Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Městečko Rose Creek neustále ohrožuje banda lotrů bezohledného průmyslníka Bartholomewa Boqua (Peter Sarsgaard), který se v honbě za ziskem nezastaví před ničím. Zoufalí obyvatelé pod vedením Emmy Cullenové (Haley Bennett) se rozhodnou požádat o pomoc sedm mužů, pro které, stejně jako pro Boqua, žádné zákony neplatí. Nesourodá skupina pistolníků, hazardních hráčů a nájemných lovců se rozhodne nevinné lidi ochránit a zastavit Boquovo jednání. Během příprav na rozhodující souboj si těchto sedm najatých žoldnéřů postupně uvědomí, že v tomto případě půjde více než o peníze. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (777)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Viz Segre. Ano, USA jsou zemí přistěhovalců. Ale ne až takhle, hele. Jistě, i v dřevních dobách se po emerice potulovaly uvědomělé a soběstačné dámy. Ale ne až takhle, hele. Jsou zaznamenány hrdinné útoky na kulometná hnízda, při nichž geroj vlastním tělem odclonil spolubojovníky. Ale ne až takhle, hele. Kdyby se patlanice jmenovala jakkoli jinak, má ty tři hvězdy zaslouženě, takto jednu nadsazuji jen za to, že notorická vyblitka Hejly působila chvílemi téměř sexy. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

To takhle cválal svobodný černoch prérií a liboval si, jaký je ten prezident Lincoln pašák, když nejenže vymanil z otroctví africké negry, ale udělal z nich i důležité úředníky a zákonodárce ještě týž rok. A tak policista Lincoln (jméno si vzal právě po tom prezidentovi), černý jak ebenové dildo, dává se dohromady s vietnamským kuchařem, mexickým rozparovačem, odkopnutým indiánem a ožralým zrzavým Irem, aby po boku ještě dvou zhýralých bělochů čestně ochránili majetek několika ukňouraných bělošských farmářů. Zní to jako vtip: přijde černoch, Mexičan, Vietnamec a indián do Irského baru a... Bohužel to není vtip. Je to sluníčkářská vize, jak by to chodilo na Divokém západě, kdyby se tak sluníčkově kokotilo už tehdy. Já se vlastně divím, že šestým statečným nebyl buzerant a sedmým operovaná trancka. Nakonec ale přece je z toho po čertech pěkná westernová střílečka. Tak sám nevím, jestli se mi to líbilo, nebo ne. Pocity jsou smíšené jako národnosti těch nejlepších kovbojů západu. Velmi to také zachraňuje padouch, pochopitelně běloch, v podání Péti Sarsgaarda, který ty svině prostě umí hrát. Dávám tři hvězdy, jelikož mi nebylo líto ani jediné smrti některého z těch sedmi, zatímco u té starší (pětihvězdičkové) verze s Yulem Brynerem jsem si je všechny pěkně obrečel. ()

Reklama

Indiana 

všechny recenze uživatele

Slušnej western, překvapilo mě, že mi byli docela sympatický všichni ze sedmi statečných, čekal jsem že polovinu ansáblu budou tvořit nějaký no name herci bez charizmatu, ale všichni byli fajn. Nejlepší byla prostřední část filmu, kdy se zabydleli ve městě a učili vesničany střílet a podobně. Při závěrečný, asi půl hodinový přestřelce, mě dost udivilo, kdo z hrdinů přežil a kdo ne. 70% ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Chybí tomu odvaha hlavní postavy vykreslit syrově (to i Mladé pušky byly špinavější), přičemž jejich motivace k zapojení je často extrémně chabá. Vysoko to ale tahá obsazení (jen záporák Peter Sarsgaard vzal "hraní na jistotu" až moc doslovně a filmem se víceméně pronudí), fajn tempo, obstojné akční scény (ta nejlepší bohužel ne na konci, ale uprostřed), na PG-13 solidní drsnost a příjemné překvapení v podobě nevyměklého konce, který nezapomíná, o čem by tahle cesta měla být především. Háček je v tom, že to příliš nekoresponduje s atmosférou, která se táhne první dvě třetiny. Ale ve výsledku vlastně spokojenost, protože film nenudí, nedělá originálu ostudu a i nějaké ty památné hlášky padnou. Na remake ok. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Po zistení, že nejaký magor ide natočiť remake Siedmych statočných som to dlho nemohol dostať z hlavy von. Nechápem prečo má niekto nutkanie prerábať božskú dokonalosť, ktorá figuruje na popredných miestach naj top filmov všetkých čias. Obsadiť černocha do titulnej role?? Prečo?? Mám Denzela veľmi rád, ale tú holywoodsku rasovú tolerantnosť neznášam. Filmu som dal šancu a nebolo to tak zlé pokiaľ človek nemyslí na to, že je to remake slávneho filmu. Dej je v mnohom pozmenený, dokonca je v tom súkromná Denzelova pomsta, čo starí dobrí kovboji nepotrebovali. Stačilo im pár dolárov na prilepšenie a dobrý pocit... Veľmi často som si kládol otázku prečo sa to muselo volať Sedem statočných, film s malými úpravami by ho len pripomínal a nikto by nebol nasratý. V konečnom dôsledku je to jedno, pretože film neprekročil hranice priemeru. V závere slušná prestrelka, o dosť dlhšia než v originály, ale tam som za každým padlým smútil a tu sú to len bezvýznamné postavičky, ktoré si nezískali divákove srdce a preto emócie nefungujú. P. Sarsgaard celkom slušný, ale odohral iba pár minút. Celkovo iba priemer, na ktorý sa rýchlo zabudne, ale dúfam, že sa nezabudne na jedno... Nešahajte na kulty, ktoré nemáte šancu prekonať!!! 60%. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (11)

  • Gatlingův kulomet sestrojil vynálezce Richard Jordan Gatling v roce 1861, a v roce 1862 na něj získal patent. Ačkoliv byl rodem Jižan, jeho vynález používala v Americké občanské válce hlavně armáda Severu. Po válce byla zbraň s úspěchem používána v indiánských válkách. Pouze generál Custer si do bitvy u Little Bighornu kulomety nevzal, a bitvu prohrál! Původní model kulometu měl šest hlavní a dokázal střílet rychlostí až 200 ran za minutu. Verze s deseti hlavněmi, zvaná Bulldog, která se objevuje ve filmu, vznikla v roce 1877. (heavy66)
  • Wagner Moura měl původně hrát roli Vasqueze, jednoho ze sedmi statečných, ale jeho charakter byl později z neznámých důvodů přeobsazen a role se ujal Manuel Garcia-Rulfo. (PanZahadnyCZ)

Související novinky

V pravé poledne čeká remake

V pravé poledne čeká remake

17.09.2016

Westerny v posledních letech slaví opatrný comeback. Opravdová kuráž vydělala 252 milionů dolarů, Nespoutaný Django si došel pro 424 milionů a za úspěch se dá považovat i 155 mega, jež nastřádala… (více)

Nová Zjizvená tvář má režiséra?

Nová Zjizvená tvář má režiséra?

11.08.2016

Ve Zjizvené tváři z roku 1932 sledoval Howard Hawks vzestup a pád irského gangstera Tonyho Camonteho. Ve Zjizvené tváři z roku 1983 sledoval Brian de Palma vzestup a pád kubánského gangstera Tonyho… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Mizerové se vrátí. A to hned dvakrát.

Mizerové se vrátí. A to hned dvakrát.

06.08.2015

Studio Sony oznámilo data premiér pro mnoho svých nadcházejících titulů. Určitě je potřeba zmínit novou verzi Sedmi statečných (23. září 2016), adaptaci Kingovy Temné věže (13. ledna 2017) nebo… (více)

Reklama

Reklama