Reklama

Reklama

Hellraiser III: Peklo na Zemi

  • Česko Zplozenec pekla 3: Peklo na zemi (neoficiální název) (více)
Trailer

Peklo otevřelo své chřtány a vpustilo démony do našeho světa. Když si zhýralý playboy P. J. koupí podivnou skulpturu, ve které lze rozeznat obrysy zvláštní lidské hlavy pobité hřeby, netuší, že tenhle netradiční kus umění mu navždy změní život. Poté, co je Pinhead oživen a přiveden do našeho Světa, musí mu P. J. vodit krvavé lidské oběti. Na stopu tajemství prokleté „Kostky“ se tentokráte vydává reportérka Joey, která se musí vypořádat se zcela novou skvadrou pekelných démonů. (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Typický ranný Hickox konce 80. a začátku 90. let přesně tak, jak ho mám rád. Vše rozehrává ve velkém stylu podobně jako u Voskového muzea a jeho následného sequelu. Přehršel rozmanitých démonů z pekla, spousta akce, výbuchů, krve a čerstvého masa. Závěrečná dvacetiminutovka odstartovaná nevídaným masakrem v klubu plně dostává svému názvu a servíruje skutečné Peklo na Zemi. Je to jiný Hellraiser, ale rozhodně ne špatný Hellraiser. Odpustit si tvůrci ve scénáři rušivé snové sekvence o tatínkovi padlém ve Vietnamu a Pinheada v rozkvetlé přírodě (ach, božínku), nestyděl bych se za ultimátní hodnocení. Fetišisti přes cenobity a páně Pinheada si užijí do sytosti. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Co naplat, tenhle film je fenomén. Byl jsem na něm několikrát v kině, byl to jeden z prvních novějších hardcore hororů v naší distribuci a miloval jsem ho. Od té doby si nevzpomínám na ani jeden podobně opulentní a hororově nekompromisní film, který by to dotáhl do kin. Ryzí béčko s velikým rozpočtem, velkou kadencí nezapomenutelných scén a spoustou akce. Tohle je prostě fanbojův splněný sen. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Kedze v dvojke náš milovaný Pinhead zomrel, takže všetky dalšie pokračovania sú len nastavovanou kašou. No fajn, tentoraz to Pinhead a iný Cenobiti rozbalili priamo na zemi. Hlavná hrdinka je fakt simpaťáčka, dočkáme sa aj nejakých tých krvavých scén (ako v každej doterajšej časti, aj tu je obeť efektne stiahnutá z kože), naviac sa tu predstavia nové príšerky ako sú kameraman - borec má namiesto oka zabudovanú kameru ktorou veselo zazúmuje obeti priamo do hlavy, Dj - nejaké tie vinyli hojne trčiace z tváre a rád rozhadzujúci svoje cd po fanúšikoch, fajčiarka - cigaretka zapichnutá priamo v krku. Proste bordel v uliciach. ()

Rover 

všechny recenze uživatele

Všechno dobré z předchozích dílů zničeno, vše špatné zdůrazněno. Třetí Hellraiser je nudná kravina, nelogická slátanina, která mě pobuřovala a urážela. Noví cenobité (uplně náhodně vzniklí z těch, na které se zaměřovala kamera při jejich smrti) WTF? Jedna hvězdička za docela dobrou nemocniční epizodku. HUDBA: Randy Miller - po předchozích povedených soundtracích od Younga působí počin Millera jako hodně velký podprůměr, možná až odpad. Neoriginální, nudné skladby, ale hlavně nový hlavní záporný motiv, který je uplně o ničem a původním disharmonickým akordům nesahá ani po kotníky. ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Po prvních dvou dílech nastaly v třetím velké změny, ať už v kvalitě, nebo provedení, prostě: třetí díl jsem nyní viděl úplně poprvé a jsem zklamán. Série se přesunula z atmosférické Británie do klišoidního USA, hlavní hrdinka již není sympatická Kristy, ale "nějaká ženská", na kterou po skončení filmu okamžitě zapomenete. Ten "elvis", respektive majitel klubu mne taktéž pobavil, když jsem ho na začátku viděl, myslel jsem si, že se to bude odehrávat v 50tých letech:) On i ten příběh je tak nějak našroubovaný, z hodně hloupými momenty, vlastně jediné co ve filmu za něco stojí, je imho scéna v kostele, Pinhead pobavil. A jo, Pinhead... Cenobiti... no jako jo, jsou tam. Dal jsem jim přezdívky Kameráček a CDman, byli to fakt bubáci, ale spíš do večerníčku, tohle se fakt nehodilo, vyloženě směšné. Po atmosférických prvních dvou dílech, které jsou právem označovány za kultovní, je tohle propad ve všech směrech. Ale některé scény jsou působivé, to je fakt. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (14)

  • Původní filmový plakát měl zobrazovat křičící hlavu Pinheada (Doug Bradley). To se ale MPAA zdálo příliš drastické. Miramax proto využil fotografii Pinheada z prvního filmu a argumentoval tím, že již byla použita v minulosti, tudíž je vyhovovující. MPAA to uznala a dala této verzi plakátu povolení. (skinny9)
  • Scéna ze staveniště na konci filmu se natáčela na půdě univerzity Wake Forest v Severní Karolíně. (HellFire)
  • Ačkoli postavu Sandy hrála na plátně herečka Aimée Leigh, její inkarnaci bez kůže ztvárnila silně nalíčená Paula Marshall a Leigh jí propůjčila hlasový doprovod. (ČSFD)

Reklama

Reklama