Reklama

Reklama

Zpívej

  • USA Sing (více)
Trailer 12

Podnikavý koalí chlapík jménem Buster Moon má poslední šanci zachránit divadlo, které zdědil po svém otci. Všechno vsadí na jednu kartu, na velkolepou talentovou pěveckou soutěž, jakou svět ještě neviděl. A stejně jako je pestré složení zvířecích soutěžících, je pestrý i jejich repertoár, který se rozpíná od Franka Sinatry po Lady Gaga. Možná by ta Busterova talentová show nebyla tak velkolepá, kdyby se jeho věrná sekretářka slečna Crawlyová (chameleónka s velmi neposednýma očima) nespletla ve výši finanční odměny pro vítěze na letácích, jimiž pak zaplavila město. A tak se v den soutěže před Busterovým divadlem dlouho před jejím zahájením vytvoří dlouhatánský had snílků, kteří věří ve vítězství. Mezi nimi čekají i očividné talenty, jimž ve hvězdné kariéře dosud bránil osud. V případě opičáka Johnnyho má podobu jeho otce, proslulého gangstera, který synův zpěv neuznává, protože banka se s ním vykrást nedá. Rosita je zase tak zaměstnaná řáděním svých malých prasátek, že si může zpívat maximálně v kuchyni u dřezu, a hlasově dokonalá slonice Mína ze sebe před lidmi nedokáže vydat ani hlásek. Jenže když máte sen, měli byste za ním jít, i kdybyste měli při svém snažení na chvíli padnout. Jak říká Buster Moon: „Na tom, že dopadnete na dno, je nejlepší to, že dál už vede cesta jenom nahoru." (CinemArt)

(více)

Recenze (275)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tak co to tady máme ? Další animovaný film, ve kterém zvířata nosí lidské oblečení a mají i lidské vlastnosti, to pardon ale kam se poděla zvířecí přirozenost ? Ale tak zase nebudu dloubat, do něčeho co víceméně funguje, a funguje to hlavně po charakterové a příběhové stránce . Na vtípky moc nedojde, což je dobře, nějaké to životní moudro se tam taky najde, ale ty charaktery, ty charaktery !!! Ty sou, byť tedy bylo mi záhadno, jak v celém městě, byli všichni obdařeni pěveckým talentem a vybrat z nich tedy ty pravé, bylo........jo já vím, už zase dloubám. Ale ke všem, charakterům, sem tak nějak přilnul a sympatizoval s nimi. O to víc zamrzí, že sem se nedozvěděl, jak to s některými postavami dopadlo. A jelikož, všichni mývalové se na to vybodli, tak sem nejvíc sympatizoval s Mikem a jeho My Way. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Slušný animák, který děti pobaví krásnou animací a rodiče potěší povedené hudební variace na staré i nové hudební fláky. Nebylo by ale od věci film trochu prostříhat, protože prakticky dvouhodinová délka je v tomto případě dost natahovaná a na hrdiny se stále kupí nové a nové problémy, ačkoliv všichni ví, že přijde happy end. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Není to špatný animák, je tam spousta zajímavých postav. Jenom to moc pluje na vlně komerce a to trochu kazí dojem, ale pro děti myslím fajn. Lepší 3 hvězdy. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Zpívej je mile natočený animák, který sice nenabízí takovou hloubku a ponaučení jako například V hlavě nebo Zootropolis, nicméně i tak jde o nadprůměrný kousek, který se v dnešní animované produkci určitě neztratí. Na jednu stranu je tento film sice celkem předvídatelný, avšak není příliš infantilní a hloupý, takže onen poněkud plošší scénář lze v klidu tolerovat. Vedle nadupaného soundtracku, který je plný známých songů, nabízí Zpívej množství rozličných postaviček, ze kterých mě osobně nejvíce pobavila prastará paní Crawlyová a čiperná mamča Rosita. Zkrátka sympatická, svižná a pestrobarevná oddychovka, která se skvěle hodí na volný večer. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Tentokráte tu máme animák o zpívání, resp. o pěvecké soutěži. Myslím, že to je zajímavý nápad a u tohoto animáku je cílem se předevšim bavit, což funguje. Chválím výběr písní, většina se mi líbila. A dokonce si dovolím říci, že toho zpívání tam mohlo být ještě více, i přesto, že i tak je ho tam dostatečně. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Kdyby z toho udělali parodii na různé pěvecké soutěže, kde většinou úchylní interpreti předstupují před úchylné publikum, mohla z toho být sranda. Jenomže film nabízí pouze další z variant na téma: Přes překážky ke hvězdám. Je to čirý průměr, s jediným světlejším bodem – slušnou parodií na Normu Desmond ze Sunset Blvd./31. 8. 17./ ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Animace byla sice provedena pěkně, ale příběh mě nezaujal vůbec ničím. Mně už docela stačí, že se v různých komerčních televizích hledají talenty a superhvězdy, takže filmy s touto tématikou mi přijdou zbytečné.Vzhledem k tomu, že jsem se nebavil a doufal v brzký konec, myslím, že jsem filmu udělil o jednu hvězdičku víc, než si zasloužil. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Hodně jsem si sliboval jake pecky dostanu a hlavně že to bude další super pěkný animák ale nebylo to tak jednohubka nic víc. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Skvělý mix animace, hudby a povedených gagů. Na Sing se dá nahlížet jako na zhudebněný film "Zootopia", jelikož snímek skvěle kombinuje zvířecí svět právě s tím hudebním. Všechna hudební čísla jsou zde precizně "vypiplána" do všech možných i nemožných detailů, takže ve výsledku zamrzí pouze delší stopáž s několika hluchými místy. „When you've reached rock bottom, there's only one way to go, and that's up!“ ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Tak na päť ťapnutí namiesto potlesku, ale aspoň že tak. Ako celok skoro prízemné a určite lepkavé, väčšina epizód ale pobavila. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem čekal mnohem větší pecku. Není to špatné, ovšem je to příliš dětské (víc než by muselo být) a humor šel tím pádem zcela mimo mě. Doufal jsem, že to bude více parodovat talentové soutěže a že se to tak nějak celkově více odváže, ale o tom nemůže být ani řeč. Škoda, výsledek je poměrně tuctový, ačkoli potenciál byl obrovský. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Překvapivě povedený animák z prostředí ala Talent. Mnoho zvířecích postaviček, která každá prochází svým osudem, účinkováním v pěvecké soutěži. Hlavní příběh je velmi jednoduchý, ale při slepení příběhu každé z postaviček to dohromady pestrá a zábavná podívaná. Na plátně se neustále něco děje, nikdy člověk nemá čas se nudit a zpívaní, show v podaní sympatických zvířátek je fajn. Některé vtípky a závěrečné scény byly vyloženě pro nejmenší, ale dalo se to překousnout. Animace nemůže konkurovat Disney, ale celkově Zpívej patří k těm lepším letošním animákům......7/10 ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Pribehy Moona neplatiaceho zamestnancom ci gorilej rodinky riesacej dalsi prepad ma nebavili, ale samotne hudobne cisla boli super. Koniec koncov aj pri ludskych spevackych sutaziach cez srdceryvne pribehy sutaziacich pretacam... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nebyť silnej druhej polovice ( resp. záverečnej šou ), nemrzelo by ma ohodnotiť to nižšie. Tento animák totižto spočiatku stroskotáva na prílišnom vlezdoprdelkovania a to či už malým alebo veľkým divákom. Vznikajú z toho nudné až trápne momenty. Nakoniec ma to ale predsa dostalo, aj keď už bolo takmer neskoro. Nabudúce zrejme nebudem taký trpezlivý a vľúdny. ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Teda uteklo to jako voda. Než vtipné to bylo spíš roztomilé a dojemné, nicméně zábavné bez žádných hluchých míst. Super animák s famózním soundtrackem... 4* ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Já snad asi měknu a stárnu... Well, je to "muzikál", a dalo by se čekat, že to bude v zásadě sestavený jen z pěveckých vystoupení jednotlivých zvířat. Pravda je ale asi taková, že film není vyprávěnej jako klasickej animák pomocí klipovitých sekvencí, ale jako standardní film se standardním scénářem. (O to překvapivější je, že film je napsaný jako storyboard.) Naposledy jsem takovej pocit z animáku měl asi u How to Train Your Dragon (1). Tím nechci říct, že by to bylo líp napsaný než třeba letošní Zootopia, která pravděpodobně stejně zůstane nejlepším animákem 2016, ale po delším a delším zamyšlení si ze Zootopie pořád vybavuju jen jednotlivé scénky, ale už ne jejich propojení. Neboli, jak jsem někde četl či slyšel, zkrátka typické vyprávění animáku skrze storyboard. Je to možná způsobený tím, že od projekce (ve 2D v původním znění mimochodem) mi uplynulo sotva pár hodin, a tak film mám v palici čerstvě, ale fakt, že jsem nic jako dobře napsaný (byť slabší) příběh nečekal a přesto jsem to od muzikálovýho animáku dostal, mě zkrátka naplňuje tak nějak víc než třeba ta Zootopia. Dalším faktorem, kterej mě naprosto unesl, byly herecký výkony. Že Scarlett Jo má neuvěřitelně sexy hlas a tím pádem i prezenci na plátně i bez svých fyzických předností, to víme už od Her. Že Matthew McConaughey má taky sexy hlas, to jsem si tak nějak všimnul v Interstellar, ale že skutečně dokáže hrát animovanou postavičku, to jsem od něj ani nečekal (čekal jsem od něj tak nějak money grab přístup jako v Kubovi). Největším frajerem je ale podle mě Taron Egerton - ten by se zpěvem v klidu mohl živit. A to jsem od gymnasty taky nečekal. (Naopak někteří herci se neobešli bez autotune.) No a do třetice za mojí pětku asi může to, že film je skvěle zrežírovanej. Tempo tak akorát, aby ty dvě hodiny utekly příjemně, skvěle načasovaný pěvecký výstupy (byť v zásadě nejsou rozloženy po celou stopáž). Klišovitá sbírka postaviček (protože je to i pro děti, nějaká ta prdící se taky najde), to jo, ale co čekat od filmu, kterej by měl cílit na všechny vrsty diváctva. Konec sice taky nepřekvapil (vážně byl někdo překvapen?), ale celkově vzato se dá říct, že film mě příjemně naladil. Jestli bych měl rodičům před Vánoci a přes Vánoce doporučit nějakej film, na kterej můžou zajít s dětma, a nenudit se, je volba jasná. Nejlepší animák roku rozhodně ne, ale kolem a kolem příjemný (předvánoční) překvapení. Jo a Ms. Crawly je naprosto super. ()

Související novinky

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (více)

Reklama

Reklama