Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

První epizoda seriálu divákům představí policistu ÚOOZ Filipa Marvana ve chvíli, kdy se ocitne pod tlakem. Jeho bratr Kryštof se opět dostal do dluhů a vlivný muž Josef Šejba toho využije k nátlaku na Filipa. Nehoda, po níž se Filip v kómatu propadne o třicet let zpátky do svého rodného města na počátku osmdesátých let minulého století, je jen odkladem. Filipovi kolegové už vědí, že přestoupil zákon. S kým se potká Filip ve světě na hranici snu a reality a co z toho mu pomůže vyřešit jeho současný problém? (Česká televize)

(více)

Recenze (65)

CarloRizzi 

všechny recenze uživatele

Nebýt Ivana Trojana, tak první díl má ode mě 2 hvězdičky. Tyto seriály jsem neviděl,Polda z Marsu (TV seriál) (2008) Ashes to Ashes (TV seriál) (2008), Life on Mars (TV seriál) (2006), takže se nechám překvapit a uvidíme, co se z toho vyklube Na diskuzi česko-slovenská kinematografie jsem tipoval, že tento seriál bude mít 60%. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál začal celkem pozvolně. Je otázkou, zda se děj pořádně rozjede, ale zatím to byla především show Ivana Trojana. Dobová výprava je slušná, i když na duben byla zřetelně příliš pozdně letní příroda. Osud hlavní postavy a jeho příběh mě zaujal mnohem méně, než současnost esenbáků. Snad bych uvítal komediální retro seriál. Nejhorší je, že jednání postav vyznívá až komicky, byť je chování SNB nelidské. Na další díl se ale těším. Mimochodem, Mirka Spáčilová ohodnotila na idnes díl 65 %, takže se skoro přesně trefila do názoru zdejších diváků. ()

Reklama

mh.mail 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

40% — Po prvním díle to vypadá na one-man-show Ivana Trojana, ostatní zdají se být pouze do počtu, včetně představitele hlavního hrdiny Václava Neužila. Jsem ročník 1970, s tehdejšími policejními složkami jsem sice neměl co do činění, s výjimkou pár „setkání“ s dopraváky, přesto se mi zdá jejich zde ukazovaná svévole a šikana nadsazená a i pro tehdejší dobu nereálná, dala by se ještě pochopit vůči tzv. „nepřátelským živlům“, ale už těžko vůči běžným občanům, lékaře v nemocnicích nevyjímaje. Seriál se asi chce vymezit vůči příliš romantickému pojetí projektu Vyprávěj, tak to zase přehání na druhou stranu, aby se ukázalo, jak byl život v tom minulém režimu nesnesitelný. To je asi náš národní problém, neumíme moc zobrazovat dobu minulého režimu — buď je to přehnaně laskavé anebo přehnaně kritické. Jenže realita byla někde mezi tím. Tak uvidíme, jak se bude seriál vyvíjet dál. ()

stration 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím hodnotím velice opatrně. Zápletka vypadá zajímavě, herci v pohodě. Nešvar přehnaného zdůrazňování tehdejších reálií, chování esembáků a celkové vykreslení doby se bohužel nevyhnul ani tomuto seriálu. Na komunismu a socialismu není ani krapet pozitivního, ale lepší je, když si divák udělá obraz sám o tehdejším morálním marasmu, zde je to až moc polopatisticky pojaté. Ale na další díly jsem zvědavý. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Musíš tu buzeraci posílat dál, jinak se ti usadí v játrech." Moudra npor. Plachého byla jedinečná, takže jsem hned zatoužil být fízlem za socialismu, soudruhovat si se sestřičkami, občas dát někomu čistě preventivně do čenichu a hlavně provádět večerní sledovačku Honzy s okurkama. Jinak mě to socialistické retro dost bavilo, ale co mě nebavilo vůbec je hlavní hrdina. Tak beztvarého, nevýrazného a totálně nezajímavého soudruha esenbáka jsem snad ještě neviděl, takže jsem dost dlouho dumal nad tím, čímpak asi bude soudruh tatínek, že synkovi zařídil takovou roli. A jelikož v roce 1982 nebyl bratr Google ještě k dispozici, tak se to asi nedozvím, takže se budu plně věnovat hledání bezzubého cyklisty z Bejčkovic. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (16)

  • Plachý (Ivan Trojan) říká: „Novější noviny nedostaneš, jedině v zemi, kde zítra znamená včera.“ Jedná se o narážku na knihu Julia Fučíka „V zemi, kde zítra již znamená včera“. Jde o cyklus reportáží autora, které vznikly při jeho cestě Ruskem. (sator)
  • Soudruzi Sboru národní bezpečnosti mají na služebně televizor Tesla 4424A z roku 1985, příběh se však odehrává v roce 1982. (sator)

Reklama

Reklama