Reklama

Reklama

Grimsby

  • Velká Británie The Brothers Grimsby (více)
Trailer 1
Velká Británie / Austrálie / USA, 2016, 83 min

Obsahy(1)

Nobby (Sacha Baron Cohen) má všechno, co si muž z Grimsby může přát – 9 dětí a přítelkyni (Rebel Wilson), kterou nade vše miluje. Chybí mu jen jediné: jeho mladší bratr Sebastian (Mark Strong), kterého už 28 let marně hledá. Když Nobby svého bratra konečně najde, netuší, že má před sebou nejnebezpečnějšího agenta MI6, který právě odhalil tajné plány teroristického útoku. Sebastian je však křivě obviněn a dává se na útěk. S hrůzou si uvědomí, že pokud má zachránit svět, neobejde se bez pomoci největšího blbce na zemi - svého bratra. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (611)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Dost rozporuplný snímek, který si na tělo napsal Sacha B. Cohen. Film neskutečně kombinuje nechutnou buranskou komedii, (kde nechybí cucání mužských koulí a orální sex s obtloustlou ženou) a akční komedii parodující všemožné superagenty. Vtipy se pohybují na hranici absolutní trapnosti, ale dost často se vytasí s hláškou, která dokáže rozesmát i inteligentního diváka. Prostě průměr po všech směrech, na který se ale musíte naladit jinak se Vám zvedne kýbl. P. S. pro fanoušky komedií Adama Sandlera, TOPka roku. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Sacha Baron Cohen zachází s každým filmem o kus dál (respektive, ehm, hlouběji) a tentokrát to na můj vkus bylo místy až moc daleko (hluboko). Jenže co naplat, pobavil jsem se určitě více než u Bruna a o něco více než u Diktátora a myslím, že jednou za čas ani takováto komedie neuškodí. Můj obdiv má Mark Strong, který do toho všeho šel. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Sacha Baron Cohen se toho nebojí, opět popustil uzdu své šílené fantazii, znovu se pohybuje na hranici vkusu. Ali G, Borat, Bruno, Diktátor a teď fotbalový chuligán Nobby. Sice už není tak zajímavý jako postavy, které tohle přerostlé hovado stvořilo dřív, ale vtipný je pořád. Zatímco na začátku své kariéry pracoval s živým publikem, dělal bordel a naštval kde koho, nyní se nadobro přiblížil klasické filmové podobě. Grimsby je akční komedií s jakýms takýms dějem, ač předkládá scény, na které běžný divák není moc zvyklý. A drtivá většina herců by si na ně vůbec netroufla (penisový souboj se slony, vysátí jedu z varlete). Mnohokrát se ale trefil do černého (ukrajinský Ben Affleck, nakažení Harryho Pottera, žaloba na frontmana Oasis ad.). Po řemeslné stránce je to díky ostřílenému Leterrierovi fajn, scény z pohledu agenta podařené (Mark Strong láme vazy a vypadá u toho hodně naštvaně), dějově ovšem nic nečekejte. Výsledkem je další z příspěvků do subžánru tajný agent plus vše stěžující hovno na podrážce. Spojení chladnokrevného drsňáka a dobrosrdečného hňupa, který všechno zvrtá, bývá divácky vděčné, ani tady to nebude jinak. Beru nicméně všechny výkřiky od „hrůza“ po „oba palce nahoru“. S dovolením zůstanu někde uprostřed. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Jooo, tohle je pecka...SBC se zase jednou předvedl...a vůbec nevadí ta 2-3 letá odmlka, kdy nejspíš vymýšlí všechny ty...no, řekněme si narovinu...prasárničky a čuňačinky...ale když si dáte decku dobrého vína (chápejte 5 piv a 5 panáků tvrdého) a pokud možno ve stejně opojeném větším kolektivu, logicky, dobře naladěných přátel, budete se bavit přímo Cohenovsky! ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Tohle byla vážně divoká jízda! Plná fekálního humoru, netradiční akce, vesnických buranů, nechutných oplzlostí, narážek na sexuální menšiny, praktiky a vlastně sex obecně, ve které se vyskytují scény, které s největší pravděpodobností člověk v žádném jiném filmu nenajde (viz páření slonů či jed vs. varlata), leda by v něm opět hrál nebo psal scénář Sacha Baron Cohen. Na první pohled nesourodá hlavní dvojice Cohen - Strong překvapivě měla nakonec mezi sebou určitou "chemii", a ve výsledku se oba herci dobře doplňovali. Vedlejší herci mě též pobavili, nebo spíše pobavilY, jelikož mluvím zejména o Rebel Wilson ("I'm not pregnant. I'm just fucking fat!") a Gabourey Sibide. Též mě rozesmály fake-camea Daniela Radcliffa a Donalda Trumpa, stejně jako narážky na podobnost postav s reálnými osobami. Zkrátka snímek, který není úplně pro každého, jelikož míra fekálnosti občas mířila až do nebeských výšin, nicméně mě osobně pobavil (a i znechutil), ale i tak pobavil (a ještě jednou znechutil). ()

Galerie (47)

Zajímavosti (22)

  • Film je věnován památce Geralda Barona Cohena 1932 - 2016. (MATADOR)
  • Automobil, se kterým bratři ujíždějí z akce Ozdravení světa, je elektromobil Tesla model S, který se dá skutečně pořídit v neprůstřelné verzi. (mnx)

Reklama

Reklama