Reklama

Reklama

Apokalypsa: 1. světová válka

(seriál)
  • Francie Apocalypse - La 1ère Guerre Mondiale (více)

Epizody(5)

Obsahy(1)

Pětidílný dokumentární seriál vám ukáže první světovou válku tak, jak jste ji doposud neměli možnost spatřit. Poprvé uvidíte doposud nezveřejněné a pro toto období velice vzácné barevné záběry a restaurované záznamy. Ocitnete se na bojištích, ale poznáte i každodenní život civilistů za bojovou linií. Je možné opomenout oběti, které přinesla celá jedna generace? Jak došlo k tak brutálnímu a dalekosáhlému konfliktu? Jak muži a ženy po čtyři roky snášely tato zvěrstva? Tvůrci dokumentárního seriálu použili více než 500 hodin archivních záběrů, většinu z nich doposud nezveřejněné a nyní navíc kompletně kolorované. Apokalypsa: 1. světová válka celosvětově přistupuje k řešení těchto zásadních otázek, ale taktéž vypráví příběh s citlivým a intimním přístupem. Příběh vás zavede do centra bojů, od zákopů v severní Francii až po méně známé fronty v Rusku, Srbsku, Turecku či Palestině. Stranou nezůstanou ani každodenní životy civilistů za bojovou linií. Vyprávění oživuje vzpomínky těchto mužů a žen. Pomáhá lépe pochopit a vcítit se do minulosti, kdy se svět řítil do apokalypsy. (National Geographic)

(více)

Recenze (60)

subic 

všechny recenze uživatele

Absolutní špička v dokumentech o 1. světové válce. ... Víte, jak se sem tam po světě objevují velmi si podobní lidé, ale v různých časových obdobích, někdo by i řekl, že jde o převtělení (?), tak tady ten pán z titulního obrázku, to je přeci celý Daniel Craig. ()

route60 

všechny recenze uživatele

Odjížděli do války a zpívali si, hloupost a propaganda ze všech stran, smrt, utrpení, hlad, nenávist to vše se hnalo Evropou, výborný pětidílný dokument tvůrců Isabelle. Clarke, Daniel Costelle který už natočili stejně skvělí dokument Apokalipsa: 2. světová válka oba by se měli vysílat povinně ve školách jako poučení ze zvěrstvech války. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Tu sa nedá inak hodnotiť ako bravúrne, veľkolepé a tak realistické. Neviem, odkiaľ tvorcovia brali všetky tie zábery, ale uviesť ich do farebného zobrazenia a zostrihať to tak skvelo, to musí vyžadovať veľký cit. Ide jednoznačne o najlepší dokument z obdobia prvej svetovej vojny, aký bol kedy natočený a naozaj by to mohlo slúžiť ako učebnicový príklad dejepisu do škôl. Pre milovníkov histórie je toto povinnosť. 95 % ()

harycek 

všechny recenze uživatele

Lepší a přehlednější a historicky obsáhlý dokument o 1. (velké) válce jsem ještě neviděl!! Široké vysvětlení historických souvislostí a mezinárodních vztahů či naturelu jednotlivých národů podtrhává vysokou kvalitu tohoto úžasného dokumentu!! ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Tento televizní projekt je vizuálně působivý, ale do výuky dějepisu bych ho zařadil spíše na střední škole, protože je nutné mít pro pochopení jednotlivých informací širší historicko-společenský kontext. ()

luco323 

všechny recenze uživatele

V súčastnosti asi najlepší dostupný dokument o prvej svetovej vojne. Ovela lepšie spracovaný ako jemu podobný Farby I. svetovej vojny(2003). ()

Gemeroid 

všechny recenze uživatele

Tak daleko jsme v dějáku nikdy nedošli, takže jsem si myslel, že první světová válka byla až ta druhá. Život je plný překvapení. Jen by mě zajímalo, na jaký telefon to proboha točili a co za filtry tam naklikali, protože spousta záběrů vypadala divně. ()

WugWugs 

všechny recenze uživatele

Seriál by sa mal premietať namiesto stredoškolského dejepisu. Pri sledovaní treba mať neustále na zreteli, že od tohto nás delí jediné storočie. ()

Neel 

všechny recenze uživatele

Dokument s kvalitně zrestaurovanými a ozvučenými záběry mapující hrůzy 1. světové války. K čertu s učebnicemi, pusťte školákům celý dokumentární cyklus Apokalypsy, ať si udělají obrázek o tom, jak se válčilo. Dokument ani tak nezachycuje zásadní události války ani se příliš nevěnuje jejím příčinám a záminkám, ale dostanete se tak blízko těm nebohým vojákům, jako nikde jinde. A to dělá tuto sérii naprosto jedinečnou i díky skvělému komentáři Miroslava Táborského. Pokud se zajímáte o to, jak to vypadalo v zákopech, jaké zbraně byly tehdy vyvinuty, určitě se podívejte. ()

Bogrant 

všechny recenze uživatele

V podstate rovnako bezchybne spracovaný a náučný náhľad späť do minulosti ako pri Apokalypse o II. svetovej. Všetko to pôsobí až nepríjemne živelne, že miestami je až k neuvereniu, že tie zábery sú už sto rokov staré. Ďalší vynikajúci dokument o tých najhorších veciach, aké kedy človek dokázal napáchať. ()

Jadsy 

všechny recenze uživatele

Excelentní dokument, zavede vás do událostí před rokem 1914. Navnadí vás na další díly, řekne: kde, proč, jak, kdy... Nechybí neustálá mapka se změnami front a jména u jednotlivých vůdců válčících států. Jen škoda že zde většinou byla řešena jen západní fronta. Ale určitý menší prostor dostaly i jiné fronty. Dokument má dobrý spád a nenudí, snad jen zbytečné vracení se do válkou nezmítaných oblastí. Jako byl rodinný, venkovský či městský život v tom daném roce... ()

Reklama

Reklama