Reklama

Reklama

Grimsby

  • Velká Británie The Brothers Grimsby (více)
Trailer 1
Velká Británie / Austrálie / USA, 2016, 83 min

Obsahy(1)

Nobby (Sacha Baron Cohen) má všechno, co si muž z Grimsby může přát – 9 dětí a přítelkyni (Rebel Wilson), kterou nade vše miluje. Chybí mu jen jediné: jeho mladší bratr Sebastian (Mark Strong), kterého už 28 let marně hledá. Když Nobby svého bratra konečně najde, netuší, že má před sebou nejnebezpečnějšího agenta MI6, který právě odhalil tajné plány teroristického útoku. Sebastian je však křivě obviněn a dává se na útěk. S hrůzou si uvědomí, že pokud má zachránit svět, neobejde se bez pomoci největšího blbce na zemi - svého bratra. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (611)

verbal 

všechny recenze uživatele

Lidská stonožka mezi kokotmédiemi a geniální směs toho nejdebilnějšího, nejperveznějšího a nejtrapnějšího, co kdy jakákoliv Komise pro ochranu pseudomorálky a Svaz katolických matek pustili na plátna kin. Ten úchylný slizký židák opět ukázal, že rozhodně není fekál jako fekál, s lehkostí sobě vlastní a bez mrknutí oka Boratoří hranice běžného upjatého zooporna, Diktuje, co vše si lze s trochou fantazie narvat do prdele a naprudko vizualizuje situace, na něž by si i nejbizarnější hovado v rámci zachování duševní stability netroufalo ani pomyslet. POV šedesátdevítka se stopadesátikilovou Zulu uklízečkou a hlavně mastodontí čurák, šmrlající po xichtě charakterního herce Marka Silného, ukrytého před nepřáteli v kundě sloní štětky, to je něco, co tutově skončí navěky zapsáno hnědým písmem ve filmových análech! Vskutku rozporuplný matroš, který vám na jedné straně zvedá kufr, ale na té druhé se prostě musíte řehtat jako slintající idiot. A totální třešničkou na dortu celé téhle patoperverzní cákanice je její Šášova dedikace památce svého nedávno zesnulého otce. Tak tomu já říkám důsledné dotahování imič k dokonalosti a starej Kohen teď z toho určitě někde musí blaženě oslintávat Jehovovi pejzy, leštit mu obřízku a zkoušet, které z ramen menory mu poskytne největší rektální útěchu. Je ovšem skvělé, že něco takového Šáša procpal přes všechny ty své ortodoxní strýčky a tetičky v čele filmových studií do distribuce a takový jedinečný mix mrdky a řídkých hoven rovnou do xichtu dozajista ukáže všem těm zkurveným bigotním šosákům, že vždycky může být ještě daleko hůř. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Scénář působí dojmem první verze, kde by ještě leccos potřebovalo prohloubit (ploché postavy záporáků, vztahy s vedlejšími postavami...) a uhladit. Fóry jsou sice vtipné a nejvtipnější ty za hranicí nechutnosti (Mark Strong je fakt frajer, že šel do sloní scény), ale tentokrát to nejsou ty cohenovské geniální satirické šlehy (závěrečný proslov o lůze nesahá závěrečnému proslovu o demokracii z DIKTÁTORA ani po kotníky). Úvodní akční scéna je nepřehledný POV bordelem (snad takhle nebude vypadat HARDCORE HENRY) a až moc známých herců ve vedlejších rolích tu absolutně nemá co hrát. Několikrát jsem si sice pobrečel smíchy, ale Sacha umí výrazně líp. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Sacha Baron Cohen dokázal v mých očích něco nevídaného. Posunul hranice svého přenádherně perverzního humoru ještě o stupínek výš. Musím říct, že před zhlédnutím se moje očekávání vznášela vysoko, protože očekávat od Cohena něco průměrného, je prostě blbost. Takhle našlapanou jízdu jsem ale rozhodně nečekal. Dokonce ani trailer nevypadal nějak monstrózně. U tohoto těžce antisexuálního snímečku jsem opravdu stopáž prochrochtal blahem. Krátká stopáž zajistila, že ve filmu jednoduše neexistují slabá místa. Vtípky se neopakují a šílenost střídá ještě větší šílenost. Sacha Baron Cohen zřejmě vlastní mysl nevyčerpatelných rozměrů. Na své si přijdou vyznavači snad i té nejneobvyklejší sexuální odchylky. Namátkou zmíním třeba koitus s gorilou, vycucávání jedu z mužských intimních partií, či nápad na schovku na planině plné slonů a slonic, kteří jsou jak na potvoru v době říje. Úžasná byla i vtipná minivsuvečka na úkor Harryho Pottera a Ronalda Reagana. Jedna věta byla v závěrných titulkách navíc, ale asi by nebylo moudré být na štíru s budoucím prezidentem USA. Dost mě překvapilo, že byl snímek více než dobrý i z akčního hlediska. Jediná výtka by mířila zřejmě jen ke smutným flashbackům z dětství, které mírně kazily atmosféru. Závěrečné zjištění, že tento film věnoval Sacha jen tak mimochodem na památku svého letos zesnulého otce, mě položilo na lopatky. Cohen je nedoceněný génius současné komediální scény. Delší dobu jsem nesáhl po maximálním hodnocení a delší dobu jsem se s takovou chutí nezasmál. Takhle má z mého pohledu vypadat luxusní komedie. ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Debilní a nechutná prasárna, přesně jak to mám rád. Na nic nemyslet a užít si hodinu a půl naprosto imbecilního, ale přesto geniálního humoru, kterej by normální člověk prostě nevymyslel. Hlaškující a parodující akční jízda, která by nebavila jen naprostýho suchara. Lámal jsem se smíchy od začátku až do konce. A že ta akce byla taky špičková. Kratší stopáž utekla jako voda a za čas si to musím prostě dát ještě jednou, protože to člověk napoprvé jen tak nezpracuje. Sacha odvedl skvělou práci, Mark Strong sekundoval svojí vážnou roli úplně na jedničku a potěšil Scott Adkins v roli "zbytečného" záporáka. Britové prostě umí a ta britská angličtina byla top. ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Sacha Baron Cohen opět odvážně posouvá hranice filmového humoru a testuje, co všechno ještě diváci vydrží. Bavil jsem se fakt dobře, i když uznávám, že pro kdekoho to bude už hodně za hranicí snesitelnosti. Pro někoho to může být komedie roku, pro jiného trapná a nechutná břečka. Doporučuji hlavně pokud máte smysl pro černočerný, vulgární a nekorektní humor, často chodíte do kina, ledacos jste už viděli a ledacos snesete, většina komedií vám připadá málo výživná a drsná a líbily se vám předchozí Cohenovy filmy. Bratrská dvojka Cohen - Strong funguje skvěle. Delší recenze ZDE. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (22)

  • Automobil, se kterým bratři ujíždějí z akce Ozdravení světa, je elektromobil Tesla model S, který se dá skutečně pořídit v neprůstřelné verzi. (mnx)
  • Nobby (Sacha Baron Cohen) si ve filmu nechá na hrudník vytetovat nápis „England! World Champions! 200016“. To je narážka na anglickou gramatiku týkající se číslovek, jelikož číslo 2016 se v angličtině slovy píše „two thousand and sixteen“, neboli v doslovném překladu do češtiny „dva tisíce a šestnáct“. (Matej.Mirejo)

Reklama

Reklama