Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

První epizoda seriálu divákům představí policistu ÚOOZ Filipa Marvana ve chvíli, kdy se ocitne pod tlakem. Jeho bratr Kryštof se opět dostal do dluhů a vlivný muž Josef Šejba toho využije k nátlaku na Filipa. Nehoda, po níž se Filip v kómatu propadne o třicet let zpátky do svého rodného města na počátku osmdesátých let minulého století, je jen odkladem. Filipovi kolegové už vědí, že přestoupil zákon. S kým se potká Filip ve světě na hranici snu a reality a co z toho mu pomůže vyřešit jeho současný problém? (Česká televize)

(více)

Recenze (65)

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál začal celkem pozvolně. Je otázkou, zda se děj pořádně rozjede, ale zatím to byla především show Ivana Trojana. Dobová výprava je slušná, i když na duben byla zřetelně příliš pozdně letní příroda. Osud hlavní postavy a jeho příběh mě zaujal mnohem méně, než současnost esenbáků. Snad bych uvítal komediální retro seriál. Nejhorší je, že jednání postav vyznívá až komicky, byť je chování SNB nelidské. Na další díl se ale těším. Mimochodem, Mirka Spáčilová ohodnotila na idnes díl 65 %, takže se skoro přesně trefila do názoru zdejších diváků. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Po šupe od auta sa ocitáme v 80 rokoch a pokračujeme v riešení prípadov. Teraz však nie pre políciu, ale pre VB. Prevedenie: Nemalo to vôbec dobrú štruktúru. Celé to bolo chaotické a aj hlavný hrdina je maximálne vlažný. Nebyť hláškujúceho Trojana asi by som to ani nedopozeral. Pocity: veľmi ma na tento seriál nalákala doba do ktorej sa hlavný hrdina dostáva. Vlastne len za stvárnenie tejto doby aj keď nie moc dotiahnutom do detailov dávam troška vyššie hodnotenie ako som pôvodne zamýšľal. 26% ()

Reklama

Gekacuk 

všechny recenze uživatele

Otřesný seriál, který mne kromě titulní písně ničím nepotěšil. Ovšem zaujal mne svou totální neobjektivností. Já jsem asi žil úplně jinde, nebo se tyhle hrůzy odehrávaly jen v Severních Čechách? Trojan snad má hrát normálního policajta-příslušníka VB, ne? Přitom se chová jako totální debil. Rozumím, že je zřejmě třeba přidat špetku nadsázky. Co je ale moc, to je moc. Na potkání mlátí neznámé lidi, každého uráží a ponižuje. Nástup vesničanů na povel je už totálně z jiného světa. Večerní sledovačka měla být humorná? Režisér snad chce divákům vsugerovat, že před 35 lety se tady žilo jako za Heydricha. S tímhle tím zmršeným seriálem byste, páni autoři, měli jít někam.... 10% za Kratochvílku. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

40% — Po prvním díle to vypadá na one-man-show Ivana Trojana, ostatní zdají se být pouze do počtu, včetně představitele hlavního hrdiny Václava Neužila. Jsem ročník 1970, s tehdejšími policejními složkami jsem sice neměl co do činění, s výjimkou pár „setkání“ s dopraváky, přesto se mi zdá jejich zde ukazovaná svévole a šikana nadsazená a i pro tehdejší dobu nereálná, dala by se ještě pochopit vůči tzv. „nepřátelským živlům“, ale už těžko vůči běžným občanům, lékaře v nemocnicích nevyjímaje. Seriál se asi chce vymezit vůči příliš romantickému pojetí projektu Vyprávěj, tak to zase přehání na druhou stranu, aby se ukázalo, jak byl život v tom minulém režimu nesnesitelný. To je asi náš národní problém, neumíme moc zobrazovat dobu minulého režimu — buď je to přehnaně laskavé anebo přehnaně kritické. Jenže realita byla někde mezi tím. Tak uvidíme, jak se bude seriál vyvíjet dál. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Pilotní díl by měl nejvíc upoutat a nalákat pozornost diváka. Tady vše vsadili na Vyprávěj v policejním hávu, a vše je špatně. Sestřička by si v té době nedovolila esenbákovi odporovat, jinak by hned letěla. Esenbáci ale v té době také už nebyli stejní jako v 50. letech, a přitom se zde tak chovají. Sledování majora Zemana je samo o sobě úlet, navíc díl Studna se vysílal v roce 1978, ne 1982, ale to už je detail. Co nejvíc bolí, je nedostatek příběhu. Za hodinu se ve filmu vlastně nic nestalo. Naznačilo, ale ty naznačené linie jsou tak fádní, že jestli to budou tahat deset dílů takto, nudou si ukoušu nehty. Jestli na to budu koukat. Navíc pan Neužil hraje tak nějak jako když se mu nechce. Ale tak co chtít po stoprvém odvaru britského Life on Mars - ostatně ani americký remake za moc nestojí. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (16)

  • Když oba vniknou do domu, říká Marvan (Václav Neužil): „Na to bychom snad měli mít povolení.“ Plachý (Ivan Trojan) odpovídá: „Z kterýho divnýho okresu tě sem poslali?“ Marvan má na svém voze Škoda Garde SPZ s písmeny MOD, což byla značka přidělena městu Most. (sator)
  • Auto, které objeví vyšetřovatelé při vyšetřování nehody Filipa Marvana (Václav Neužil ml.), je Škoda Garde, vyráběné v letech 1981–1984. (ArthasKarfa)
  • U podezřelého našli moped Stadion S1, vyráběný od roku 1957, a to měl být důkaz, že tento moped srazil poručíka Marvana (Václav Neužil). Jenže mopedu chybí nádrž. (sator)

Reklama

Reklama