Reklama

Reklama

Jack staví dům

  • Dánsko The House That Jack Built (více)
Trailer 3

Pro sériového vraha Jacka je každé zabití uměleckým dílem. Své temné mistrovství se snaží během let vybrousit k dokonalosti. I přes jeho vysokou inteligenci se policie pomalu přibližuje, zatímco Jack víc a víc riskuje na cestě k dokonalé vraždě. Ponurý, chytrý i groteskně humorný snímek nás zavádí do USA 70. let. Kontroverzní génius Lars von Trier jej poprvé představil na festivalu v Cannes. (Aerofilms)

(více)

Recenze (521)

Charlie84 

všechny recenze uživatele

Trier má potřebu nám sdělit, jak si představuje sériového vraha. Podle sebe. Resp. podle SEBE. Asi bychom měli být rádi, že stále točí, což mu umožňuje svá narcistní alterega celkem neškodně filtrovat přes pozérský a značně alibistický art. Osobně doufám, že si místo práce na dalším filmu prostě koupí mrazák a začne stavit. Udělal by tím filmovému (vinařskému/mysliveckému/...) světu nemalou službu...PS: nevím, zda si místní pětkaři uvědomují, že svým hodnocením vyslovují souhlas s tezí, že Hitler by velké ikonický umělec. Doufejme, že ne. ()

RobLord 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery! Nedávám 4 hvězdy, protože to bylo artové, trierovské nebo plné symboliky. Na takové kosočtvercoviny mě rozhodně neužije. Ty 4 hvězdy jsou o tom, že jsem se u filmu náramně bavil a smál nahlas. Scéna s káčátkem mě pak pěkně vyvedla z míry. Nutno dodat, že jsem Jacka dokoukal napotřetí: poprvé jsem usnul na konci 1. incidentu, podruhé jsem to při 2. incidentu vzdal. Napotřetí, jakmile Jack zapřáhl morbidní pytel za dodávku a déšť smyl krvavou stopu, to klaplo. ()

KUFI 

všechny recenze uživatele

To filozofovani me nebavilo, ale konec v ocistci to trochu napravuje. Je totiz chvilema jako vystrizenej z my milovany hry Silent hill (napr. sestup po zebriku). Co sem se docet, tak maji bejt tri verze - 1) pro prizdisrace, 2) pro normalni lidi a 3) pro fajnsmekry. Bohuzel ten webrip co koluje na torrentech je o 4 minuty kratsi prizdisracovina a sjel sem ji neveda ze jsou/budou nejaky necenzurovany verze :( Celej film sem si rikal, ze to je nejaky "nekompletni". V tom nejlepsim je to nechutne usekly. Clovek ceka kdy zacne rezat kozy a misto toho je strih a scena jak ji usmiklou dava poldovi za sterac. Meh. Ale za kachnatko palec nahoru :) ()

Dogfish 

všechny recenze uživatele

Je to takový všeuměl. Jack je gentleman. Když potká paní na cestě , co má defekt na autě, odveze ji do opravny, aby jí tam spravili hever a odveze ji zpátky. Jack dobrovolník, co myslí na dobro vdov a přijede pomoci s návrhem na navýšení důchodu. Jack je myslivec, co myslí na bezpečnost druhých. Když jde na lov s přítelkyní a jejími dětmi, koupí jim všem červenou čepici z důvodu bezpečnosti, aby byli dobře vidět a nestala se nehoda. (krásně vystavené trofeje z lovu). Jack je fotograf. Když se mu nějaká fotka nepodaří, zajede do mražáku a udělá lepší. Jack je kutil. Dokáže udělat praktickou peněženku - vlastně ze zbytku... No a hlavně staví dům. Dvakrát ho zbourá, protože není spokojený se stavebním materiálem. Nakonec správný materiál najde a dům postaví. Je to šikula. Šílená stopáž filmu a zvláštní konec mě donutil dát jen 3 *. Jinak film je morbidně humorně úchylný. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Známý dánský provokatér zvolil tentokrát jako hlavního hrdinu, po sexuchtivé nyfomance bezcitného, chladnokrevného, sériového vraha. Respektive jen jeho incidenty. Brutalitou vražd už ale ohromit nelze, takže se jedná o incident číslo 3! Ani v těch nejdrastičtějších filmech nebývá zvykem, že oběťmi násilí jsou děti. Trier toto tabu porušil. To je fakt jediná scéna, která se dá označit za kontroverzní. Ostatní tu už všechno bylo. A to, že se psychopat pokládá při tom zabíjení za umělce také není myslím originální. P.S. Uma si o to velmi koledovala! ()

figliar 

všechny recenze uživatele

Sám neviem čo si mám o tomto filme myslieť. Matt Dillon sa s postavou stotožnil parádne. Jeho herecké obsedantno-kompulzívne správanie si zaslúži pozornosť. Určite sa jedná o netypický a originálny art film, v ktorom mi však vadilo niekoľko vecí. Prvou je dĺžka filmu. V pohode by sa dalo vyhodiť 60 minút z deja a na filme by neubudlo nič dôležité. Niektoré scény boli až priveľmi zdĺhavé. No a koniec filmu, ten ako by nepasoval k tomu, čo sa odohrávalo predtým, preto by som ho vystrihol úplne. Ale Lars Von Trier sa určite snažil iba o to, čo sa mu s týmto filmom u divákov podarilo. ()

TheSompeque 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má 2,5 hodiny a během tohoto času se ve filmu prostřídá pár minipříběhů, které celkově vytváří příběh vraha Jacka. Vraždy jsou brutální a naturalisticky natočené. Jack má OCD, proto musí všechno mít do puntíku promyšlené. Tempo filmu je pomalejší, některé scény zbytečně natahované, ale ve finále je Jack staví dům dost ujetý zážitek na úrovni Amerického psycha. Kdo má čas a nevadí mu brutální scény, ať se koukne. Ostatní se asi Jackovi radši vyhněte. ()

Gabretta 

všechny recenze uživatele

Jack the Builder. Za hranou všednosti a ještě mnohem dál. Ne poprvé, ne naposled. Odvaha Jackovi ani Larsi von Trierovi rozhodně nechybí. Šokující, ale uhrančivý snímek s precizním provedením. Člověk je nucen se pozastavit nad tím, co všechno se Trierovi musí honit hlavou. Opět nezklamal. Tleskám! ()

ozeki 

všechny recenze uživatele

Kdyby ze sebe von Trier nedělal artového mága, výsledek by byl mnohem lepší. Film by byl kratší a dynamičtější. V těch filozofických scénách jsem se málem unudil k smrti a vtipný,  jak tady mnoho lidí píše, mi nepřišly. Konec už je úplnej fuck up. Na druhou stranu Matt Dillon téměř neopustí plátno a ve všech těch "normálních" (tady se uvozovky extremně hodí :) ) scénách je božskej a táhne to na hodně lepší 3 hvězdy. ()

Vabr 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Lars von Trierův film, který jsem viděl. V hororových scénách funguje dobře a smrti jsou dost grafické, takže na této úrovni diváka snímek nezklame. Samotný vrah je fajn a pasáže s každou obětí jsou dobře promyšlené. Bohužel nezajímavé monology, které tvoří celkem dlouhé přechody mezi oběťmi, jsou za mě používané až nadmíru, a tak film ztrácí mou pozornost. Ke konci mě zklame, jak krátce vidíme Jackův dům. Finální výběr lokace je neobvyklý a baví mě, ale dějově se už film k závěru trmácí. Za mě, kdyby z filmu vypustili většinu scén, kde se pouze mluví filozofické myšlenky, nebyl by Jack staví dům tak akceptovatelný, jako je. Vyhodnocení: Od Triera si už nic nepustím ()

Dave Lister 

všechny recenze uživatele

Včera jsme navštívili kino Světozor a viděli tento film. Lars von Trier nasadil opět velmi vysokou laťku, ve svém vyprávění. Geniální příběh, kde režisér opět používá několik motivů, jako jsou křesťanství, doba A.Hitlera a velký prostor zde dostává umění jako takové. Film je velmi krutý a některé scény, jsou opravdu za hranicí. Ovšem na to si u Larse von Triera musíme zvyknout. Jeho prezentace násilí není rozhodně prvoplánová a film je také celkem vtipný. Vše do sebe zapadá. Musím vyzdvihnout úžasný výkon Matta Dillona, který se pro tuto roli doslova narodil. Trierův výběr herců je vždy fenomenální. Dovolím si říci, že herecký koncert Matta Dillona je na Oskara. Však Lars je zlobivé dítě evropské i světové kinematografie, tak se ceny akademie pravděpodobně nedočká. Pokud máte rádi poctivé filmařské řemeslo se vším všudy, tak si tento snímek dánského pána depresí rozhodně nenechte ujít! ()

Forty- 

všechny recenze uživatele

Parada, pre mna navrat ku korenom a Trier v plnej parade. Bal som sa, ze Trier bude pokracovat v na hranici balancujucich uchylnostiach typu Nymfomanka a Antikrist, a bude chciet posunut hranicu este dalej, ale nestalo sa tak. A myslim, ze to je spravne. Intinmny pohlad do mysle vraha vybaveneho OCD a absolutne zbaveneho akejkolvek empatie je fakt vylet, ktory clovek len tak neuvidi. Myslienkove pochody su podane hrozne zaujimavo a cele to ubehlo ako nic. Zaverecny epilog bol pre mna jeden z najlepsich filmovych zazitkov ake som videl, ta atmosfera je fakt neopakovatelna. ()

radeckator 

všechny recenze uživatele

Von ten Lars bude ve skutečnosti asi slušně vyšinutý magor. Myslím, že lidstvo má kliku, že páru svých zvráceností upouští pomocí filmů a ne fyzicky. Kvalitu ocenit umím, ale fascinován jeho filmy už delší dobu nejsem. Taky si myslím, že ten, kdo v podobném snímku najde zalíbení, by měl sám nad sebou popřemýšlet. Peklo tady měli ale vizuálně moc pěkný. ()

Boris. 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý, ale neuvěřitelně zvrácený příběh sériového vraha, který se snaží své činy vyladit do mistrovského díla. Ve filmu nečekejte nějaký nechutnosti - nic co by nebylo v televizi běžný. Rozhodně na vás nebude z obrazovky strříkat krev. Film je spíš spojení vražd a filozofického nahlédnutí do Jackovo mysli a dohromady to tvoří řeklbych až morbidní celek. Jako třeba označovat holokaust za nejvyšší formu umění je dost zvrhlý. Závěrečná část artového pekla ale film trochu kazí. ()

Demonic189 

všechny recenze uživatele

Kym prvá polovica ma napriek silne explicitným scénam akosi celkom (ne)príjemne bavila, s tou druhou sa skutočne dostavila nuda a všetko išlo dosť rýchlo do hovien. Zaver je už uplne totálne mimo... Dillon správne úchylný a výkonom určite vynikajúci. Lars znovu dokázal, že patrí do liečebného ústavu... ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Nymfomanka mě dokázala šokovat jako žádný jiný film. Proto jsem u Jacka čekal, že se von Trier bude snažit trumfnout a jít ještě o kus dál. Při pikniku s rodinou jsem už čekal, že to přijde, jenže se dostavil střih a v reálu si člověk jen domýšlí. Vůbec mi nepřijde, že bychom tu byly někde na hraně přijatelného, to si myslím byla Nymfomanka. Šíleně přepálená délka diváka nudí, a nudit bude. Můžete se sice ohradit, že pomalé scény jsou uměleckého ražení, ale já v tom to umění nevidím. Lars se snaží jen šokovat, a tady se mu to prostě nedařilo. A pokud z jeho filmů vypadne tohle, nezbývá už většinou nic divácky atraktivního. Dillon je fajn, malá role pro Umu Thurman potěší a závěr je možná zajímavý, ale je tu hodně věcí špatně. Nejsem ani zhnusený, šokovaný, spíš jen celkem zklamaný. Pokud u režiséra, který se snaží šokovat a je tím proslavený, okleštíte to nejbrutálnější a nejvíc šokující, zasloužíte si pár facek. K čemu pak takový film je? ()

Související novinky

S Kreativní Evropou na festival do Cannes

S Kreativní Evropou na festival do Cannes

06.03.2019

Program Kreativní Evropa letos v lednu již po třetí vyhlásil celoevropskou soutěž s názvem #euFilmContest, v níž si filmoví nadšenci mohou otestovat své znalosti současného evropského filmu. Deset… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

71. Cannes Film Festival a jeho vítězové

71. Cannes Film Festival a jeho vítězové

20.05.2018

71. ročník byl zahájen snímkem Oscary ověnčeného Asghara Farhadiho Všichni to vědí, jemuž vévodí slavný španělský herecký pár Penélope Cruz a Javier Bardem. Česká stopa byla výrazně znát v úvodu… (více)

Lars von Trier a sériový vrah

Lars von Trier a sériový vrah

27.12.2016

Slavný dánský režisér se po Nymfomance na pár let odmlčel, jeho fanoušky tak určitě potěší, že konečně chystá další projekt. Trierův nový film se jmenuje The House That Jack Built, uvidíme ho v roce… (více)

Reklama

Reklama