčko sám. Jedna nešetří gaunerským nadhledem a kousavým vtipem, ta druhá je zvrásněna bezcitností a násilím. Celkově jde mnohem více o jakousi mozaiku složenou ze střípků části života jednoho mafiána, než o kompaktní vyprávění jeho příběhu, která je protkána komentáři, jež někdy dobře doplňují děj, ale místy bohužel brání hlubšímu vcítění se do prostředí organizovaného zločinu, které je jinak ve své propletenosti nastíněno s nejvyšší dávkou uvěřitelnosti. Letecké záběry provazující některé scény jsou nádherné a pro mírné zpomalení přeskoků mezi jednotlivými lokacemi fungují bezvadně. Osobně se mi nejvíc líbily temnější a volněji plynoucí momenty mající větší hloubku, jichž je však ve snímku menšina oproti momentům působících spíše zábavně, z čehož mám trochu rozporuplný pocit, protože ve skutečnosti to tedy rozhodně žádná sranda být nemůže. 75 % ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Měla jsem velká očekávání, nakonec jsem se dost často nudila. Čermák dobrý, ale jinak bramboračka s dotykovýma telefonama na konci devadesátých let, aneb jebat na detaily, neb divák je beztak blbec,hlavně aby to bylo celé takové moderní, vizuálně atraktivní a hrozně filmově in. Kdo je kdo mi úplně unikalo, nestíhala jsem se orientovat, ale o to vlastně ani nešlo, ve finále jsem měla pocit, že tvůrci vehementně potřebují prodat tu legendu o tom, kterak český žralok ojebal mocipána. Já to snad ani vědět nechci, mi je pak z těch idiotů podplacenejch na blití, když si uvědomím, že stačí jeden takhle vychcanej Babinskej, pár set tisíc v obálce a celá poslanecká sněmovna skáče, jak zmrd píská. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ani si nedokážete představit, jak strašně jsem se na tenhle film těšil. Snad i víc, jak na Příběh Kmotra. Pana Pachla totiž táhl stín filmařského debutanta, který za sebou má zajímavé zkušenosti v České televizi a já musím říct, že i to způsobilo, že jsem se na tenhle film těšil tak moc, jako dlouho na žádnej jinej z naší malé země. Výsledek je pak takový, že to dopadlo přesně tak, jak jsem doufal. Technicky naprosto precizně zvládnutá filmařina, která profesionalitu, kvalitu a velikášství tohoto filmu potvrzuje i díky nádherně nasnímaným leteckým záběrům na okolí. Jediné mínus tohoto filmu pak vnímám v tom, že člověk nezaujatej jakoukoliv českou kauzou na podobné téma, se bude v příběhu hodně ztrácet. I já jsem měl ze začátku co dělat, abych se do příběhu vůbec dostal, což se asi po půl hodině nakonec také podařilo. A můžou za to i herecké výkony, kterým se prakticky nic nedá vytknout. Hynek Čermák vlastně ani nic jiného, než dokonalý herecký výkon, nemohl představit. Každopádně i Predrag Bjelac je další postavou, které si nelze nevšimnout. Jeho charisma z filmu vysloveně teklo. Klobouk dolů. A pak že v Česku nejde natočit velký evropský film. ()

Galerie (127)

Zajímavosti (15)

  • Zbraně použité ve filmu byly Vzor 58, Scorpion vz. 61, brokovnice Remington 870 a samopal MP 5. (K98)
  • Aby bylo dosaženo autenticity, filmaři úzce spolupracovali s policejními vyšetřovateli. (jenik71)

Související novinky

14. ročník Duhové kuličky ocenil Gangster Ku

14. ročník Duhové kuličky ocenil Gangster Ku

02.06.2016

Ve dnech 30. a 31. května, obohatila program Zlín Film Festivalu 14. ročník konference o filmovém marketingu Duhová kulička. V rámci konference byla také oceněna nejlepší marketingová kampaň k filmu… (více)

Reklama

Reklama