Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Městečko Rose Creek neustále ohrožuje banda lotrů bezohledného průmyslníka Bartholomewa Boqua (Peter Sarsgaard), který se v honbě za ziskem nezastaví před ničím. Zoufalí obyvatelé pod vedením Emmy Cullenové (Haley Bennett) se rozhodnou požádat o pomoc sedm mužů, pro které, stejně jako pro Boqua, žádné zákony neplatí. Nesourodá skupina pistolníků, hazardních hráčů a nájemných lovců se rozhodne nevinné lidi ochránit a zastavit Boquovo jednání. Během příprav na rozhodující souboj si těchto sedm najatých žoldnéřů postupně uvědomí, že v tomto případě půjde více než o peníze. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (775)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Byť je originál film mého mládí, tak mě remake velmi potěšil a mohu jej prohlásit za zdařilý! Magnificent Seven je můj úplně první film v kině bez podpory jakýchkoliv titulků, takže mi mohl nějaký vtip i ujít, přesto jsem si film užil maximálně. Herci jsou zvoleni na výbornou nejlepší je Denzel Washington, který si film užívá na plné koule, je přirozený a působí jako by se ve Westernu narodil, jeho ultimate mód ve finále je radost sledovat. Chris Pratt mu slušně sekunduje, to je definitivně nová hvězda, sympaťák plný charismatu, který diváky baví svým humorem a kouzly ( Od něj v budoucnu uvidíme ještě hodně zajímavé věci), mne osobně potěšil i Byeong-heon Lee, který zahříval mé asijské srdce se svými triky s noži, na což opět byla radost koukat, Ethan Hawke a Vincent D'Onofrio příliš nezazářili. Co se týká akce, jsou zde pouze dvě větší akční scény, kde ta finální má snad půl hodiny a je to největší rachot na divokém západě, co jsme kdy mohli vidět. Hodně intenzivní, výbušné, explozivní, napínavé, hlasité a emotivní! Originál mi přišel lepší ve stavbě příběhu a seznámení s postavami, zde zas byla vydařenější akce a stylovější vizuál( což dá rozum). Doporučuji. Story 6/10, Atmosféra 9/10, Gore 3/10, Vizuál 9/10, Akce 10/10, Napětí 8/10,Humor 6/10. Zábavnost 8/10, Lekačky 0/10.85% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Krásná pohádka na krásném velkém plátnu. Oceňuju odvahu pokusit se v dnešní šampónové době zaujmout mužným filmem, kde chlap svírá kvér a ne ipod. Ačkoli mně osobně je daleko sympatičtější westernový styl komunikace (vy támhle, já tam, sejdeme se za tři dny u jezera), chyběla tady alespoň jedna kulka, která by místo všech těch parchantů na plátně trefila do srdíčka i mě. Oštěpařskou hantýrkou - Anton dál čeká na pokus, který uletí. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Název dělá filmu spíše medvědí službu než co jiného. Jmenovat se to třeba „Rychlí a střelhbití" tak by to jistě řada diváků skousla o poznání lépe a bez onoho nevyhnutelného (ať již většího či menšího) zklamání, že se duo absolutních klasik stříbrného plátna, co přežily a přežijí desetiletí, předělává formou efekt(iv)ní oddechovky na jedno použití, po které za pár (tý)dnů neštěkne ani pes. Na druhou stranu je tu ovšem ten nezanedbatelný fakt, že jakkoli je to westernové béčko na jedno podívání, tak je to až překvapivě zábavné a řádně rozmáchlé westernové béčko na jedno podívání, které se nebojí využít plátna „v plné palbě" i "k plné palbě". Čili sice spotřební a zbytečné, ale nikoli špatné. A v ryze žánrových momentech (gradovaná tenze před první velkou přestřelkou apod.) to umí i řádně potěšit, ne že ne. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že nová verze Sedmi statečných mi docela sedla. I proto jsem jí fláknul čtyři hvězdy. No a navíc jsem se rozhodl, že tu nebudu hejtovat ty klasický body, který mě na klasickým současným Hollywoodu hrozně serou, a prostě řeknu, že remake Sedm statečných je blockbusterově vydařený film. Co naplat, že skladba sedmi statečných je různá variace bílejch a k tomu černej, žlutej a oranžovej. A že jsou tu všichni korektní až běda? O tom ani nebudu polemizovat. Na obranu režiséra ale musím říct, že co se mu povedlo, tak jednoznačně akce a atmosféra prostředí. Je to taková jednoduchá, nenásilná jednohubka, zato je ale zatraceně zábavná. Navíc mám pocit, že tady se to netočilo jako vykradačka, ale jako pocta legendám, což mi potvrzuje i herecká skvadra, která si tady zatraceně sedla a mě dost bavila. Teda na úkor nepřítele - blbečka - kterej měl za úkol tvořit rozličné emoce, ale nakonec stejně skončil u skutečnosti, že je to hroznej blbeček. A pokud znáte originál, moc dobře víte, jakou dostane na konci filmu bídu. A stojí za to si na to počkat...Příjemná buddy akce, kterou Hollywood už moc neumí. Tudíž příjemné překvapení. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

[ČSFD projekce] Samotný film z roku 1960 je remakem, tedy budu k tomuto komentáři přistupovat s rezervou. Příběh sedmi statečných, odpadlíků společnosti, kteří se postaví neskutečné přesile, aby jednou v životě splatili jakýsi dluh svému svědomí, je opravdu romantický a již notoricky známý, tedy není třeba se tu s ním zdržovat. Skladba postav je dle mého skrovného názoru na divoký západ docela roztodivná, jelikož se nám tu sejde docela zajímavá etnická směsice. Netuším, zda to byl záměr, ale mně to příliš nesedělo. Dialogy jsou celkem plytké a občas vám přijde, že zbytečné, snad by bylo lepší trochu detailnější rozpitvání jednotlivých charakterů postav, než táhlé záběry na hory, lesy, louky, pole a do výstřihu hlavní hrdinky. Co se týče samotných akčních scén, které tvoří prakticky většinu filmu, jsou opravdu pěkné, ale hodily by se spíš do nějakého profláknutého akčního snímku s vysokým pořadovým číslem. Chyběla mi tam větší záživnost a smysl pro detail. Více vyhrocených situací, co by se člověku vryly do paměti. Takhle z legendární klasiky vyšla jen lehce nadprůměrná rutina, aby zas někteří mladší diváci zjistili, že existuje ještě několik starších kousků, které jsou tu již od let, kdy pomalu jejich rodiče nebyli na světě, a které stojí za to vidět víc. 60% ()

Galerie (68)

Zajímavosti (11)

  • Gatlingův kulomet sestrojil vynálezce Richard Jordan Gatling v roce 1861, a v roce 1862 na něj získal patent. Ačkoliv byl rodem Jižan, jeho vynález používala v Americké občanské válce hlavně armáda Severu. Po válce byla zbraň s úspěchem používána v indiánských válkách. Pouze generál Custer si do bitvy u Little Bighornu kulomety nevzal, a bitvu prohrál! Původní model kulometu měl šest hlavní a dokázal střílet rychlostí až 200 ran za minutu. Verze s deseti hlavněmi, zvaná Bulldog, která se objevuje ve filmu, vznikla v roce 1877. (heavy66)
  • Film schytal kritiku kvůli tomu, že údajně hodně ustupuje politické korektnosti. Místo sedmičky bělochů, jež známe z originálu, zde přicházejí tři běloši, černoch, indián, Mexičan a Asiat. Možná to bude dosti překvapivé, ale remake je v tomto realitě daleko blíže než originál, protože Divoký Západ byl etnicky opravdu mimořádně pestrý. Zjistilo se (a dobové snímky to prokazují), že mezi kovboji na západě tvořili Anglosasové jen asi polovinu, zhruba čtvrtina byli černoši a další čtvrtina Mexičané, indiáni a jejich míšenci. Když se začalo s oněmi přesuny dobytka na větší vzdálenosti, Mexičané zpočátku dokonce dominovali. Černí kovbojové bývali většinou osvobození otroci, kteří nenašli práci ve městech, přibývalo rovněž indiánů, kteří dali přednost této práci před tradičním způsobem života, a díky stavbě železnice nebyla nouze ani o imigranty z Asie. [Zdroj: radiodixie.cz] (Kaufman)

Související novinky

V pravé poledne čeká remake

V pravé poledne čeká remake

17.09.2016

Westerny v posledních letech slaví opatrný comeback. Opravdová kuráž vydělala 252 milionů dolarů, Nespoutaný Django si došel pro 424 milionů a za úspěch se dá považovat i 155 mega, jež nastřádala… (více)

Nová Zjizvená tvář má režiséra?

Nová Zjizvená tvář má režiséra?

11.08.2016

Ve Zjizvené tváři z roku 1932 sledoval Howard Hawks vzestup a pád irského gangstera Tonyho Camonteho. Ve Zjizvené tváři z roku 1983 sledoval Brian de Palma vzestup a pád kubánského gangstera Tonyho… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Mizerové se vrátí. A to hned dvakrát.

Mizerové se vrátí. A to hned dvakrát.

06.08.2015

Studio Sony oznámilo data premiér pro mnoho svých nadcházejících titulů. Určitě je potřeba zmínit novou verzi Sedmi statečných (23. září 2016), adaptaci Kingovy Temné věže (13. ledna 2017) nebo… (více)

Reklama

Reklama