Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První epizoda přivádí diváka do severočeské obce Pustina, v níž vládne v důsledku nedostatku pracovních míst bezútěšná atmosféra. V obci se chystá hlasování o vyhlášení referenda o souhlasu s rozšířením těžby v oblasti a s tím souvisejícím odkupem nemovitostí těžařskou firmou. Mezitím dochází ke dvěma velmi znepokojivým událostem. Z lesní školky, již vede místní starostka Hana Sikorová (Zuzana Stivínová), je odveden osel Frodo, který je následně nalezen utýraný v lese, později beze stopy zmizí Hanina mladší dcera Michaela. Po marném pátrání na vlastní pěst kontaktuje Hana policii, zároveň žádá o pomoc při pátrání obyvatele obce. (Necrotongue)

(více)

Recenze (52)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Solidní podívaná, která se díky špinavé severočeské krajině dokáže místy tvářit jako severská kriminálka. Dobře se na to kouká, což je samo o sobě úspěch, ale postavy a jejich hloupost, zkorumpovanost a instantní neštěstí mě ale zatím nepřesvědčili, že by mělo jít o událost roku. Jsem ale příjemně překvapen a zatím to ani v průběhu nevypínám. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přiznám se, že ačkoliv nelze upřít tomuto dílu řemeslnou kvalitu na vysoké úrovni, opomenout výborné herecké výkony, tak mne to nechytlo. Ani téma, ani zpracování. Atmosféra je sice patřičně "Severská", bezvýchodnost kraje z ní cáká všemi směry, ale osudy těch nerudných lidiček mi tak nějak zůstaly ukradené. uvidím, co dál. ()

Reklama

Mr.KarlAdler 

všechny recenze uživatele

Jasně že jsem čekal, že to bude dobrý, ale ne až takhle dobrý. Vykreslení Sudet je sice možná i přehnaný, a to říkám jako někdo, kdo v nich vyrůstal, i když ne zrovna v podkrušnohoří. Přes esenci toho nejdepresivnějšího zůstává ale ta atmosféra prostředí tak uchopitelná, až opravdu mrazí, což je pro mě momentálně nejvíc podstatný, a rozmetává to nejčastější neduh většiny "našich" (ok, není to origo koncept) pokusů přesvědčit - hele, fakt jsme tady, není to rádoby. Marně vzpomínám, kdy jsem naposled cejtil něco podobnýho z důvěrně známýho prostředí - snad při sledování Schmitkeho a trochu při Kobrách s užovkama. Tady je ale zachycení těch nejjemnějších detailů v chování a reakcích postav skoro furt tak věrný, že nemám slov. Výborně hrajou všichni, Stivínová jak o život. Normálně mám strach podívat se na další díl, aby se ten dojem nepokazil. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Má to tendence, ale první díl neřekné lautr nic. Proto 3* a uvidím, co bude dál. Atmosféra je ale velmi vlezlá, takové typické hnusné české počasí, šedo, déšť, špina a bordel. V Pustině je vlastně zobrazeno to nejhnusnější z Česka, staré auta, zdevastovaná příroda těžbou uhlí a hnusná špinavá vesnice s rozbytýma barákama. Měl jsme pocit, že čumím na ukrajinský, polský, nebo maďarský seriál. Co z toho plyne? Jsme východ jak prase a západ je v nedohlednu. Byť chápu, že tohle byl nejspíš záměr. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Depresivní, ošklivý, pesimistický, ale bezchybný úvod seriálu. Z filmu čiší temnota a beznaděj i při záběrech na děti ve školce. Úvodní díl mě ale vtáhl do děje, na obrazovce tvůrci rozehráli velice náročnou a napínavou šachovou partii. Jezeří a jeho okolí jsem nedávno navštívil a skutečně tato krajina působí tíživě. Herecké obsazení je nadmíru povedené, rád opět vidím Jaroslava Duška, který ukazuje, že je skutečně hercem s velkým H. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se v obci Běsno, Buštěhrad, Beroun, Kladno - Dubí. (M.B)

Reklama

Reklama