Reklama

Reklama

Hellraiser IV: Bloodline

  • Česko Hellraiser: Pekelný jezdec (více)
Trailer

Píše se rok 2127. Předurčen k uzavření pekelné brány jednou provždy se Dr. Merchant vydal na misi v boji proti zlu. Ta započala již v 18. století, kdy jeho předek sestrojil ďábelskou schránku, která otevírá bránu do pekel. Celé generace se snažily zlu zabránit, ale až Dr. Merchant nad ním zvítězil. (MIDO FILM)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 4/10 Děj 4/10 Hudba 3/10 Efekty 4/10/// +možná příběh, nějaké pasti, triky -nic pořádného se neděje, Pinheada dabuje Přeučil a to bylo dost rušivé/// Myslím moje první setkání s touto sérii hororů. Vlastně druhé, ale pětka byla tak špatná, že už si ji nepamatuji. Výhodou čtyřky je, že má alespoň nějaký příběh a trošičku poodhalý vznik kostky, nebo čehože to. Sci-fi rovina je zajímavá, ta historická mě zase nebavila. Pár trikových pasáží je dobrých. Přesto mě tenhle díl nepřesvědčil o kvalitě této série, jestli teda vůbec nějaká je. Takže to, že mě tyto filmy minuli, mě nijak nedrásá./// Celkem 39%/// ()

cinemag 

všechny recenze uživatele

Ve své době zatracované, jako slabé a slátané pokračování. Nyní s poohlednutím zpět, lze bez problému říct, že H4 je slušným sequelem, v porovnání s novějšími díly. Cestování v čase je zajímavé - minulost, přítomnost, budocnost, k tomu špetka historie vzniku tajuplné kostky. Pro mě bezesporu důstojné pokračování na podobné úrovni jako trojka. Pinhead má zde asi nejvíce prostoru. Doporučuji všem pekelníkům! Poslední kinofilm s hellraiserovskou tématikou, další díly už rovnou posílali na video. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Na čtvrtý díl této série jsem slyšel „plivance“ snad z každé světové strany a měl jsem vážně obavy, že nastává doba temna pro tuto sérii. Vždyť už jen samotná myšlenka propojení několika časových období a samotné přenesení děje do vesmíru, v mnoha jiných případech skutečně skončilo hotovou katastrofou (u jiných sérií). Nevím, proč mají tvůrci pořád v oblibě něco osvědčeného přesouvat ze Země do vesmíru. No nicméně po zhlédnutí tohoto dílu musím říct, že to zas až taková katastrofa nebyla. Čekal jsem mnohem větší průser a ten se naštěstí nekonal. Asi nejvíce mě potěšilo, že se nás tvůrci rozhodli obohatit o „mytologii“ (historii) samotné kostky. Právě její vznik mi vrtal hlavou již od prvního dílu a až teď se mi dostalo odpovědí na některé mé otázky. Což jsem samozřejmě přijal s velkým nadšením a myslím si, že po této stránce se čtvrtý díl vydařil. Postupné propojení několika časových období bylo rovněž velmi slušné, především pak vůbec první pokus o zničení pekelného vynálezu. Onen aristokrat Duc de L'Isle byl pěkný slizoun, no a všechno se mu vrátilo i s úroky. No a samotná Angelique, byla slušnou náhradou za mrchu Julii. Prostřední část odehrávající se 1996 byla rovněž zajímavá, hlavně co se speciálních triků týče. Zvláště pak ta budova byla excelentní. Jenže samotný vesmír byl už dost jalový. Jakoby tvůrci vyplýtvali většinu svých nápadů. Byl jsem až překvapen, že samotní pekelníci (cenobiti) byli dost odsunuti do pozadí a velký prostor dostala samotná Angelique. Na jednu stranu to bylo samozřejmě dobře, ale já se těšil na další Pinheadovo řádění a toho mi tu moc nedopřáli. Ale alespoň noví pekelníci nebyli vůbec špatní. Zvláště pak ti dva proměnění sourozenci (členové ochranky). Díky tomu si bizarnost zachovala svou tvář, ale už to bylo slabší než v předchozích třech dílech. A to samé platí i o samotné atmosféře. Místy byla vydařená, správně ponurá (zvláště ze začátku), ale postupem času tomu začal jaksi docházet dech. Nicméně to ještě pořád vidím na slušný průměr. 50% ()

spiritus 

všechny recenze uživatele

Nejslabší ze všech Hellraiserů, naprosto zbytečných 86 minut ztráveného času. Snažil jsem se na tomto paskvilu najít alespoň něco pozitivního, ale bohužel nepovedlo se.Snad jen to že to není ještě delší. To bych byl nucen ubrat i tu ubohou jednu hvězdu. Ale i tak se nechápu proč jí dávám.Snad jen z úcty k původnímu dílu. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Přestože je tento díl z hlediska scénáře naprostá žumpa, obecně nikterak nevybočuje ze zaběhnutých kolejích téhle série. Film se motá ve třech časových rovinách, které tvoří volně propojené části, což jsou v podstatě tři hororové povídky, nutno dodat že nepříliš povedené. Snaha scénáristů dát tajemné kostce nějakou hmatatelnou podstatu a historii, naráží na zoufale laciné provedení, což je ale nešvar, na který jsme si u Hellraisera už bohužel zvykli. Efekty jsou standardně béčkové, i když některé nápady nejsou z nejhorších („siamští“ Cenobiti, rozpůlení v zrcadle, efektní sťatí „současného“ Merchanta). Vrchní pekelník Pinhead tady není tak výrazný jako v předchozím díle, přesto i tady několikrát vtipně zahláškuje a vůbec to je sympaťák už od pohledu. :-) Celkově je tohle jeden z nejslabších dílů série, přesto nijak výrazně na ostatní neztrácí. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (13)

  • Kevin Yagher se chtěl soustředit spíše na příběh než na samotného Pinheada. Producenti s ním nesouhlasili a chtěli, aby se Pinhead objevil na scéně co nejdříve. Yagher tak film nedokončil a byl povolán Joe Chappelle. (HellFire)
  • Film existuje ve dvou verzích. Jedna z nich je prodloužená a obsahuje vystřižené scény. (ČSFD)

Reklama

Reklama