Reklama

Reklama

Živí mrtví: Počátek konce

(seriál)
  • USA Fear the Walking Dead (více)
Trailer
USA, (2015–2023), 86 h 10 min (Minutáž: 40–65 min)

Režie:

Adam Davidson, Kari Skogland, Stefan Schwartz, Michael Uppendahl (více)

Předloha:

Robert Kirkman (komiks), Tony Moore (komiks) (více)

Hrají:

Alycia Debnam-Carey, Kim Dickens, Frank Dillane, Mercedes Mason, Colman Domingo, Rubén Blades, Lennie James, Cliff Curtis, Danay Garcia, Garret Dillahunt (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(113)

Svět živých mrtvých není světem pouze Ricka Grimese, ale i čtyřicetiletého učitele angličtiny Travise Manawa, který žije v Los Angeles. Společně s družkou Clark Madison s jejími dětmi Nickem a Alicii, byvalou Travisovou manželkou Lizou Ortiz, jejich synem Christopherem a dalšími se snaží přežít pandemii chodících mrtvých, která vypukla. (Vanilla77)

(více)

Videa (127)

Trailer

Recenze (297)

playboxguest odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto amatérsky natočená neakční telenovela, v níž hrají herci, kteří mají charisma, že by zkurvili i reklamu na toaletní papír. Prej je to jaksi spjaté se zombie tématikou a seriálem Walking Dead, zombismu jsem ale moc nepostřehla, spíš vnímám jen nějaké plkání lidí ve světě, v němž prostě zavládl mor. Walking Dead to dělá ostudu na plné čáře, pustit si nejdřív tohle dílko, k lepšímu předobrazu se ani neodhodlám. Po čtyřech dílech, kdy se tahle hovadina nikam neposunula, zatímco můj bolehlav způsobený snahou o sledování se rozšířil značně, to vzdávám. A na všechny zdejší přiblblé postavy bych nejraději poslala Carol s Darylem, ať se o ně v rychlosti postaraj, bez ohledu nato, zda je dostala drsná horečka nebo jen neškodnej kašílek. Realizace druhé série je nad moje chápání. Jdu radši žehlit. ()

epicek 

všechny recenze uživatele

První série se mi líbila hodně a to hlavně tou temnější atmosférou. A i přes menší vlnu kritiky, jsem byl na druhou dost zvědavý. První půlka byla hodně utahaná a zdlouhavá a prakticky se nic velkého nestalo, ale pokud jste se dostali k té druhé půlce tak tam nám tvůrci servírují luxusní nálož , která už se dost podobá Walking Dead feelu. Doufám, že si to takovou laťku udrží i nadalé, jelikož potenciál tahle show stále má. We found this place, and we'll find another. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

dosť vlažný rozbeh, škoda že sa tvorcovia aspoň troška nepohrali z kamerou, taký depkový roztrasený filter by sa v tomto prípade moc hodil__ druhý diel strašná vata, postavy do prázdna, žiadna nijak zvlášť neberie, začínam mať pocit že ide o zbytočný výkrik do tmy v tomto prípade, vyskúšam ešte jeden diel ale skôr to vypadá na paškvíl__po 3 a 4 diele končím strašné naivné a vatové, úplná zbytočnosť /20%/ ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// 1. řada - víceméně zklamání, protože po pilotu mi to (alespoň mě) připadalo, že se tady budou přeci jen snažit o něco vážnějšího, resp. podrobnějšího, při té cestě zombie apokalypsou. Ten seriál měl všechny předpoklady k luxusnímu dramatu na pozadí toho dobře známého a již několikrát viděného, ale pak někdo dostal ten blbej nápad s vojenskou okupací a půlka řady šla do kopru. Ten časovej skok tam byl asi nejzásadnější a taky nejhorší. Jinak herecky i režijně to zůstalo prvotřídní, o tom žádná a finále leccos napravilo, takže vlastně ty dojmy nakonec nejsou tak hrozné, jak jsem se po páté epizodě bál. Ale fakt, že příští řada se dost pravděpodobně vydá klasickou cestou Rickovi party, mě teda dost trápí a upřímně doufám (jsem naivka), že s roztažením na více epizod se třeba dočkáme nějakého komplexnějšího děje, bez zbytečné akce a propracovanějším světem (!) okolo hlavních postav. A tím světem myslím skutečně to, že postavy budou neustále v pohybu a budou objevovat, co z jejich civilizace ještě funguje a co už je dávno ztracené, a ne, že se zavřou na lodi (ačkoliv moře a luxusní loď je pořád lepší nápad, jak farma) a stráví tam deset dílů jen aby zjistili, že mají kupu mrtváků celou dobu zavřenou v kuchyni. To bych asi nerozdýchal. 7/10 ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Jestliže jsem TWD dal 3* za celej průběh, kde byly perfektní série/epizody, tady musím jít s hodnocením níž. Už jenom zařadit spin-off, potažmo prequel, do vysílání v průběhu původního seriálu, se mně zdálo zvláštní, ale dobře, je to rozhodnutí, se kterým těžko něco uděláme. Každopádně toto se nepovedlo. Postavy jsou mně nesympatický, děj není ničím zajímavej, je to celý takový pomalý a přijde mně, že celkem k ničemu. Možná se to nějak rozjede, ale tím si nejsem jistej. Velká většina seriálů má totiž 1. série zdaleka nejlepší a pak už se to vyplňuje vatou a vaří se z vody. EDIT 5.10.2016 Po druhé sérii vůbec s hodnocením nemůžu hýbat, protože se to nijak nezlepšuje. Když už dorazí nějakej lepší díl, tak v dalším se zase najdou jiný blbosti a nesmysly, kdy si jako divák říkáte, proč to neudělali takhle, proč se chová tak debilně nebo proč nešel tam a tam atd. Já chápu, že je to seriál se zombíkama, ale i tak to přece musí mít nějakou logiku. EDIT 12.10.2019 Po šesté sérii snižuju hodnocení na 1*. To, co z toho scénáristé a spol. vytvořili, to je absolutní výsměch všem divákům! Logika nikde, neustále všichni melou jenom o tom, že oni myslí na budoucnost, na zítřek, na dobrou a fungující komunitu, proto nebudou nikoho zabíjet a i toho největšího hajzla je možný "přeučit" a přivést ho na správnou cestu. Začalo to být tak tupý a nudný, že už se na to dívám jen ze setrvačnosti - tohle nemůže dopadnout dobře. ()

Galerie (4 108)

Zajímavosti (67)

  • Aby se Frank Dillane připravil na roli Nicka Clarka, přečetl autobiografii Thomase de Quincyho (vydanou roku 1821) „Zpověď poživače opia“. (Sayko)
  • Jména Rick Grimes a Negan, která zde zazní, odkazují na seriál Živí mrtví (od r. 2010). (Duoscop)
  • Frank Dillane, představitel Nicka, hrál 16letého Toma, dědice Salazara Zmijozela, v Princi dvojí krve (2009). V tomto seriálu vystupuje rodina s příjmením Salazar. (ČSFD)

Související novinky

Seriál Živí mrtví končí, zombie ale zůstanou

Seriál Živí mrtví končí, zombie ale zůstanou

10.09.2020

Stanice AMC oznámila konec populárního seriálu Živí mrtví. Kabelovka završí současný seriál jedenáctou rozšířenou sérií, která bude mít celkem 24 epizod. Prvních dvanácti se pak dočkáme už příští rok… (více)

Komiks Živí mrtví nečekaně končí

Komiks Živí mrtví nečekaně končí

03.07.2019

Spisovatel a tvůrce slavné komiksové série Živí mrtví Robert Kirkman tento týden šokoval fanoušky. Jeho sága totiž nečekaně dospěla do finále, a to bez jakéhokoli předchozího upozornění. Posledním… (více)

Živí mrtví dostanou další spin-off

Živí mrtví dostanou další spin-off

09.04.2019

Stanice AMC oznámila třetí seriál vycházející z komiksu Živí mrtví Roberta Kirkmana. Zatím nepojmenovaný projekt by se měl točit okolo dvou mladých dívek, které patří k první generaci, jež dospívala… (více)

Prahu zaplaví zombíci z Fear the Walking Dead

Prahu zaplaví zombíci z Fear the Walking Dead

27.05.2017

Léto se blíží a spolu s ním i zombie apokalypsa, která se tentokrát nevyhne ani pražské náplavce. Pokud se chcete zchladit a pocítit mrazivé z mrtvých vstání na vlastní kůži, vyrazte v podvečer 31.… (více)

Reklama

Reklama