Reklama

Reklama

Zaklínač - Série 1

(série)
Trailer 5
USA / Polsko, 2019, 7 h 57 min (Minutáž: 47–67 min)

Tvůrci:

Lauren Schmidt

Předloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrají:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Geralt z Rivie, zaklínač, ktorý loví príšery za peniaze sa stretáva s čarodejnicou Yennefer a princeznou Ciri. Ich osudy sú prepletené cez zákon prekvapenia a spoločné dobrodružstvá. Yennefer sa mení z deformovanej ženy na mocnú čarodejnicu, zatiaľ čo Ciri uniká pred dobyvateľmi z Nilfgaardu. (Filmaris)

Videa (4)

Trailer 5

Recenze (226)

Toren 

všechny recenze uživatele

8/10. Jsem spoko. Hodně spoko. Nečekal jsem věrnou a přesnou adaptaci, takže Netflix to u mě vyhrál relativně dopředu. Cavill, si dává Geralta na pána a nedovedu si představit, jak lépe se mohl řezníka z Blavikenu chopit. Zbytek obsazení ho skvěle doplňuje a společně tvoří funkční a komplexní svět, ve kterém je radost pobývat. Televizní produkce z toho pochopitelně často vykukuje ale tvůrci se snaží, aby fantastkní Kontinent vypadal k světu - ne vždy to klapne (CGI občas bolí), ale to je dáno rozpočtem, kompromisy a zadaným tématem. Z povídek se vycuclo vše, co se dalo a i když se tu razantně škrtalo, přepisovalo a upravovalo tak, aby to seriál zvládnul, neměl jsem s tím nijak výrazný problém. Trefou do černého jsou akční pasáže (šermování je zase jednou cool!) a naprosto úžasný sountrack, jenž mi hraje v hlavě doteď. Vzhledem k několika změnám, jsem FAKT zvědav, jak si poradí s druhou sérií, ale držím palce! ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Sper to ďas! Od Zaklínače jsem jako nefanoušek očekával velkolepé fantasy, které čtenáři odsoudí za svou nevěrnost předloze, ovšem já z něj budu nadšen. A kupodivu jsem dostal úplný opak. Jelikož jsem nikdy nepronikl ani do her, natožto do původního polského seriálu, dost jsem se ztrácel v postavách a hlavně v časovém kontinuu. Co jsem tak četl, mělo s tímto problém více lidí a sedmý díl, který měl zřejmě přinést toto odhalení časové posloupnosti, už na mě taktéž nefungoval, jelikož jsem si do té doby už stačil zjistit co a jak. Naprosto mi vyhovuje osmidílná stopáž a za 2 roky se budu těšit na druhou řadu. Snad s ještě více akčními scénami, jež mi přijdou to nejlepší na tomto seriálu. PS : ač nemám moc rád Henry Cavilla už od Tudorovců, musím smeknout, že jako Geralt je výborný a kolikrát jsem si v některých dílech říkal, že mohl toho prostoru dostat ještě více. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem si dopřál celou Hru o trůny a tak mi Zaklínač přišel jako dobrá volba k dalšímu mlsání nějakého povedeného fantasy světa. Ale ouha, kdepak, tohle je úplně jiná káva, kde ani tak nejde o nějaký komplexní svět v němž se odehrává velkolepý příběh, ale podivně sestrojenou soustavu drobných příběhů v klasické a unifikované Říši pohádek, která zřejmě měla být originální svým zmatečným flashbackovým způsobem vyprávění. Za mě tedy rozhodně ne.  Nevyvážené jsou i atrakce, striga versus drak a jediným povedeným, na což jsem se vlastně ( a někdy marně) u každého dílu těšil, byly souboje, choreografovi letí velký dík! Druhou řadu asi nechám nějakou dobu odležet. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Beru první sérii jako takový rozjezd toho zajímavějšího, co přijde. Jsem rád, že Zaklínač dostal takovýto prostor a konečně ho vidíme. Původní polský seriál jsem neviděl a asi to už neplánuji. Trochu jsem se bál hereckého obsazení, Superman jako Geralt a pak dost neznámých herců. GoT nás naučil, že herci nemusí být nutně známý, aby to bylo dobré. A to se potvrdilo i tady. I to, jak vypadá prostředí u mě sklidilo pochvalu. Nezbývá než dodat, že se těším na pokračování. ()

tnp101 

všechny recenze uživatele

Nepolíben knižní ani videoherní podobou Zaklínače, přistupoval jsem k němu jako k seriálu, který bude „něco jako“ Hra o trůny a to se mi částečně potvrdilo, i když zaměnit by se v žádném případě nedaly. Po prvních epizodách jsem byl kvůli propletenosti dějových a časových linií na vážkách a vlastně si tu nelineárnost ani dlouho neuvědomoval. Postupně se skládačka vyplnila, ale doteď v tomto způsobu vyprávění nevidím moc velký smysl, respektive nevím, čím vlastně přispívá k lepšímu zážitku a zda to není jen prostředek ke zmatení diváka. Henry Cavill byl v roli Zaklínače dobrý (adaptaci neznám, takže se raději zdržím detailnějšího hodnocení), ale nemůžu se zbavit dojmu, že v rámci 1. sezóny hraje skoro druhé housle, ať už co se týče výpravy, tak celkové doby na obrazovce. Taková Yennefer na mě měla mnohem větší impakt (jo, je pěkná, ale nejen proto) a takřka vše, co se mi ze Zaklínače vybaví, spadá do její dějové linky. Nemůžu tedy říct, že by mě seriál nebavil, ale zároveň nemůžu říct, že mě baví všechny rozjeté dějové linky. 70% ()

Galerie (78)

Zajímavosti (67)

  • Jeremy Crawford, představitel Yarpena Zigrina, měří 153 cm a nemusel tedy být pro svou roli uměle zmenšen. Nicméně netrpí poruchou růstu, jako někteří ostatní představitelé trpaslíků, kteří mají disproporcionálně kratší končetiny oproti tělu. Tomuto jevu se říká nanismus, neboli disproporcionální trpaslictví, a je nejčastěji způsoben achondroplazií, dědičnou poruchou způsobující zpomalenou a nedostatečnou přeměnu chrupavek na kosti (enchondrální osifikace). Na tuto nemoc již existují léky, například Voxzogo. (vojtaruzek)
  • Oproti knižní předloze Borch (Ron Cook) v knihách pouze odešel ze scény, zatímco v seriálu spadl do propasti a ostatní jej považovali za mrtvého. (Geralt z Rivie)
  • V knižní předloze je zakázka vypsána na graveira z čeledi upírů, nikoliv na kikimoru. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama