Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Jakou cenu musí zaplatit detektiv vyšetřující případ vraždy prominentního soudce, kterou spáchala jeho dcera? Třídílné psychologické drama, v němž divák sice zná vraha už od začátku, ale až do konce je v napětí, protože postupně odkrývá okolnosti a důvody vraždy, která ovlivní životy hned několika postav. Dvacetiletá Lily přibíhá v šoku uprostřed noci do bytu svého otce, policejního vyšetřovatele Richarda, aby mu celá od krve sdělila, že v sebeobraně zabila svého milence. Poté, co Richard zjistí, že zavražděným je prominentní soudce Kowalský, rozhodne se dceru krýt. Zamete stopy a tělo zakope. Když se Kowalského ostatky najdou, je vyšetřování přiděleno kriminalistickému týmu, který vede právě Richard. V průběhu vyšetřování Richard zjišťuje, že postupně získávané důkazy jsou v rozporu s verzí jeho dcery... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (197)

Gemini 

všechny recenze uživatele

No, mít prostor celé minisérie, takhle nabitý herecký materiál, a vyprodukovat z toho kriminálku, která sice má zajímavé psychologické zaměření, ale hlavně logické díry o rozměrech ega Tomia Okamury a půlku rozehraných dějových linek neuzavře, to je setsakra velký kumšt. A přitom tu jsou krásně nejednoznačné postavy, které spolu místy naprosto libově interagují. Atmosfera regionu razoviteho je tež fajna, ale děravost je zkrátka bohužel ten nejvíc převažující dojem, který si z těchhle třech večerů odnáším. 60%, a to ještě hodně akcentuju to vyobrazení "morální šedi" těch, kteří by měli být kladnými hrdiny. ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Tohle byl hodně dobře rozjetej námět. Podepřenej výbornym Ondrou Vetchým, který zas a znovu dokazuje, že umí. Dobře doplňovali Martin Finger v roli kolegy/soupeře a Ondřej Malý jako slizskej novinář. Nosná atmosféra, pěkná kamera... ALE hodně linií vede nakonec k plochýmu konci. Dle mého gusta měli na tolik linek a postav přidat aspoň jeden další díl. A vadila mi jedna věc: dva detektivové vyšetřující stejný případ se takřka nepotkávají, zvláště v posledním díle. Přitom právě to bych obzvlášť čekal při takové zápletce! Celkově ale hodně solidní počin. ()

Reklama

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Kdo určil, že popisek u tohoto seriálu bude znít Strhující kriminální drama? První díl jsem dal asi do půlky a pak už jen posouval, kdyby náhodou. Nudné, hodně nelogické a ponuré (ne dějem, ale podáním). Druhý díl už jen posunem a vypadalo to, že nuda by byla velmi depresivní. Takže trojku určitě už nedám, i když vyústění může třeba překvapit. Zkrátka: "Chtěl-li někdo jiný vražditi, já už to mám u řiti". ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Filmařina na český poměry vcelku slušná, jen by občas nebylo od věci zlepšit zvuk a nepoužívat tolik zpomalovaček nebo jinak dobrou industriální hudbu (často totiž hrála napínavá hudba i při scénách, ve kterejch se nakonec nic napínavýho nestalo). Příběh měl skvělej potenciál, kterej se ale dařilo využívat hlavně na začátku (pokusy Vetchýho různě ovlivňovat z pozice kriminalisty samotný vyšetřování). Líbilo se mi i postupný odhalování "jak to doopravdy bylo" v rámci konfrontací Vetchýho s dcerou včetně pointy. Jenže překombinovaný finále bez větší snahy dohrát do konce aspoň hlavní dějovou linku převážně pozitivní dojem dost zkazilo. Počáteční nadšení teda časem vyšumělo a Spravedlnost můžu označit za sympatickej průměr, ale je fajn, že jde v posledních letech česká seriálová tvorba evidetně nahoru. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prominentní soudce, vyděšená dcera, „racionálně“ smýšlející otec, nějaká ta milenka, pestrý kriminalistický tým, hysterická manželka, drzý novinář, propuštěný hošan s minulostí, nekompromisní mafián, vlivný podnikatel. Jedna vražda a v určitých kruzích ostře sledované vyšetřování. Ano, scénář místy zabředá do policejních klišé a nastylizované dialogy občas ruší, nicméně první díl je skvěle rozehraný a důmyslně vyprávěný, takže postupně rozkrýváme zajímavé okolnosti. Stejně tak druhý. A dceřina verze začíná výrazně pokulhávat. Peter Bebjak si dokonale osvojil řemeslo a tady to jen zužitkovává. Od začátku vypracoval to pravé napětí, které od psychologické kriminálky očekáváme, ponurému příběhu navíc pomáhají herny a špinavé paneláky s mnoha postavami, které mají zoufalé vyhlídky. Vraha známe od začátku, což je příjemná změna. S postavami z různých odvětví a různého sociálního postavení tak trochu hledáme odpověď na otázku, kde leží hranice, jež bychom nikdy neměli překročit. Ať už se jedná o leccos. Celou dobu jsem se bál (a komentáře tomu nasvědčovaly), že solidní nadprůměr sklouzne poslední epizodou ostře dolů. Nestalo se. Ano, pár linií bych si přál uzavřít, leccos mi nesedlo, konec je otevřený (doslovnost bych tentokrát uvítal), ale celkově velká spokojenost. Postupně se to pospojovalo a pozorný divák ví. Soustředěné, propletené, silné. Ač musíme místy přivřít oči. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Veškeré venkovní lokace policejní základny jsou situovány v centru města, u ostravské radnice (tzv. Prokešovo náměstí). Kavárna naproti policejní vyšetřovny, kde se Richard (Ondřej Vetchý) setká s parťákovou manželkou (jeho milenkou), se ve skutečnosti nachází 2 kilometry od policejní základny. Jedná se o historický hotel Loft v části Přívoz. (Van_Stajpen)
  • Jako lokace policejního oddělení vražd posloužily industriální prostory nové Pragovky v Praze na Vysočanech. Tyto prostory posloužily také jako Barrandovská jídelna v seriálu Bohéma (od r. 2017). (kriplozoik)
  • Kowalského auto, které Richard (Ondřej Vetchý) řídí na cestě z místa činu je Audi A6, později však zapálí o něco starší Volkswagen Bora. (Shareck)

Související novinky

25. Český lev - výsledky

25. Český lev - výsledky

10.03.2018

Předáváním výročních 25. Českých lvů provázela slovenská moderátorka Adéla Vinczeová. O hudební složku večera se postarala nominovaná muzikantka Vladivojna La Chia. Večer také narážel na současnou… (více)

Reklama

Reklama