Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Strhující původní dobrodružný film režiséra Jordana Vogt-Robertse vypráví příběh nesourodého týmu badatelů, vojáků a dobrodruhů, kteří se spojili, aby prozkoumali tajemný, stejně nebezpečný jako krásný, ostrov v kdesi v Pacifiku, který není zanesen do žádné mapy. Odříznuti od všeho, co znají, vstupují na území mohutného Konga a zažehávají tak nejstrašnější boj člověka s přírodou. Jejich cesta za poznáním se mění v boj o přežití a útěk z prapůvodního Ráje, ve kterém není pro člověka místo. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (984)

Kritik. 

všechny recenze uživatele

Za pozitívum považujem, že dej sa nedržal klasického zdôraznenia vzťahu medzi blondýnkou a obropicou, ale vytvoril si vlastný príbeh. Do hĺbky sa však nešlo. Pevne dúfam, že charaktery sa ešte prípadne rozvinú v ďalších pokračovaniach s godzilou, krakenom a pod. ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Příjemná akční sci-fi podívaný nehanbící odkaz a padnoucí do dnešní doby. Herci tak akorát nadaní a výrazní, triky vynikající a scénář vlastně docela dobrý. Navíc délka není překvapivě přemrštěná, tak se na to prostě dobře dívá. ()

vikino1 

všechny recenze uživatele

Hodnocení slovy mé 3 lete dcerušky - OPICE, VELIKÁ. Přesně ten tip filmu, kde tři jsou málo a čtyři moc.. Tři a půl to plně vystihují.. Edit: druhá projekce - musím zvednout na 4, protože Kong je prostě kůl oddechová zábava... ()

ER 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání s Jacksonovým King Kongem je tady "výživnější"akce (hned úvodní s vrtulníky nadchne),ale jinak je to běh na 100 metrů. Záměr tohoto filmu je tudíž zřejmý-ničím se nezdržovat, ale hlavní "atrakci" je nutno podat co nejlépe, tudíž postavy kolem jsou spíše stafáží a dobré sousto pro příšery. Vítězství se nekoná,ale na další závod je zaděláno. ()

Zikus 

všechny recenze uživatele

Až na několik klišé momentů a rozporuplný konec je to slušnej fantasy akčňák, kterej pěkně odsejpá. Digitální efekty jsou tu opravdu úchvatné. 3,5 * ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Poslední GODZILLA mě moc nebrala. KONG není tak temný. Odehrává se v roce 1973 a film je zpracován tak, jako by se opravdu v těchto letech natáčel. Prostě klasický dobrodružný film s pravěkými příšerkami. Vizuálně vyšperkovaný, ať už úchvatnými pohledy na tajuplný ostrov, nebo spoustou malých dějových záludností. Kromě akce jsou zde odlehčené momenty a celkově film působí dobrou zábavou. Ještě upozornění. Kdo vydrží závěrečné titulky, dostane oblíbené minipokračování filmu. ()

netWoor 

všechny recenze uživatele

Co říct o filmu, kde Kong, při boji zvládá naprosto precizní boxerskej hák ala Muhammad Ali, když strom používá jako bejzbolku stylem Billa Mazeroski a s lodním šroubem na řetězu to umí líp než Pán nazgûlů se svým palcátem. No blbost ... ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Celkom príjemná a zábavná jednohubková záležitosť. Film sa samozrejme, ako to už býva pri takýchto filmoch zvykom, neubránil miestami hlúpym dialógom a prehnaným hrdinstvám. To k tomu ale patrí. 7/10 ()

Kvasekus 

všechny recenze uživatele

Film jak na houpačce...za mě plno super stylovejch akčních scén, plejáda dobrejch herců a fajn humoru. Naproti tomu scény, u kterejch sem přivíral oči...například u hlazení opičáka po obličeji. No naštěstí si ho neodvezli do Novýho Jorku. Ale i přesto jsem si film docela užil a to je věc, kterou jsem vůbec nečekal a tenhle Kong má u mě malý plus a to je pro mě docela velký překvapení. ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Katastrofálny režisér bol výstrahou, že zase sa konga nepodarí sfilmovať potrebným spôsobom. Jackson unudil k smrti a vzťah žena-zviera bol už na klepkanie si po čele. Niežeby Kongovi patrilo vzdať hold nejakou kulotovu kvalitou. TO zviera ma nevzrušuje ako napr. Ethan Hunt. No ako dobrodružstvo rozhodne môže obstáť v príjemných večeroch. Toto sa deje aj tu. Nástup Konga je poctou zapadajúcemu slnku a agresívnou úchylkou režiséra na americké Huey. Akoby už nestačili tie čaty, apokalypsy, boli vojaci atď. aj tu si ešte raz zopakujeme výsadky a spomalené listy rotora. Ich ničenie je však lahôdkou, kde taký Kong na ESB s plastovými lietadielkami je omylom. Kong neumiera, nie je zúfalý, bije hlava nehlava. Proti sú ľudia, ktorých zmeska je celkom fajn. Nasratosť neznámeho režiséra spočíva aj v jemných gore veciach (pavúk a tak). Skladba ľudí je klišovitá a statočne nám známa. Najhoršie ale dopadá Tom Hiddleston, ktorý má byť biják hláškovať, a byť nejaký ten vietnamský Indy. On však snáď nevystrelí, nič nenavrhne, nič nezvráti, nič nepovie a jeho vplyv na dej je rovný nule. Ešte aj IT magor v okuliaroch ako inak čiernej pleti vypáli v príhodný čas. Bezpochyby ide o jednu z najhoršie napísaných hlavných postáv a wannabe ťahúňov dobrodružstva. Sklamanie. Taká reportérka a jej heroizmus je infantilný ale aspoň je. Samuel sa vyšinie trochu viac pre naše dobro. John C. Reilly hoci mimo civilizáciu dokáže zvrátiť príbeh pre seba. Celkovo dobrodružstvo pekne odsýpa, vkuse sa niečo deje, síce niekedy na úkor logiky (už sme všetci na mieste, ale zasa ideme preč niekde do riti – katastrofálna scenárova logická diera). Opičke nefandím, ale filmovo obstál a ja som sa trošku pobavil. (videné 11.06.2018, BDrip) ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Vizuální podívaná na King Konga při cestě do středu země. Hledáte-li něco podobného, ale zábavnějšího a ujetějšího, zkuste Rampage s Dwaynem Johnsonem. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Svěží a nápaditá Monster Movie ... naroubovat do sebe válku ve Vietnamu, druhou světovou, Indiana Jonese, Jurský park a King Konga chce určitě krapet odvahy a tady se to podle mého povedlo. Výsledkem je opravdu nápaditý a zábavný dobrodružný film, kde se to překvapeními a všelijakými potvorami jen hemží. Akce stíhá akci, jeden hrdina za druhým kapají roztodivnými způsoby a podprahově sledujeme odvěký souboj člověka o přežití i sama se sebou. Vizuálně nádherné, hudebně lákavé a s mozkem v nouzovém režimu i skvěle relaxační ... ()

Armin82 

všechny recenze uživatele

Samuel L. Jackson moc špatných filmů nemá, ale tuhle roli si za rámeček asi nedá. Role zelenýho mozku, který pro jednoho vojáka či kvůli pomstě opičímu králi obětuje zbytek jednotky, mu moc nesedla. Tom H. se mi pro jednou v kladné roli líbí a nejlíp se film povedl asi Johnu C.Reillymu, jinak zbytek kolem jentak poletoval a to doslova. Co se týče příběhu jako takovýho. No, nejdřív Kong sundá všechny vrtulníky, pak už je s vojákama spíš kámoš, protože tu máme jednu vytuněnou ještěrku, která je vlastně ten největší záporák ve filmu. Občas nějaký ta chobotnice, poletující pyraňa. Žádná sláva. Plus ve filmu jsou bezesporu exteriéry, to a pár dalších domorodců, je pravděpodobně ten důvod Číny figurující v titulcích. Dále to vůbec nebyla nuda, ale tou největší slabostí filmu, byli tvůrci - scénář a režie. Jacksonův Kong je o několik levelů vejš. Tohle je spíš malinko lepší průměr. Na Jacksonova King Konga se podívám kdykoliv klidně znova, tohle už znova opravdu ne. 60% za exteriéry, slušné tempo, Johna C.R a Toma H. ()

Elii 

všechny recenze uživatele

Fakt škoda, že z toho člověk cítí, že s použitou hudbou až moc tlačí na pilu. A to mě hodně rušilo. ()

Nocturno culto 

všechny recenze uživatele

To bylo tak pitomý až to ani hezký nebylo. Jediné uznání zaslouží snad hudba a efekty, jinak to nemělo ani patu ani hlavu. Co v takovém filmu dělal Jackson ? Aspoň to teda bylo rasově vyvážené, pár asiatů, černochů a ženská v hlavní úloze. Škoda že neuzvedla ten vrtulník sama, fandil jsem jí. Chtěl jsem oddechový film ale ne zas až tak moc ... ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Dopředu mi už bylo jasné, co mohu od Kong: Ostrov lebek zhruba očekávat, zejména tedy po té příběhové stránce. V tomto ohledu se žádné překvapení nekonalo, snímek se od mých představ nijak zásadně nelišil. Překvapili mě však herci, kdy ačkoliv bych od filmu tohoto typu čekal spíše svalnaté chlapy, tak mě paradoxně nejvíc bavil Tom Hiddleston, Samuel L. Jackson a John C. Reilly. Brie Larson si vybrala poněkud slabší chvilku, nicméně ani ona mně nijak zásadně nevadila. Vizuální stránka je na můj vkus až moc umělá, všemožné triky a efekty jsou až do očí bijící, nicméně i v tomto lze najít něco kladného, a sice že se na to po čase dá jakžtakž zvyknout, a také že i přesto Kong a různé potvůrky vypadají fakt hustě. Poutavost je občas trochu kolísavá, najdou se i nějaké ty nezáživné momenty, moc jich však není, pěkně to kompenzuje dobrá a místy až impozantní akce. Kong: Ostrov lebek je každopádně milé překvapení. 7/10. ()

gemi 

všechny recenze uživatele

Je to samozřejmě ryzí popík, u kterého nelze přemýšlet, pokud si jej chce člověk užít. Jinak je to akční, CGI je kvalitní a to je tak všechno, co se o tom filmu dá říct. (Druhé zhlédnutí, první 5. 8. 2017) ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Kong mne opravdu baví. Skvělé zpracování ostrova i toho všeho, co tam na vojáky čeká. Tým je skvělej a Samuel je dycky dobrej i když stojí na druhý straně. A ten o kterým to je, Kong je skvěle zpracovaný. Perfektní vizuál to je taky, takže já prostě s tím filmem nemám problém. Nehledám v tom filmu nic víc takže za mne dobrý. ()

Související novinky

Pokračování Godzilly vs. Konga má zelenou

Pokračování Godzilly vs. Konga má zelenou

22.03.2022

Neměli jste ještě dost bitky mezi gigantickými monstry? Pak pro vás má studio Legendary dobré zprávy, pokračování snímku Godzilla vs. Kong se totiž začne točit už letos. Opět k němu dojde v Austrálii… (více)

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

27.11.2020

Následovník filmů Godzilla, Godzilla II Král monster a Kong: Skull Island od studií Legendary Pictures a Warner Bros. by mohl dorazit na streamovací službu. Možná. Film Godzilla vs. Kong v režii… (více)

Godzilla vs. Kong se odsouvá

Godzilla vs. Kong se odsouvá

26.11.2019

Duel legendárních monster Godzilly a King Konga, který měl vstoupit do kin 13. března příštího roku, se po dohodě studií Warner Bros. a Legendary nakonec odsouvá až na 20. listopad 2020. Film, jenž… (více)

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

03.06.2019

Nová Godzilla II Král monster neoslnila ani kritiky, ani diváky. Přeplácaný blockbuster vydělal o prvním víkendu v Americe jen 49 milionů dolarů, což je obzvlášť smutné v porovnání s první Godzillou … (více)

Reklama

Reklama