Reklama

Reklama

The Disaster Artist: Úžasný propadák

  • Česko Úžasný propadák (více)
Trailer 2

Film Disaster Artist se točí kolem vzniku kultovního propadáku Pokoj v režii Tommyho Wiseaua ("Nejlepší propadák všech dob"). Režisér a herec James Franco (Zlatý glóbus(R) pro nejlepšího herce, 2018) v něm proměnil skutečný příběh ambiciózního hollywoodského outsidera Tommyho Wiseaua - umělce proslulého upřímným zápalem a diskutabilními metodami – v oslavu přátelství, uměleckého vyjádření a snů splněných navzdory nepřekonatelným překážkám. (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (297)

Janek 

všechny recenze uživatele

Ed Wood měl trumfy: výrazný časový odstup, Ameriku 50. let minulého století (tedy prostor pro Burtonovu stylizaci) a hrdinu, jemuž fandíte. Tommy Wiseau je pouze nesympatický manipulativní ego-podivín (bohužel ale né až tak podivný, že by třeba nosil dámské šaty, nebo neměl přední zuby), kterému se povedl husarský kousek s jedním svérázně špatným filmem. James Franco hraje výborně, ale v jeho filmu nenacházím nic, co by mě ponouklo se k němu v budoucnu vrátit. Lidským plusem je, že si z mimozemšťana Tommyho nedělá vyloženě srandu. Diváckým mínusem je, že je to možná i proto celé trochu nuda... Dave Franco je sympaťák, ale do role Sestera se nehodí, roli měl hrát někdo daleko panenštější, naivnější. Autenticitu trochu ruší i Seth Rogen. Zažít ale původní The Room v napraném kině musí být super zážitek. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby USA $21,120,616Tržby Celosvetovo $29,820,616▐ James Franco je exot, tak sa nečudujem že sa do takého niečo pustil. Mne ale proste toto nesedí, chyba mi tam ľahkosť, trefnosť, skutočná zábavnosť, správny nadhľad. /25%/ ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

Tak to pardón vážení, ale aby bolo jasné - tlieska sa tu nule. Nule, ktorej jej neobmedzené (neznáme) finančné zdroje umožnili natočiť "film", ktorý sa akýmsi zvráteným riadením osudu stal kultovým. Tak čo sa tu kto snaží vlastne oslavovať? To predsa nemalo byť o tej nule, chcelo to byť o onom zvrátene riadenom osude a o všetkom tom dookola, čo s tým súvisí. Vtedy by som zatlieskal aj ja. Ale neiritovalo - čo vzhľadom na vážnosť výčitky - predsa nech len slúži tvorcom ku cti. Koniec koncov, každému, čo jeho je. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Vidět The Room je v tomto případě nutnost, jinak vám spousta věcí unikne a ačkoliv na mě původní Wiseauvo dílko dojem neudělalo, tak film o filmu se povedl. James Franco vystřihnul a vystihnul osobitě netalentované kopyto s chirurgickou přesností a musel bych dlouho vzpomínat, kdy naposledy mě dokázala nějaká postava takhle rozesmát. Výborné byly i scénky z natáčení se zoufalým štábem, který trpí režisérovými rozmary a potrhlými nápady. Tady mi vlastně chybělo jediné a to absence stanu, kam se chodil kameraman Wiseauovi smát. A tak jediné, co mě fakt vadilo, byl Dave Franco, kterému to tady vůbec nesedlo a bráchovi to celé kazí. Ale i tak je to prča, která vznik The Room v mých očích ospravedlňuje. 80% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Pohled do zákulisí natáčení jednoho z nejhorších filmů všech dob "The Room". James Franco zde velmi barvitým stylem vyprávění vykresluje všechny podivnosti, kterých se Tommy Wiseau v průběhů natáčení dopouštěl a s jakým "nadšením" k němu a filmu samotnému přistupovali ostatní herci a filmový štáb. Rovněž zde musím zmínit skvělé herecké výkony, z nichž nejvíce vyčnívá James Franco, jehož herecký projev smývá hranici mezi jeho osobou a osobou Wiseaua. The Disaster Artist je tedy zajímavým a neskutečně vtipným ohlédnutím za filmovou legendou a mýtem, jehož odkaz právě díky tomuto snímku bude žít dál. A pokud Vám ani tohle nestačí, vězte, že pohled na všechny zúčastněné herce, kteří si své role či roličky velmi užívají je vážně k nezaplacení! PS: Rozhodně přes zhlédnutím tohoto snímku doporučuji nakoukat původní "The Room". Nejlépe s basou piv a kilem kokainu! „No, no! Very necessary. I need to show my ass to sell this picture.“ ()

Galerie (19)

Zajímavosti (14)

  • Když Tommy (James Franco) odhalí, že Mark (Dave Franco) točil zákulisí natáčení, tak jsou všichni překvapení, přitom ho na začátku natáčení představil. (Axarus)
  • Na konci filmu se v publiku při premiéře filmu krátce objeví i Michael Rousselet, který je považován člověka, který jako první přitáhl pozornost na The Room (2003) a započal tak jeho kult. Rousselet se v součanosti věnuje filmu profesionálně. (Dementra)
  • Film si vyslúžil "standing ovation" po premiére na filmovom festivale SXSW v marci 2017. (belinko)

Související novinky

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

11.12.2017

Jak určitě víte, filmové ceny většinou není zas tak těžké předpovídat. Letošek ale bude jiný, jelikož zatím nemáme žádného velkého favorita, což názorně předvádějí nominace na 75. Zlaté glóby. Kdo se… (více)

Reklama

Reklama