Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární závoďák Blesk McQueen z ničeho nic zjistí, že ho nová generace závodních aut poslala mimo závodní dráhu, kterou nade vše miluje. Zpátky do hry mu může pomoci pouze mladá automechanička Cruz Ramirezová, která však sama pomýšlí na vítězství a inspirace od Doktora Hudsona Horneta. Slavný závoďák s číslem 95 musí ve Zlatém pístu všem dokázat, že nepatří do starého železa. (Falcon)

(více)

Recenze (262)

bari68 

všechny recenze uživatele

Toto bol prvý film na ktorý som šiel so svojim malým synom. ....Boli sme spokojní obaja, takže super. Toto pokračovanie si berie trošku z Rockyho pokračovaní, resp. z amerického sentimentu. Film pre malým aaj veľkých, každý v ňom nájde niečo toho svojho. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Skvelá zábava pre malých aj veľkých, skvelý príbeh, pointa a čakané nečakané vyústenie. Úžasná v niektorých prípadoch až dychberúca animácia bola neskutočná. Asi jediná konkurencia pre sériu Ako vycvičiť draka. Ešte jednu časť by som zvládol. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

A do třetice všeho dobrého a trošku jiného. U Aut se mi líbí, že každý díl je trošku o něčem jiném. První byl o hledání pokory a závodění, druhá netradiční bondovka a třetí je tak trochu Rocky. Stárnoucí Blesk zjistí, proti nové generaci závoďáků nemá šanci. Všichni ho odepisují, všichni mu tvrdí že je starý a že brzy skončí. A Blesk se nevzdává a zkouší trénovat s pomocí trenérky Cruz jak v moderním prostředích, tak pěkně postaru návratem do přírody, aby dokázal všem, že nepatří do starého železa. A ve finálním závodě... no budete překvapeni. Ani netuším, jestli se mi ten zvrat líbil nebo ne, ale každopádně to bylo originální. A dokázalo mi to, že Pixar možná už nemusí být v každém filmu ten kdo mění hru, ale perfektní film stále umí. ()

Stružák 

všechny recenze uživatele

Zklamání roku! První díl Aut nás seznámil s novým prostředím, novými postavami (a byl v něm Schumacher! 🏎). Druhý se nesl v duchu detektivky, celkově pojal příběh jinak, ale pořád si držel vysokou míru vtipu. Třetí díl je průšvih prakticky skrz naskrz. Scénář tu absolutně nedává smysl, chování "postav" je úplně iracionální a příběh je jedna velká slátanina (a ještě předvídatelná, že bych brečel – a to i na pohádku). Je tu sice pár nepřímých odkazů na sérii Rockyho, ale taky je tu až příliš nostalgie a pohledů do minulosti. Naopak vtipu tu je jak šafránu, protože se tu o něj staraj prakticky výhradně Luigi s Guidem a docela pobavily i ty traktory. 🚜 Třetí díl Aut Pixar tradičně skvěle graficky zpracoval, ale opět uchopil za úplně špatnej konec (ale to asi většinu posledních filmů – výjimkou budiž Hledá se Dory 🐠). Nezbývá se nám než modlit, že další díl už nepřijde, Blesk bude odpočívat v důchodu a Hudson Hornet v pokoji. ()

Retik 

všechny recenze uživatele

Po nepříliš dobrém druhém díle se Pixar rozhodl napravit svoji reputaci dalším dílem a musím říct, že se jim to do jisté míry povedlo. Auta 3 nejsou ani zdaleka tak dobrá jako byl první díl, ale na druhou stranu nabízejí podobný feeling. Zápletka je zcela primitivní, což chápu, jelikož je film cílený spíše na děti, ale bohužel to filmu zároveň lehce podráží nohy. Většinu postav (aut) jsme již poznali v prvních dvou filmech a tak se občas objevují hluchá místa, kde tvůrci očividně nevěděli kudy kam a tak se rozhodli tato místa vyplnit scénami, které jsou pro diváka zcela nepřínosné a tak film místami více nudí, než baví. 5.5/10 ()

Sayko 

všechny recenze uživatele

Mě se to líbilo víc než dvojka. Na jedničku to sice nemá, ale i tak se mi ta jízda líbila. Nevím proč, ale Disney mě vždycky se svejma filmama dokáže dojmout. Bude to tím, že jsem na jedničce vyrůstal.. Každopádně ti, co viděli předchozí díly, budou určitě nadšení a tenhle díl je nezklame! ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Příběh o stárnoucím bejkovi, který byl nejlepší, ale začínají ho dotahovat mladší a rychlejší, by zase šel zasadit do jakéhokoliv i neanimovaného prostředí. Fakt sranda, že zrovna tahle série, která už tolik let dojí rodiče na tom merchandisingu, je (až na ten druhý díl), tak nedětsky vystavěná. Palec nahoru i za ten dost "nečekaný" konec, tohle bych asi u animáku nečekal. ()

AdamesWWE 

všechny recenze uživatele

7.5/10] Po trošku skazenej druhej časti som mal obavy tohto tretieho pokračovanie, naštastie obavy sa nenaplnili a tvorcovia sa rozhodli vrátit ku korenom tejto série. Príbeh ponúka veľa dobrých scén, či už závodných, zábavných, ale nechýba ani napätia. Poteší aj návrat starých známych postáv, ktoré sú občasným dôvodom na humorné scénky. Klasika sa z toho nestane, ale je to viac ako dobré ukončenie série, ale nebránil by som sa ani štvrtému pokračovaniu ()

Patrik256 

všechny recenze uživatele

Rozpočet_ 175 milionov dolarov // Tržby_ 376.7 miliona dolarov // Tržby v ČR*_ 24 872 454 Kč // Diváci v ČR_ 183 782 // Tržby v USA*_ 152.7 miliona dolarov ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Mooooc se mi to líbilo jako bývalý závodník a trenér mi to připomnělo mě osobně- to jak Blesk McQueen předává štafetu, jak trénuje ve starých podmínkách no prostě paráda...Animace je opravdu vynikající, nové postavě skvěle zapadly (zejména Cruz logicky) a nabubřelost nováčků má taky něco do sebe-fakt jsem nečekal, že trojka bude nejlepší ze série....95% ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Série se snaží vrátit k atmosféře prvního dílu a dvojku ignorovat a hraje na zajímavé téma veteránů proti novým, mladým hi-tech závodníkům, ale přeci jen kouzlo prvního dílu už se nedostavuje. Tenhle brand už to má za sebou. ()

nonick1 

všechny recenze uživatele

Páni...! Tak nám Pixar opět posunul laťku animace o dost výš a počítám, že s ohledem na celou plejádu animátorských majstrštyků tuhle hozenou rukavici hned tak někdo nezvedne. Oproti slabé dvojce, která u dětských diváků bůhvíproč přepokládala znalost bondovek, trojce vlastně není co vytknout: skvěle animované dynamické záběry se střídají s nostalgickými scénami a příběh se nezadržitelně sune k velkému finále. Jasně, tak jako v prvním dílu vidíme podobnost s námětem filmu Doc Hollywood, trojka nezapře inspiraci čtvrtým dílem známé boxerské ságy, ve které Rocky Balboa musí soupeřit s neporazitelným Ivanem Dragem a zatímco Ivan při tréninku používá nejnovější vědecké metody, včetně trenažéru, Rocky si musí vystačit s pilou, károu s kamením a během přes zasněžené sibiřské pláně. Ale nakonec - proč ne? Po těch stovkách a tisících filmů animovaných i hraných už s novým a originálním příběhem jen tak někdo nepřijde - tohle u Aut 3 opravdu není námět na řešení počtu přidělovaných hvězdiček. Jednoznačně plný počet. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Na třetí Auta jsem se opravdu těšila jako malé dítě, a to nejen protože je to moje absolutně nejoblíbenější Pixarovka, ale protože jsem byla strašně zvědavá, kterým směrem se příběh vůbec vydá. A musím říct, že v tomto směru mě Auta 3 vůbec nezklamaly, právě naopak! Je sice pravda, že se příběh až moc nápadně podobal prvnímu filmu, ale to mi nijak nevadilo. Při sledování jsem se dobře bavila, humor je stále inteligentní a ne infantilní, jak to u některých animáků bývá, a samotný námět mi přišel poutavý, takže jsem nestihla řešit detaily, které by mě sledování kazily. Taky se mi hodně líbilo, jak tvůrci dokázali zakomponovat nové technologie do do příběhu, který ať chceme nebo ne, začal v roce 2006 ... Celkově jsem z Auta 3 opravdu nadšená, ale přece jenom nemůžu hodnotit všema pěti hvězdičkama. Některé flashbacky mi přišly úplně zbytečné. Jako bychom si nedokázali pamatovat, co se stalo před třiceti minutama ... Tím největším "zklamáním" pro mě ale byl poslední závod, který sice musel zapůsobit na celé Americké publikum, pro mě osobně šlo ale jen o nějaké to okořenění, aby třetí film v podstatě nebyl jen vykrádačkou toho prvního. Zase závěr, který byl až moc přitažený za vlasy ... ()

Echelon1 

všechny recenze uživatele

X-krát lepšie, než nefunkčná 2, tentokrát tu celý film ťahá "to žlté auto" a s prítomnosťou pekného posolstva. Pixar ako si ho pamätáme. ()

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

07.11.2014

Pixar nám příští rok nabídne hned dva originální filmy. V hlavě bude příběhem pěti emocí malé holčičky a The Good Dinosaur nám představí apatosaura s dobrým srdcem. Od roku 2016 se ale Disneym… (více)

Reklama

Reklama