Reklama

Reklama

Karate tiger 4: Král kickboxerů

  • Hongkong Tai quan wang (více)

Obsahy(1)

Pred desiatimi rokmi v thajskom Bangkoku zákerne zavraždil amerického šampióna v kickboxingu Seana Donahue miestny gangster Khan. Vtedy 14-ročného Jaka, Seanovho brata, fyzicky i psychicky zastrašovali. Dnes pôsobí Jake ako policajt-vyšetrovateľ v New Yorku, kde napriek častému nebezpečenstvu sa neustále zaoberá myšlienkou na pomstu bratovej smrti. Nádej svitne, keď ho jeho predstavený, kapitán O'Day, pošle kvůli jednému prípadu práve do Thajska. Mladý policajt vsadí všetko na jednú kartu. Zistí, že Khan, ktorého hľadá, vystupuje ako "zabijácky šampión", čo je označenie pre hviezdu zvláštneho druhu tamojších filmov. Bojuje sa v nich pred kamerou naostro. Jake sa v inkognite angažuje ako herec, aby sa v záverečnom boji stretol práve s brutálnym Khanom. Kto sa stane "kráľom kickboxerov"...? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (86)

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

" pro Khanapána" tohle je ale masakr!! Co mi je po tom ,že se jedná o klasickou béčkovitou šablonu. Mrtvej brácha, cesta pomsty, trénink s mistrem, love story a závěrečný souboj s happy endem?? Je mi to jedno, protože přesně o tohle v klasickym béčku jde!! To je TO, po čem fanoušek akčního béčka prahne!!! Psal jsme to již několikrát a nezdráhám se to říct po xxté "Avedone, Ty jsi béčko akční hrdina všech dob" ()

spiritus 

všechny recenze uživatele

Já mám pro tyhle filmečky prostě a jednoduše slabost. Patřili do mé skromné sbírky VHS na počátku 90 tých let a jelikož můj vkus nebyl ještě zdaleka vyhraněn a byl, jednoduše řečeno, velmi široce zaměřený, tak jsem např. sérii Karate Tiger považoval za kvalitní filmařinu. Léta uběhla a můj pohled se poněkud změnil a pochopitelně vidím to co jsem předtím neviděl. Tedy hlavně to ,že to s tou kvalitou tak horký není. Ale je mi to vlastně jedno. Srdcovka zůstane srdcovkou. A platí to i u Karate Tiger IV. Sice mu dám "jen" 3 hvězdy, ale jsem s jistý, že tehdy by to bylo zaručených pět. :-) ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to priemerný akčný film s Lorenom Avedonom v hlavnej úlohe. Má dosť dobrý príbeh o mužovi, ktorému v detstve brutálny zabijak zavraždil brata, šampióna v kickboxe a teraz pracuje ako detektív, pričom dostane za úlohu ísť do Bangkoku, kde sa má dostať do miestneho turnaja na život a na smrť, ktorý má zastaviť, čo sa mu moc nepáči, ale keď zistí, že turnajovým majstrom je vrah jeho brata, rozhodne sa úlohu prijať. Ale aby bol schopný vraha poraziť, musí sa ešte vylepšiť v bojových umeniach. Spracovanie je na tom priemerne, film ani chvíľu nenudí a jeho tématika sa mi určite páči, ale napriek tomu to nie je ani zďaleka tak dobre podané, ako by mohlo, všetky zaujímavé prvky nie sú dostatočne využité a tak je z toho len čistý priemer. Akcie je tu celkom dosť a je aj pomerne dobrá. Tvoria ju takmer iba súboje, ktoré sú dynamické, tvrdé, pomerne krvavé a páči sa mi aj ich choreografia, ale opäť platí to isté, čo aj v predchádzajúcich dieloch, keby ich predvádzali Hong Kongskí herci, tak by dopadli ešte o dosť lepšie. Ale aj takto sa na ne dobre pozerá, Avedon si v akcii dokáže získať pozornosť. Herecké obsadenie je len priemerné, Loren Avedon z týchto troch dielov Karate tigra práve tu predviedol najznesiteľnejší výkon, ale aj tak ma mimo akcie ani trochu nebaví, nedokážem mu moc fandiť a to je dosť problém, ale aspoň hlavný záporák Billy Blanks je na tom dobre, v akcii je schopný a aj správne šialený. Réžia je konečne aspoň priemerná, no stále má do ideálu veľmi ďaleko a podobne je na tom aj technická stránka. Z týchto troch Avedonových Karate tigrov má táto štvorka zaujala najviac, ale stále to nie je nič, čo by ma ako akčného fanúšika výraznejšie bavilo. Väčšina béčok s Van Dammom, Lundgrenom alebo aj Norrisom sú minimálne o triedu lepšie. Objektívna kvlaita filmu- 53%, film sa páči mne na 55%. ()

Mijagi 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejzdařilejší díl tygří ságy, ale i tentokrát musím udělit jen tři hvězdy. Zklamal mě uříznutý konec, kdy thajská policie v podstatě zničila obrovským výbuchem všechny důkazy a pravděpodobně nechala prchnout hlavní padouchy a některé hlášky mi přišly už za hranicí „akčního béčka“, např. "Moje opička ti vzala doklady z tašky." I přes tyto slabiny mě u sledování udrželo množství kvalitních bojových scén, kterými je film doslova nadupaný a také bezstarostně působící Loren Avedon v hlavní roli. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

V mládí jsem tenhle film miloval a i dodnes mě baví. Kdysi pro mě nebyl žádný lepší film, kde se dost pralo, bojovalo atd.. pak jsem poznal film Kickboxer s Van Dammem, který mě zaujal o něco víc, byť lepší technickou stránkou a režií. Tenhle film je rozhodně též perfektní, najde se zde dost soubojů, líbil se mi tréning a hlavně závěrečný souboj. Příběh klasický, scény jsou dost béčkvité, ale nevadí. Film celkově hodnotím na zasloužených 88% = **** ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Lorenu Avedonovi nejsou bojové sporty cizí. Má 5. stupeň černého pásu v Tae Kwon Du a 8. stupeň černého pásu v Hap Ki Do. (Rodimus)
  • V některých pasážích závěrečné scény, kdy probíhá boj v bambusové aréně, je možné zpozorovat, že je z důvodu bezpečnosti Loren Avedon nahrazen kaskadérem. (Rodimus)

Reklama

Reklama