Reklama

Reklama

Živí mrtví: Počátek konce - Série 4

(série)
Trailer 2
USA, 2018, 12 h 3 min (Minutáž: 42–54 min)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Ve čtvrté řadě seriálu Fear the Walking Dead uvidíme svět Madison Clarkové a její rodiny novýma očima — jsou to oči Morgana Jonese, též spojeného s příběhem probíhajícím ve světě The Walking Dead. Bezprostřední minulost postav se prolíná s nejistou přítomností bojů a objevů při setkávání s novými přáteli, nepřáteli a hrozbami. Bojují za všechny ostatní, proti všem ostatním a proti legii smrti, aby si nějak vybudovali novou existenci navzdory drtivému tlaku života, od něhož se musely odloučitt. Temnota se zde střídá se světlem a teror s klidem. Hrdinové, žoldáci a zbabělci, ti všichni jsou společně tlačeni do nové reality Fear the Walking Dead. (AMC Czech)

(více)

Videa (43)

Trailer 2

Recenze (13)

LexBarker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá série jakoby předznamenala pád celého seriálu do hlubin všemožných odpadů. Dvě nejdebilnější postavy Morgan a Al udávají ráz celé sérii, která se tímto mění na sluníčkářské multi-kulti... Je plná nelogicky jednajících jedinců viz třeba to, že nikoho nenapadne ( např. ve scénách v nemocnici ) potřít se krví mrtváků, přesně tak, jak to dělal kdysi Nick, a předejít tím mnoha nebezpečným situacím. ()

Vabr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak po super 3 řadách nastává bohužel propad. Obrovský skip o jeden rok je nám předhozen bez jakýchkoliv vysvětlivek a nám nezbývá nic jiného než se s tím spokojit. A tohle jen proto, aby se dalo Fear the Walking Dead prolnout s The Walking Dead. Dalo se to vyřešit mnohem lepšími způsoby. Šedý a vybledlý filtr mi lezl dost na nervy, ale postupem času jsem si na to zvykl (co jiné nám zbývá). Stejně tak jiná kamera a práce se střihem a úhly, která se podobá TWD. Dost mě štve, že překopali tento seriál do podoby původního seriálu jen pro ,,větší úspěch‘‘. Vizuál 1.-3. série si cestu k mému srdci našel hned, ale zde si člověk bude muset zvykat a je to dost nanic. Dále je už oficiální, že Travis nežije, což mě dost bolí, ale dá se s tím žít. O to horší je, že jsem přišel o své další silné favority, což je dalším důvodem, proč tato série postrádá další plusové body. Ano, chápu, za jakým účelem to tvůrci dělají (nastolení jiné, temnější atmosféry a psychiky postav), ale alespoň to nemuselo být tak násilně rychlé, blízko sebe a v takovém podprůměrném provedení. Každopádně by bylo 100% lepší, kdyby se to vůbec nestalo! Na intro jsem si taky musel chvíli zvykat, ale když se to vezme kolem a kolem, tak se mi nakonec líbí ten westernový nádech a znělka, takže dobrý. Jsem rád, že jsme opět nebyli ošizeni o zajímavé lokality a postavy, takže aspoň v tomto ohledu to pořád zůstává to staré dobré FTWD. Přesto mám ale pocit, že byla tato série taková prostší, prostředníkem mezi 3. a další nadcházející sérií. Moc se tu toho totiž v podstatě nestalo. Alicia však dostala opět ohromný rozvoj osobnosti a její díl s Charlie byl pecka! Ta Charlie mě ale pořádně s*ala od počátku do konce. S takovým smradem bych vůbec nechodil kolem horké kaše a prostě mu všechno vrátil i s úroky! Morgan mě taky hodně zezačátku iritoval, ale později se zlepšil, jen ten konec... V poslední třetině doufáte, že už se teda udělá ten slavnej trip, ale skončí to nějakým hloupým Morganovým umíněným rozhodnutím?! To teda fakt ne. Záporačka této sezóny se mi líbila a měla zajímavou ideologii, ale bohužel to mohlo být vygradovanější. Vím, že to dokáží tvůrci líp. Vyhodnocení: Tady to nebyla 2/3, co byla špatná, ale hned ta úvodní třetina ()

Reklama

jarmil8 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V první rodině se Madison rozpadne rodina a s ní i celý seriál. Další polovina je sledování nezáživných peripetií členů nově se vytvářející skupiny (tvůrcům nevadí přeskakovat události bez vysvětlení, zato si postavy hodně povídají a některé jejich motivace vyznívají v důsledku hloupě), která nakonec musí čelit jedné bláznivce. A to vše s jednou z nejméně sympatických postav z TWD v čele. ()

NikiVai 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pozor SPOILER!!! Hurááá, Oba dva protivní Clarkovic jsou najednou pryč. I když musím říct, ač jsem ani Madison ani Nicka neměla ráda, že jejich odchod mohl být zpracovaný líp. Jak odešel Nick je ještě v pohodě, ale u Madison by si to zasloužilo víc prostoru. No nevadí, s jejich koncem ale přichází nová krev a mísí se mezi staré známé. Hlavní je asi příchod Morgana. Jo, toho mám ráda. A taky mám ráda postavu Jacka, to je prostě miláček. Kdežto vypravěčka příběhů si mé sympatie moc nezískala. Přeskakování v čase dalo sice seriálu nový rozměr, ale já tohle moc nemám ráda. A noví hrdinové z trucku za mě taky nic moc a linka s Marthou za mě úplně otřesná. Celkově to má ale spád a pořád dost skvělých okamžiků, abych na to chtěla koukat dál. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Do 4.série prichádza Morgan a s ním aj celé the Walking Dead. Už je to úplne ten istý štýl, ktorý sa ničím neodlišuje. V tejto sérií stratíme šokujúco 2 hlavné postavy a tým sa to zvrtne tým nesprávnym smerom a všetko sa len zhoršuje. A to nehovorím o tom hnusnom šedom filtri. Pôvodné postavy, ktoré sme si obľúbili nahradili úplne nové a tie už nie sú tým pravým. Okrem kovboja a Dharmy sa k nám pridá ešte jedna otravná lezba typu Tara. Tá si so sebou nosí kameru a to je to absolútne najprimitívnejšie na celom seriáli, pretože sa často dívame na neuveriteľne nudné interview rozhovory. A to nehovorím že v 5.sérií sú tomu venované 2 epizódy typu national geographic. Spoiler: Odpálili mi tu najobľúbenejšiu a najhlavnejšiu postavu - Madison a tým to pre mňa neskutočne upadlo. Už je to iný seriál než býval. Niečo ako American Horror Story, kde je každá séria úplne o niečom inom. (Hodnotenie: Epizóda 2,3, ***** /  4,8, **** / 6,7,11,14,15,16 *** / 1,5,10,12,13, ** / 9, * ) ()

Galerie (780)

Zajímavosti (6)

  • U konce dílu, kdy Morgan Jones (Lennie James) říká závěrečnou větu od času 52:58 do 53:12, je jeho proslov velmi podobný závěrečnému proslovu Optimuse Pirma z filmu Transformers (2007). (Pito126)
  • V 9. minutě hraje písnička „Let the Devil Pour the Wine“ od Peter Sivo Band. V 16. minutě pak hraje „Baby I've Got It“ od King George And The Fabulous Souls. (Duoscop)
  • Na konci epizody zazní píseň „Love Love Love“ od The Mountain Goats. (Duoscop)

Reklama

Reklama