Reklama

Reklama

VOD (1)

Film vypráví příběh gangsterů, dvojčat Reggieho a Rona Krayových, jedněch z nejznámějších neblaze proslulých zločinců v historii Velké Británie a jejich říše organizovaného zločinu, kterou v 60. letech dvacátého století vybudovali ve východní části Londýna. Hlavní dvojroli Rona a Reggieho ztvárnil Tom Hardy. (Freeman Ent.)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (552)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Legendy zločinu se určitě nestanou legendami světové kinematografie. Slabší odvar gangsterského filmu, naprosto znehodnocený romantickou dějovou linkou. Tenhle film je dokladem toho, že kvalita se od filmové tvorby přelívá do seriálové tvorby, kdo si chce užít současný vrchol žánru, musí místo do kina usednout k televizi, třeba k famózním gansterským seriálům Peaky Blinders nebo k jejich zaoceánskému dvojčeti Impérium - Mafie v Atlantic City ... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"A než začneme, znám jeden vtip. Moc pěknej. Paranoidní schizofrenik vejde do baru ..." Tak tohle nám Reggie nedovyprávěl, protože v tu chvíli Ron začal porcovat konkurenci. To bylo hodně vtipné a naštěstí tento vtípek nezůstal osamocen. O něco horší je skutečnost, že gangstery nemám rád, takže mě hra na to, že bratři Krayovi jsou takoví sympaťáci, co by ženu ani kladivem neuhodili, zase až tak moc nezaujalala. Přesto mě double Hardy bavil. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Jak se mohlo stát, že je gangsterka s Tomem Hardym ve dvou hlavních rolích tak nudná? Podle mne to zcela nezvládl zejména Brian Helgeland jako scenárista. Film má všeho všudy tři postavy, tu třetí hraje Emily Browning, která je sice krásná, ale tady působila jako castingový omyl. Hlavní hrdina ji miloval, což se poznalo podle toho, že o tom několikrát mluvil. Jinak to bylo citově prázdné. Nikdo z představitelů vedlejších rolí nemá tolik prostoru, aby mi stál za zmínku. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Jakkoliv si Hardy svojí dvojroli užívá, scénář filmu ho po devadesát procent svojí stopáže nenechá pořádně rozjet (zřejmě proto, že se tvůrci drželi až moc skutečností) a my tak musíme čumět sto třicet minut na rádoby cool dobovku, která má k dobrý gangsterce stejně daleko, jako Revenant ke komedii. Příběh sám o sobě navíc není dostatečně zajímavej, nemá směr ani pevně stanovenej cíl, takže se táhne, aniž by věděl kudy, natož aby došel do uspokojivýho finále (kéž by to bylo založený na nadsázce, nebo měl film alespoň pořádnej styl). Kterákoli z epizod seriálu Peaky Blinders je lepší a zajímavější gangsterkou, než Legend (a je tam jak Hardy, tak Paul Anderson). ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Co k tomu říct. Gangsterka která nemá koule. Dalo se na to koukat, ale očekávání bylo mnohem větší. Tom Hardy v dvojroli zahrál v pohodě, ale celkově chybělo napětí a hlavně chybělo více gangsterské atmosféry. Vždyť scény z podsvětí nebyly vůbec drsné. Z bratrů Krayových nešel žádný strach a to je špatně. Do toho napůl milostný příběh tomu všemu také nepomohl a tato gangsterka byla naprosto bez šťávy. Používat hrubé slova párkrát za film nestačí. Škoda, věřím, že realita o bratrech byla mnohem drsnější a mohlo se natočit daleko lépe. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (14)

  • Auto, které používá Reggie Kray (Tom Hardy), je Lincoln Continental Four-door sedan 1965. (TheDon)
  • Ronnie (Tom Hardy) byl nakonec v roce 1979 označen za šílence a zbaven svéprávnosti. (cihlenka)

Reklama

Reklama