Reklama

Reklama

Rezistence

  • USA Insurgent (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Z Tris a Čtyřky se během okamžiku stali psanci podobní lovné zvěři. Nikde není klid a bezpečno, vůdkyně sekce Sečtělých je s pomocí ozbrojené sekce Neohrožených neúnavně pronásleduje odhodlaná dostat je za každou cenu. Současně nechává pochytat další divergentní lidi, kteří do stanoveného společenského systému nezapadají. Vystavuje je krutým testům, aby odhalila vhodnou osobu, jenž jí může pomoci rozluštit dávné tajemství. Tris a Čtyřka zjišťují, že mají víc spojenců, než se zdálo, rozhodnou se přestat utíkat a zkusí překvapivý protiútok. Je to právě Tris, která se stane klíčem k tajemství, na němž stojí základy světa, ve kterém žijí. Tajemství minulosti i budoucnosti. (Bontonfilm)

(více)

Videa (35)

Trailer 3

Recenze (512)

misterz 

všechny recenze uživatele

Kvalitatívne zhruba na úrovni jednotky. Plusom je pár lepších akčných scén a trocha napätia, mínusom zasa, že tu opadlo mystérium ohľadom samotných frakcií, diváka už tak nepohlcuje scifi atmosféra fiktívneho sveta. Celkovo ma snímok nijak výrazne nenadchol, ale ani neodradil od pokračovania. Budúcnosť ukáže, čo je za mestom.... 65/100 ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Plusem jest to, že Veronica Roth nenapsala druhý díl jako tradiční prostřední vatu bez začátku a konce, takže se po skončení divák necítí zneužitý, mínusem jest fakt, oproti jedničce už neobjevujeme nic moc nového, s čímž se vytratila míra divákovi zvědavosti. Přihodivší k tomu romantiku, padáme do průměru. 65% ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

A s tímhle pokračováním mám dva problémy. Tím prvním jsou mizerné výkony obou hlavních postav, které naprosto přehrávají postavy vedlejší (hlavně Miles Teller) a především hlavní dívče (S. Woodley) prostě nezvládá jinak zajímavé herecké příležitosti při virtuálních simulacích. Není bez zajímavosti, že jednoznačně nejzábavnější postavou je pro mě ukázkově klišovitý padouch, co rád bije hodné lidi a tváří se u toho poněkud uspokojeně. A to není dobrá vizitka pro hlavní herce a pro scénáristu. Druhej problém mám v tom, že jsou naprosto nevyužity ony scény s virtuální realitou, které by při lepším hereckém zvládnutí mohli klidně mět nálady takřka Matrixovské. A taky by pomohlo, kdyby tam bylo pár lidožravejch ježků, to by se mi asi líbilo víc. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Vôbec nie taká hrôza akú som po prvej časti očakával. Charaktery sa viacej komplikujú a vyvíjajú a pomaly sa začína rozbalovať aj zmysel celého mesta frakcií. Schwentke natočil dynamickú a vo výpovedi pomerne hodnotnú a zaujímavú jednohubku. Zase to umne vykráda všetko možné, ale stále si to drží určitý nadhľad. Určite poteší Daniel Dae Kim z Lost ako hlavný sudca, ale aj Naomi Watts, ktorej tie hnedé vlasy fakt seknú. Inak stále rutinná jazda, ale znova bez ujmy na zdraví. Priznám sa, že takéto teen sci-fi drámy moc nemusím. Hunger games považujem za jeden z najväčších filmových shitov. Táto séria ma ale kupodivu veľmi baví. Som zvedavý kam sa to celé vyvinie. Ale už by si tvorcovia mohli vstúpiť do svedomia. Finále je rovnako odfláknuté ako v prípade prvej časti. Silné 3* ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Z Divergence si toho nepamatuji mnoho :) Druhý díl někde navázal a mně bylo vlastně jedno, co se dělo předtím, tak nějak jsem to dokázal vstřebat i bez hlubší mytologie. U Divergence jsem to shrnul celkem trefně a v úpdstatě za tím samým si stojím i zde. Ať už Neil Burger nebo Robert Schwentke...je zkrátka vidět, že podobné kousky točí hlavně producenti a ne režiséři s vizí, takže jsou oba díly vlastně lehko zaměnitelné (což ale není pravidlem, viz Harry Potter, kde je poznat rukopis všech tří režisérů). Co bych snad jen dodal, že má tento díl navíc oproti předchozímu je honička k vlaku, kterou hodnotím jako nejlepší scénu v sérii, která mě osobně dostala a je tam cítit nějaký ten vztah k látce a akčnímu pojetí. Jinak vesměs průměr... Shailene Woodley sice možná není taková hvězda jako Jennifer "Katniss" Lawrence, nicméně nakročeno má také velice slušně...60% ()

Galerie (167)

Zajímavosti (16)

  • Film nebyl natáčen jako 3D. Až v postprodukci se rozhodlo, že bude převeden i do trojrozměrného formátu. (ČSFD)
  • Natáčelo se v Chicagu v USA. (willy1)

Související novinky

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

02.02.2015

Super Bowl je každoročním svátkem nejen pro fanoušky amerického fotbalu, ale také filmu. Studia totiž utrácejí miliony dolarů za to, aby mohla mezi reklamy procpat své půlminutové TV spoty, obvykle… (více)

Po Divergent přijde Insurgent

Po Divergent přijde Insurgent

13.02.2014

Stmívání odstartovalo fenomén knižních adaptací pro mladistvé, které se pokouší nasbírat divačky přes odvážnou hlavní hrdinku a nadpřirozený koncept. Ve šlépějích Twilight ságy se snažily kráčet… (více)

Reklama

Reklama