Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Než se stal Eltonem Johnem, jmenoval se Reginald a byl to malý brýlatý oplácaný kluk, který si příliš nerozuměl s rodiči, zato s klavírem mu to šlo náramně. Zpočátku jen dělal křoví úspěšnějším muzikantům, jenže pak potkal svou nejspřízněnější duši, textaře Bernieho Taupina. Od tohoto setkání vedla strmá cesta na absolutní vrchol, možná až příliš rychlá na to, aby se dala zvládnout bez chlastu a drog. Ty pomáhaly zejména ve chvílích, kdy se Elton cítil sám, opuštěný a nemilovaný, což se mu stávalo prakticky pořád. Jenže když jste duší rocker i showman, tak se z každého srabu prostě vyzpíváte. (CinemArt)

(více)

Recenze (467)

kymla 

všechny recenze uživatele

Když jsem odcházela z kina, říkala jsem si, že se mi nelíbil koncept muzikálu. Nepochopila jsem záměr vyprávět příběh muzikálovými čísly. Přišlo mi to překombinované, ale výkon Tarona je fenomenální: jeho zpěv a jak vystihl Eltonovu křehkost a nezdolnou snahu uspět. Klobouk dolů. Moc se mi líbilo, jak byl vykreslen vztah Bernieho a Eltona. Hvězda navíc za Tarona. ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Podobné dojmy jako "Vxxx", ale natolik mám hudbu Eltona Johna rád, že mi ro nepřipadalo dlouhé a úplně všechny písničky, které ve filmu zazněly, jsem znal (teda pardon, Honky Cat ne až tak moc). Proto jsem přidal hvězdu navíc. A opravdu, Taron Egerton je skvělý, ()

l.enik.c 

všechny recenze uživatele

Eltona Johna nemusím, ale pár dobrých písniček má, některé zazněly i v tomto filmu a zahraný (a zazpívaný) to bylo skvěle, miluju muzikály, a pokud se to líbilo i samotnýmu Eltonovi, tak proč ne. ()

papilon395 

všechny recenze uživatele

Škoda, že tenhle film zůstal nějak ve stínu Bohemian Rapsody, vůbec si to nezaslouží. Pravda, Elton není persona ani hudebník, na kterém by kdekdo ujížděl. To ani já. Ale tenhle životopisný muzikál se po čertech povedl. Úžasní britští kluci, úžasná britská fantazie, hravost, barevnost a ironie. ()

janahorova 

všechny recenze uživatele

Na mě to nepůsobilo a nějak jsem se pronudila do konce. Žádná písnička neutkvěla v hlavě. Proti Bohemian Rhapsody takový slabý odvar, prázdné a stale se opakující, pro mě nezajímavé. ()

Tominni 

všechny recenze uživatele

Tak Fletcher si po úspěchu Bohemian Rhapsody střihnul příběh další hudební legendy - Sira Eltona Johna. Nejde o klasický biografický film, ale kombinace mapování života Eltona Johna s muzikálem a to zcela zdařile. Film o hledání sexuální orientace, samoty, alkoholu, drog, ale hlavně rodinných vztahů a snahy o objetí a pochopení. To se Fletcherovi podařilo. Kdybych byl fanouškem Eltona Johna, tak by to bylo na plné hodnocení, ale i tak to jsou solidní 4 hvězdičky. ()

pekas 

všechny recenze uživatele

Kromě toho, že jsem si připomněl pár notoricky známých Eltonových písní a dozvěděl jsem se něco málo z umělcovy životní pouti, není o čem mluvit. Průměr. 55% ()

mirkath1 

všechny recenze uživatele

Mám ráda tyhle životopisné filmy i když jsou zcela jistě pravdivé tak na 20%. Myslím, že se svou homosexualitou v té době to měl hodně těžké. Sir Elton John, kdo by to byl řekl :) Rodiče děsní. ()

Arkagas1989 

všechny recenze uživatele

Tohle je za mě jeden z nejlepších filmových počinů, jaké jsem viděla v roce 2021 a troufám si to říct i když je teprve leden. Komu se líbilo Bohemian Rhapsody, bude z Rocketmana rozhodně stejně nadšený jako z Rhapsody. Osobnost Eltona Johna není nyní ještě tak slavná jako Freddieho, jelikož ještě žije, ale i přesto je to skvost, který Vás chytne a nepustí. Celý film je podán jako zpověď Eltona z kolektivní léčby závislosti a projdeme se s ním jeho dětstvím i dospělostí. Jeho skladby, jeho outfity, jeho životní styl, trable ale i štěstí. Film, od kterého jsem se nemohla odpoutat. Skvělý umělecký zážitek :) ()

Petule3 

všechny recenze uživatele

Mám to někde mezi 3-4 *. Kupodivu mi celkem vadily zpívané pasáže, a to já jsem muzikálový milovník. Jinak film pěkně odsejpá, kreace, barvy a kamera skvělé. Taron je fakt talentovaný, moc pěkně zahrané. Bohemain Rhapsody je o velký level výš, ale přesto pěkné pokoukání. ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Přestylizované a přitom vůbec nerušivé. Fletcher jasně dokazuje, že vizuál má zmáknutý, stejně jako jednotlivé prolínání scén. Díky tomu lze sledovat "životopis" ve velmi zajímavých stylizacích a doprovázené hudbou Eltona Johna. Tento muzikálový styl má něco do sebe, ale nemusí sednout úplně každému. Mně se film tedy hodně líbil a rád se ho dám někdy znovu. PS: Výborné české titulky Petra Putny, který písně i krásně přebásnil a zrýmoval, takže je to i hezké počteníčko. :D ()

Carlie 

všechny recenze uživatele

Mně se to zdálo lepší než Bohemian Rhapsody, se kterým by to šlo srovnávat. Můj názor může být silně ovlivněn tím, že texty jeho písně znám po paměti a Elton John je v mojí top dvacítce nejoblíbenějších zpěváků, ale stejně to byl zábavný film o životě zajímavého člověka. ()

adamix 

všechny recenze uživatele

Eltona a obzvlášť jeho šlágre mám rád, ale jeho príbeh je v rámci jeho profesie bežnou rozprávkou u mnohých popových spevákov (nedocenenosť od rodičov, skrytá homosexualita, nespočet závislostí, nezhody s kolegami a manažérmi, ťažké ale oslnivé začiatky a nejaká tá choroba). S tým film pracuje ako môže, Egerton sa veľmi snaží, aj keď výzorovo má od Johna ďaleko, až na tie kostýmy. Muzikálový nádych pomohol, film srší optimizmom ako jeho piesne, ale po citovej stránke nezasiahne diváka, pokiaľ slávneho interpreta doslovne nezbožňuje a neprežíva jeho strasti úplne rovnako, ako on. Filmársky mástrštyk o Mercurym je ale o dve triedy lepší a čo je hlavné, všetky emócie, ktoré sa za celý film nazberajú, sa v nezabudnuteľne údernom finále vypustia do éteru, až slzy tečú, čo sa v tomto prípade nepodarilo. ()

bleskaMeryl 

všechny recenze uživatele

Vidět těsně po sobě tento film a film Il Boemo je pro české filmaře zdrcující. V obou filmech je důležitou složkou hudba. Zatímco hudba Myslivečka je krásná a film strašný, tady je obojí vyrovnané. Elton John je skutečně hudební hvězda první velikosti srovnatelný s Mozartem. Film je perfektně natočený, herci skutečně hrají, hlavní postava doslova exceluje a vše je uvěřitelné i když extravagantní až šílené. Člověk cítí to, co prožívá hlavní postava a je toho hodně. Skvělý film. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Pravdou jest, že Rocketman moc Eltona Johna moc nešetří. Vykresluje jej jako složitou osobnost, která si své problémy táhla už z dětství díky nefunkční rodině, nedostatku lásky a podpory. My všichni jsme dnes jistě rádi, že měl aktivní babičku, neboť by jeho hity mohl dnes zpívat někdo jiný, nebo též nikdo. Film je zkomponovaný jako muzikál a jednotlivé scény přecházejí do opravdu úchvatných hudebních čísel, z nichž to v bazénu je až dech beroucí vizuální show. Celý snímek je nabitý barvami, hudbou, tancem, avantgardními kostýmy a místy připomíná jednu velkou party. Trochu mi připadá, jako by každá hvězda, kterou zbožňují davy a miliony fanoušků byla vlastně sama. Nakonec, podobnými stavy jako E. J. procházel i  Freddie Mercury. Právě ze zkušeností na tomto filmu mohl režisér čerpat, protože se na něm taktéž podílel. V mnohém je Rocketman podobný Bohemian Rhapsody a není to jen postavou Johna Reida nebo homosexualitou. Pravda, v druhém případě fanoušky kapely Queen trochu mystifikovali, ale přeci jen byl příběh citlivější a dojemnější, a nejen kvůli stejnému hledání lásky či tragické smrti, ale i díky nesmrtelnému koncertu Live Aid. Zde naopak sledujeme kariérní vzestup a všechno co mu předcházelo a co ho provázelo a to celé muzikálním způsobem. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Filmové muzikály fakt nemusím, z Eltona je mi spíš na blití, ale jinak jako takový retro film docela jo, ale jednou stačilo. ()

Související novinky

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

19.01.2023

Režisér Antoine Fuqua (Training Day, Equalizer) zdá se našel novou zálibu v natáčení filmů podle skutečných událostí. Nejprve si to vyzkoušel v otrokářském dramatu Osvobození s Willem Smithem a teď… (více)

Třetí Sherlock Holmes našel režiséra

Třetí Sherlock Holmes našel režiséra

12.07.2019

Režisér dvou úspěšných hudebních biografií Rocketman a Bohemian Rhapsody (film přetočil a dodělal po Bryanu Singerovi) Dexter Fletcher byl vybrán pro režii třetího Sherlocka Holmese s Robertem… (více)

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

03.06.2019

Nová Godzilla II Král monster neoslnila ani kritiky, ani diváky. Přeplácaný blockbuster vydělal o prvním víkendu v Americe jen 49 milionů dolarů, což je obzvlášť smutné v porovnání s první Godzillou … (více)

Reklama

Reklama