Reklama

Reklama

VOD (1)

Film vypráví příběh gangsterů, dvojčat Reggieho a Rona Krayových, jedněch z nejznámějších neblaze proslulých zločinců v historii Velké Británie a jejich říše organizovaného zločinu, kterou v 60. letech dvacátého století vybudovali ve východní části Londýna. Hlavní dvojroli Rona a Reggieho ztvárnil Tom Hardy. (Freeman Ent.)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (552)

sud 

všechny recenze uživatele

Obyčejně se nesnažím dávat důraz na coby kdyby, ale kdyby seděl na režisérské židli Martin Scorsese, šlo by nejspíš o velkolepou událost. Brian Helgeland se přitom snaží celou dobu jeho rukopis napodobit, ale svůj stín ne a ne překročit. Atmosféra 60. let je sice hodně slušná, ale přeci jen něco chybí (vydatnější soundtrack?), scénář není z nejhorších, i když by bylo vděčnější vsadit na vzestup a pád Krayovic brášků, než na vztahovou linku. Herci jsou všichni přesvědčiví, ačkoli je Emily Browning coby femme fatale poměrně nevýrazná a matadoři Christopher Eccleston, David Thewlis a Chazz Palmiteri nemají mnoho prostoru. Slabý film? Ani náhodou! Navzdory mouchám se na to skvěle kouká, za celé dvě hodiny to neztratí tempo a hlavně - Tom Hardy v hlavní dvojroli naprosto exceluje a je hlavním důvodem, proč jsou Legendy zločinu jednou ze zajímavějších gangsterek za poslední roky. 80%. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tom Hardy se pro mě stává jedním z nejzajímavějších herců loňského roku. Legendám zločinu jsem příliš nevěřil a kino jsem vynechal, ale ukázalo se, že jsem prohloupil a film mi sedl jako prdel na hrnec. Gangsterky mám navíc rád a jelikož mě potkalo to samé s Man from Uncle, tento rok už si podobné kousky ujít nenechám. Nejedná se o nějakou pecku, na kterou se bude vzpomínat a připomínat ještě roky, ale rozhodně jde o svižný, zábavný a nenudící drama s fantastickým Hardym v obou rolích...Už jsem to asi zmínil, ale Hardy je fakt bůh s charismatem dalšího boha...90% ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Nevím, proč by tihle dva pošuci Krayovi měli být legendami zločinu. On vlastně jejich příběh není ani moc zajímavý, natož aby se dal považovat za legendární. Celý film stojí hlavně na perfektní dvojroli Toma Hardyho a vtipně černohumorně pojatém stylu vyprávění (zvrhle srandovní headshot v poslední třetině neměl chybu). Režisér a herci dokázali i z nevýrazného příběhu vytvořit docela zajímavý a dost zábavný film a to se cení. 4*, i když trochu slabší. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Je množstvo životopisných gangsterských filmov, pri ktorých po pol roku namáham pamäť, či som ich videl alebo nie. Niet sa čoho zachytiť pri hľadaní niečoho, čím sa odlišujú od predchodcov a nasledovníkov. U Legiend zločinu je vhodným záchytným bodom herecky dobre zvládnutá dvojúloha, aj keď okrem nej už veľa ďalšieho na zapamätanie film neponúka. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Mě to teda bavilo hodně. Hardy je super. Vždycky jsem se gebil když hrál toho brejlatýho bráchu a dělal nesmysly. Nejlepší bylo, jak nakráčel s tim zachmuřenym ksichtem do klubu a hrál debilně na trumpetu. Badassnost obou bratrů se ukáže v hopodský bitce, kdy jeden drtí lidem kolena kladivama a druhej jim mašíruje lebky boxerama. Zbytek je spíše o napjatejch vztazích mezi nimy a o snaze toho chytřejšího udržet si fungující manželství. Zaujal mě ještě teplej Taron Edgerton. Prostě jsem si to užil. Jo a maj tam stejnou hospodu, jak v Peaky Blinders. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (14)

  • Pro některé scény bylo nutné zakrýt veškerá Hardyho tetování. Zamaskování trvalo 4 hodiny. (Zdroj: tomhardy.org) (Petrasuvicka)
  • Auto, které používá Reggie Kray (Tom Hardy), je Lincoln Continental Four-door sedan 1965. (TheDon)

Reklama

Reklama