Reklama

Reklama

Daredevil - Season 2

(série)
Trailer 2
Akční / Krimi / Mysteriózní / Fantasy / Sci-Fi / Thriller
USA, 2016, 11 h 54 min (Minutáž: 49–61 min)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

V Hell's Kitchen zase řádí temné síly, ale tentokrát si Daredevil musí zvolit mezi ochranou města a svých přátel. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (128)

Styxos 

všechny recenze uživatele

Elektra a Punisher úžasný. Celkově dokud to staví na konfliktu dvou likvidátorů zločinců, tak je to perfektní. Pak ale nastoupí dlouhá výplň, snaha napojit se na zbytek seriálovýho univerza, a věci kolem Ruky... drsný, temný a nekompromisní to je, ale ve výsledku toho chce ten seriál na můj vkus obsáhnout moc ()

Kali4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klíčová otázka: posouvá druhá série Daredevila někam dál? Odpověď: jednoznačně ano. Pokud se ptáte na padoucha, tak ne, nikdo tak monumentální jako Wilson Fisk tu není, on zde totiž hlavní padouch po většinu epizod chybí, načež je odhalen až ke konci. Druhá série ale představuje Daredevila jako osobnost, kterou čeká spousta osobních zkoušek. V tomto směru jej Fisk zcela prověřit nemohl. V první sérii se tedy zrodil hrdina, ale kdo je vlastně onen hrdina? Zatímco Punisher "testuje" Daredevila, Elektra "testuje" Matta. Kdo jsi, kdo nejsi, kam kráčíš, co jsi ochotný udělat, co už ne, proč to děláš. Daredevil je skvělá postava. Aby proto mohl být řádně otestován, musíte proti němu postavit charaktery neméně skvělé (Bernthal nikdy nehrál tak dobrou postavu a tak dobře). Postavy jsou nyní nejsilnější stránkou seriálu, jsou tak dobře napsané, že 13 dílů je zatraceně málo, a vy víte, že Vám scénáristé nedopřáli tolik času s postavami, kolik měli. Hloubku tudíž vystřídaly dějové zkratky (nemám jim to za zlé, ale někdy je přílišná hloubka, jak se zdá, na škodu). Daredevil si postavil nesmírně bytelné základy, a to nejprve v podobě atmosférického, dynamického světa, který následně v druhé sérii zaplnil živoucími postavami provázanými složitým vztahovým spletencem. Na těchto záviděníhodných základech může v další sérii rozehrát hru nolanovského kalibru, takovou, jakou komiksový svět ještě neviděl. ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série je určitě o něco zábavnější a o hodně temnější a násilnější než jednička. Na druhou stranu kdyby se tvůrci drželi stopáže každého dílu kolem 45 minut, měl by Daredevil lepší tah. Takhle se občas postavy zbytečně vykecávají. Mám trochu problém s linií kolem Elektry a Trhače, ehm chci říct Sticka, ale asi hlavně proto, že ani jeden z nich (natožpak množící se ninjové) nesahají Punisherovi po zakrvácené ponožky. Jinak samozřejmě pecka, po které se mi na Supermana s Batmanem chce do kina ještě míň než předtím. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Osobně o něco slabší, co jednička, hlavně kvůli vývoji děje. Na konci mi to jednouše už přišlo jako přeplácaná omeleta (konec vůbec byl takový deuxový, trochu moc hollywoodský s drobet klimax shazujícím cliffhangerem) a našel jsem i pár wtf momentů a trochu nelogických uvažování, kterých se seriál doposud úspěšně vyvarovával. Absence silné záporné postavy také nepřispívá hodnocení. I tak, stále je to nadupaná zábava, herecky brilantně zahrané (Punisher, Elektra) roztahané a akční drama, kde mírně odlehčující prvek je příjemně cynický Foggy. Choreografie bitek je na nejvyšší úrovni, až je jejich častá frekvence kontraproduktivní v smyslu, že vás i malinko můžou omrzet (bitka na schodech je v 3. epizodě je top!) a to vše za přispění jinak perfektní kamery. A když je nečeho víc, musí být nečeho míň, což jde ruku v ruce s trochu řidším dějem v civilní formě a dělá podívanou mírně nekonzistěntní. Škoda. I přes docela dost výtek, jak jsem říkal, skvělá podívaná. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// KarelR je rychlík, ale dojel jsem těsně za ním a tak ho můžu víceméně s klidem podepsat. Drew Goddard opravdu udělal pro Daredevila to samé, co Chris Nolan pro Batmana a druhá série je prvotřídní komiksovou prací po všech stránkách. Postavy jsou plnokrevné, staráte se o ně, mají komplexní vývoj po celou sérii, zápletka se košatí, špičkové akční scény nikdy nekončí a rámování spolu s obrazovou kompozicí snad nikdy nebylo lepší. Po formální stránce naprostá nádhera. Příběh sice někdy během třetí čtvrtiny ztratí na chvíli tempo, ale ve finále ho opět nabere a nakonec tak nevadí ani slabší návrat jedné z ústředních postav, dokonce nevadí ani opakující se kulisy toho malého světa, kterým Hell's Kitchen bezpochyby je, ve finále to všechno stojí za to. Výsledek se musí zažít, osobně bych ho srovnal dejme tomu třeba s takovým koncem vašeho oblíbeného porna, ale to ať si každý rozhodne sám. Důležité je, že to klaplo. Druhá série potvrdila, o čem jsem byl víceméně přesvědčený už po té první - a totiž, že Marvel Cinematic Universe pod Netflixem žije svým vlastním životem a hořká pravda je, že ten je díky Daredevilovi SAKRA moc zajímavější, než ten který nám servíruje jeho aktuální filmová odnož. 10/10 ()

Galerie (187)

Zajímavosti (19)

  • Číslo případu, které Karen (Deborah Ann Woll) přečte Frankovi (Jon Bernthal), je 211974, vyšetřování vraždy jeho rodiny. 211974 volně vychází z data 2/1974. Únor 1974 byl prvním vystoupením Punishera v komiksu „Amazing Spider-Man # 129“. (Epistemolog)
  • Punisher se v originálním komiksu poprvé střetl s Daredevilem v čísle 183. Druhá serie Daredevila se touto sérií inspiruje. (UncleMorty)
  • Podstatná část epizody (Daredevil a Punisher na střeše) je silně inspirována komiksem „Punisher: Welcome Back Frank #3“. V komiksu je Daredevil (Charlie Cox) také připoután Punisherem (Jon Bernthal) na střeše a je donucen si vybrat: zastřelit Punishera nebo nechat Punishera zabít. Na rozdíl od seriálu, kde si Daredevil nevybere a místo toho řetězy přestřelí, v komiksu po Punisherovi opravdu vystřelí. To mu však nebylo platné, protože zbraň byla prázdná a Punisher mu na to odvětil: „Zabíjení nech na mě.“ (Knowho)

Související novinky

Punisher dostal vlastní seriál

Punisher dostal vlastní seriál

30.04.2016

Marvelácký uberdrsňák má za sebou tři celovečerní filmy, nejvíc ale zabodoval letos ve druhé sérii Daredevila. Jak jste možná postřehli, fanoušci ihned začali volat po tom, aby se Punisher s tváří… (více)

Reklama

Reklama