Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zdánlivě empatická a laskavě vyhlížející učitelka manipuluje prostřednictvím svých žáků jejich rodiči za účelem osobního obohacení, ať už v podobě materiálních výhod, či dokonce vidiny milostného poměru. Nejen z obavy o prospěch svých milovaných dětí většina rodičů třídní učitelce základní školy podléhá a poskytuje jí nejrůznější služby, dárky a jiné pozornosti. Najdou se však tři rodiny, které se rozhodnou učitelce vzepřít a stávající situaci se společně s ředitelkou školy pokusí zvrátit na konspirativní třídní schůzce. Děj strhujícího a velmi aktuálního snímku o síle lidského charakteru inspirovaného skutečnou událostí se sice odehrává na začátku 80. let, ale jde o příběh univerzální, který by se mohl odehrát kdekoliv a v jakékoli době, neboť zkorumpovanost, stejně jako malost a vypočítavost vládnou světem bez ustání. (A-Company CZ)

(více)

Diskuze

packa

packa (hodnocení, recenze)

Belbo

No jó, na internetech může každý býti hrdinou. Jen by mě zajímalo, jestli byste mu to, milý anonyme, řekl i do očí... :-)

na příspěvěk reagoval Sabrewulf, Belbo

silentname

silentname (hodnocení, recenze)

Žeby ma konečne Hřebejk navnadil a konečne priniesol dobrý film? No snáď áno. Zuzana Mauréry trailerom presvedčila.

DarkSikorski

DarkSikorski (hodnocení, recenze)

Ne že bych chtěl shazovat něčí tvorbu a hodnotit film, který jsem ještě ani neviděl, ale už jen podle té upoutávky to vypadá na námět tak originální jako recept na vodu. Myslím, že tohle si raději nechám ujít.

gwn9

gwn9 (hodnocení, recenze)

Hřebejk s ovcomrdy o ovcomrdech a rusákách....ach jo...

Ivo

Ivo (hodnocení, recenze)

Vidím režisér : Hřebejk ...  další srajda v pořadí ? ach jo ...

Calabria

Calabria (hodnocení, recenze)

Tohle je ten typ filmu, na kterej se podívám maximálně jednou, protože bude asi o ničem, ale vyhraje to 150 různých cen. Ale jinak hrozně pěkně natočeny a věřím e se dívák přesune do jiné doby ...

Jespi

Jespi (hodnocení, recenze)

Sabrewulf

Spíš mi přijde, že to je jediná éra, kdy se tu něco dělo, pak tu zdechl pes. Téma zfetované mládeže užívající po-totalitní svobodu už je vyčerpané taky :D

Pacas

Pacas (hodnocení, recenze)

Od Hřeblejuka už ani reklamu na vložky. Tento chípák mi nesmí do TV.

Sabrewulf

Sabrewulf (hodnocení, recenze)

To už musí být nějaká brutální úchylka, pořád se v českých filmech nimrat v totalitě. Zaprdění blbečci se nezmůžou na nic jiného.

na příspěvěk reagoval Jespi, konvicce

freddy_k

freddy_k (hodnocení, recenze)

Píše se tam "učitelka manipuluje ... za účelem osobního obohacení". Za bývalého režimu, kdy bylo všeho nedostatek, byli lidi více materialističtí, než dnes. To je také důvod, proč se děj odehrává v minulosti a ne v současnosti. Jsem zvědavý, co to bude zač.

metal.storm

metal.storm (hodnocení, recenze)

žeby pekný česko/slovenský film? Podľa obsahu to vyzerá ako "Ukážeme vám slovenské školstvo"

curfew77

curfew77 (hodnocení, recenze)

Psychor

To netvrdím, ale frčet si na zlý komunistický učitelce je prostě zoufale out - proč by takováhle svině úča nemohla dusit dítka a jejich rodiče v současnosti? Protože by to muselo být o něco sofistikovanější, než to všecko hodit na bývalý režim. 

Psychor

Psychor (hodnocení, recenze)

curfew77

Celý novodobý český film snad kromě Švankmajera a pár vlaštovek, které jaro nedělají, stojí za zlámanou grešli. Ruce pryč.

na příspěvěk reagoval curfew77

curfew77

curfew77 (hodnocení, recenze)

Dadel

Což nic nemění na tom, že točit 26 let po revoluci cca pátý film na todle téma je přeci jen trochu moc. Holt mindráčky týdle generace...

na příspěvěk reagoval Psychor

Ozzy2

Ozzy2 (hodnocení, recenze)

Hřebejk by měl konečně natočit něco bez Jarchovského a bez komoušů.26 let po sametové šaškárně, u moci STBáci a Hřebejk s Jarchovským pořád točí retro.Jděte už oba do prdele!

na příspěvěk reagoval Dadel

Uživatel varecha smazal svůj příspěvek.

Fifer

Fifer (hodnocení, recenze)

Hřebejk s Jarchovským natáčí další film z doby komunismu. To už prostě musí být nemoc. Doprčic je rok 2015. Už 25 let je tady jinej režim, kterej je třeba taky reflektovat. Počítejte se mnou počet filmů této dvojice s poselstvím "komunismus je špatný, áno!" Pějme píseň do hola, Dlaždice,Dobrá zpráva, Pelíšky, Pupendo, Kawasakiho růže, Občanský průkaz (jen Jarchovský), Líbánky (část filmu-flashbacky do dob 8Os, potrét toho, jak se tehdy žilo) a nyní Učitelka. Hřebejk má ještě Zítra se bude... a Šakalí léta. Celkem 11 filmů (některé krátké). Přijde mi to dost smutné. Přitom mám některé jejich filmy moc rád.

Belbo

Belbo (hodnocení, recenze)

To zas bude sračka. Tohle mluví za vše: "Podle Hřebejka je Učitelka pečlivou a strhující analýzou, jak společnost dokáže být postupně umrtvena a zastrašena až k beznaději, že jde cokoli změnit. "Je o kolektivní letargii, která může zavinit tragédii. A o naději, kterou v sobě nese odmítnutí lhostejného přihlížení a překonání vlastního strachu. A to se mi zdá mimořádně aktuální," uvedl."

na příspěvěk reagoval Martin741

Související novinky

Zemřel herec Martin Havelka

Zemřel herec Martin Havelka

03.10.2020

V dopoledních hodinách dnes přišla zpráva o úmrtí filmového, televizního a divadelního herce Martina Havelky. Zemřel v Brně ve věku 62 let. Informaci na svém twitterovém účtu zveřejnil režisér Jan… (více)

19. Kino na hranici = kino pro mě

19. Kino na hranici = kino pro mě

22.04.2017

Jarní filmový maratón nad hraniční řekou Olší se blíží. Devatenáctá těšínská mezinárodní filmová přehlídka Kino na hranici, která se každoročně koná na přelomu dubna a května v Českém Těšíně a… (více)

Nominace pro 24. ročník cen Český lev

Nominace pro 24. ročník cen Český lev

18.01.2017

České lvy letos budou velkým česko-britským duelem. Masaryka se 14 nominacemi totiž vyzve na souboj Anthropoid s 12 nominacemi, jimž v hlavní kategorii sekunduje Rodinný film, Hřebejkova Učitelka a… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Reklama

Reklama