Reklama

Reklama

Film vypráví příběh gangsterů, dvojčat Reggieho a Rona Krayových, jedněch z nejznámějších neblaze proslulých zločinců v historii Velké Británie a jejich říše organizovaného zločinu, kterou v 60. letech dvacátého století vybudovali ve východní části Londýna. Hlavní dvojroli Rona a Reggieho ztvárnil Tom Hardy. (Freeman Ent.)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (552)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že Toma Hardyho jsem dlouho jako kvalitního herce nebral, ale tímhle snímkem se to definitivně změnilo. Postavu teplýho bratra zahrál naprosto fámozním způsobem, který mě připomínal mafiánský postavy v podání Joe Pesciho..z těchto postav totiž šel skutečně strach i když se třeba jen dívali. Druhá postava, kterou Tom ztvárnil byla pro změnu scénaristicky náročnější, protože zmítat se mezi láskou a gangsterstvím je skutečně hodně, ale hodně protipolné a tudíž herecky extremně náročné, ale Tom se s tím vyrovnal celkem dobře. Brianovi se podařilo dát do filmu díky vhodně vybraným exteriérům, hereckým typům a kostýmům výnikajcí dobovou atmosféru a ukočírovat tři silné, ale odlišné dějové osy, bratrský vztah dvou odlišných charakterů, lásku a nosný mafiánský příběh. Díky tomu má film neobyčejný drive a napětí až do samotnýho konce, protože jako divák jsem byl zvědav na výustění všech tří rovin filmu. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Ako som sa bola dočítala, tak bratia Krayovci boli pekné kvietky a myslím si, že tento film sa tomu venoval veľmi vlažne. Ale zase je to gangsterka, ktorá má štýl. Aj vďaka svojmu krásnemu vizuálu a určite aj vďaka perfektnému soundtracku (v bare, kde spieva Duffy, by som ja sedela asi každý večer). A Hardy chameleón? Že je krásny chlap to som vedela, vedela som aj, že je výborný herec. Ale tu bol ešte krajší a ešte lepší a hneď dvakrát. Vskutku príjemná oddychovka, nenudila som sa. 3,5* ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Mě to teda bavilo hodně. Hardy je super. Vždycky jsem se gebil když hrál toho brejlatýho bráchu a dělal nesmysly. Nejlepší bylo, jak nakráčel s tim zachmuřenym ksichtem do klubu a hrál debilně na trumpetu. Badassnost obou bratrů se ukáže v hopodský bitce, kdy jeden drtí lidem kolena kladivama a druhej jim mašíruje lebky boxerama. Zbytek je spíše o napjatejch vztazích mezi nimy a o snaze toho chytřejšího udržet si fungující manželství. Zaujal mě ještě teplej Taron Edgerton. Prostě jsem si to užil. Jo a maj tam stejnou hospodu, jak v Peaky Blinders. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní Britská odpověď na tu Émerickou mrtku z krtka emh jak se jmenuje? Jo Black Mass či co to je za jebku no a taky chtě nechtě musím ač nerad uznat, že něco na tom Hardym je! Tohle sice taky tak úplně není ten typ drsný gangsterky který bych chtěl vidět, ale i tak se neubráním dojmu, že Briťáci zkrátka umí tyhle žánrovky dělat o dost líp, než jejich kolegové ze země kterou omývá oceán žabích sraček v New Jersey.75% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Řeknu vám vtip : Přijde takhle do baru schizofrenní psychopat s kladivy v rukách... '' ----- Míval jsem rád gangsterky. Hlavně ty z Ameriky ze třicátejch. Mívaly styl, chlapům padly obleky i klobouky , krásný káry brázdily Brooklyn a z fešnejch holek se nejednomu motala hlava... Byla to doba, kdy si od rozpálených hlavní thompsonů tvrdý kluci původem z Itálie či Portorika připalovali doutníky a cigára... Ale ta doba je ta tam. Dneska je opět v módě tořit gansterky. Nejen ve světě, ale i u nás. Krejčíř, Mrázek a spol. Kdyby někdo natočil něco o hodně chytrém podvodníkovi třeba typu Franka W. Abagnale nic proti. Člověk by rád žasnul nad všemi těmi fígly. Ale ne. Většinou se vybere za vzor nějaký exot, kterého si sice možná svého času někde báli, bylo to však pro jeho brutalitu. Bráchové Krayovi nejsou vyjímkou. Jeden je úplný magor a druhý bez primitivní síly a násilí není nic. Oukej, asi vládli nějaký čas Londýnu. Ale co dál? Šedesátky ve filmu celkem ušly, ale to bylo tak vše. Zbytek bavil první hodinu, pak už se to jen táhlo a já vlastně jen čekal, jak hoši dopadnou. A že si je bobíci i kluci od S.Y. dají k snídani se slaninou a vejci bylo zcela jasné.... Palec nahoru za Hardyho, chvílemi z něj šel fakt strach. A příště prosím něco o nějakých chytřejších bratrech... Dávám za tři citronové bonbony, ty se šumivou náplní uvnitř. * * * ()

Galerie (54)

Zajímavosti (14)

  • Bratři Krayovi měli ještě staršího bratra Charlieho, který také zemřel ve vězení v roce 2000 ve věku 79-let. (cihlenka)
  • Vo viacerých scénach, ktoré sa natáčali v Londýne, je možné vidieť moderné CCTV kamery či plastové okná na okolitých budovách či domoch. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama