Reklama

Reklama

Zaklínač - Série 1

(série)
Trailer 5
USA / Polsko, 2019, 7 h 57 min (Minutáž: 47–67 min)

Tvůrci:

Lauren Schmidt

Předloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrají:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (4)

Trailer 5

Recenze (225)

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neznám ani knižní předlohu, ani hru...prostě mám rád fantasy a tak trochu jsem podlehl té mediální masáži. A výsledek? V náznacích vidím veliký potenciál, ale velmi to kazí scénáristi, kteří buď počítají s tím, že Zaklínače dobře znáte, nebo se spoléhají na to, že když rozehrají několik příběhů, tak diváka upoutají. To by klidně mohlo fungovat ... pokud by nebyla polovina postav které vypadají důležitě, hned v první epizodě odpravena. Takže to funguje asi takto...toto je matka tamté, co si její jméno nepamatuju, necháme ji říct pár vět, naznačíme nějakou skrytou hrozbu a šup...kaput. Toto je nějaká pipina, která má dilema...necháme ji se vykecat a šup...kaput. A tímto stylem je naloženo s několika postavami, které považujete za budoucí hráče a oni to jsou jen panáci na vykuchání. Naštěstí tady máme Geralta, který nejspíš do příští epizody vydrží a princeznu...tam to jisté není, ale třeba taky. Jinak Cavill je v pohodě, byť se tváří jako starší brácha Legolase. Zatím to je podivně tuhé a divácky nevstřícné. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V podstatě se mi Netflixovské zpracování, po rozporuplných úvodních dvou epizodách, líbilo. V orientaci mi ale dost pomohlo, že jsem před ním dokoukal tu neslavnou polskou inscenaci, protože jmen, politických a časových linií na nás tvůrci vychrlili opravdu mnoho, navíc kontraproduktivně roztříštěně a nechronologicky. Dále jsem musel akceptovat, že Geralt sám byl až 3. hlavní postavou, většího prostoru i pozornosti se dočkaly silné ženy (dívky) Yennefer a Ciri, načež z adaptovaných povídek zůstala osekaná torza. Jinak obsazení hlavních rolí mi přišlo v pohodě, ani černoši mi mezi magickými, exotickými bytostmi nevadili (o to víc však bili do očí ve vesnickém / měšťanském komparzu). A dostat bůra pokaždé, kdy se postavy "zaklínaly" (hehe) osudem, mohl bych se v hospodě pěkně rozšoupnout. ()

Reklama

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Beru první sérii jako takový rozjezd toho zajímavějšího, co přijde. Jsem rád, že Zaklínač dostal takovýto prostor a konečně ho vidíme. Původní polský seriál jsem neviděl a asi to už neplánuji. Trochu jsem se bál hereckého obsazení, Superman jako Geralt a pak dost neznámých herců. GoT nás naučil, že herci nemusí být nutně známý, aby to bylo dobré. A to se potvrdilo i tady. I to, jak vypadá prostředí u mě sklidilo pochvalu. Nezbývá než dodat, že se těším na pokračování. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to dobrý, je to lepší než sem čekal a čekal sem něco mezi kastrací a kaktusem v prdeli, takovým tím kaktusem co má na sobě milion trnů. Jedinou vadou na kráse je, že se tvůrci snažili do osmy epizod nacpat příběh o Ciri a zároveň i nějaké povídky z knížek "Poslední přání" a "Meč osudu" a navíc ty časové skoky, takže v jednu chvíli sem nevěděl, v jaké časové rovině se to nacházím. Ale z nějaké důvodu, to relativně drží pohromadě a bavilo mně to a to hlavně z důvodu, že je zpracováno s fanouškovským zápalem a nechybí tomu nadšení. Navíc herce to viditelně bavilo, takže žádný další El Mucho bigote se u Cavilla nekoná a i ta Ciri a Yennefer, které podle zdejších Ruských trotlů, měli být černé, jako Půlnočnice, sou v pohodě a v herečce co hraje Ciri, tkví obrovský potenciál. Ale tvůrci se měli opravdu věnovat specifickým povídkám a příběh o Ciri si nechat do druhé série, ale jinak to šlape na jedničku, souboje s lidmi sou výživné, souboje s monstry zase napínavé, monstra vypadají parádně a dialogy sou taky na dobré úrovni. A co se týče Marigolda, tak ten nemá vůbec chybu. ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebylo to zlý. Prostřední povídkový epizody mají dokonce nádech výtečnosti, Yennefer s Marigoldem jsou fajn a občas jsem se divil, jak dobrou polívku se daří uvařit z tak levnejch surovin. Zároveň už jsem ale dlouho neviděl tak obskurní dramaturgickej patvar. Fakt. Žádnej poctivě kutanej příběh pro fanoušky i neznalce, spíš osm vytrženejch stránek. Tu ze začátku, tu z konce, tu z těch nejlepších pasáží, tu z vaty. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (67)

  • V knižní předloze je zničena část města, zatímco v seriálu se bitva s džinem točí kolem Berrantova sídla. (Geralt z Rivie)
  • V knižní předloze se Marigold (Joey Batey) hostiny vůbec neúčastnil. V seriálu tak nahradil barda Dragodara. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama