Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Jakou cenu musí zaplatit detektiv vyšetřující případ vraždy prominentního soudce, kterou spáchala jeho dcera? Třídílné psychologické drama, v němž divák sice zná vraha už od začátku, ale až do konce je v napětí, protože postupně odkrývá okolnosti a důvody vraždy, která ovlivní životy hned několika postav. Dvacetiletá Lily přibíhá v šoku uprostřed noci do bytu svého otce, policejního vyšetřovatele Richarda, aby mu celá od krve sdělila, že v sebeobraně zabila svého milence. Poté, co Richard zjistí, že zavražděným je prominentní soudce Kowalský, rozhodne se dceru krýt. Zamete stopy a tělo zakope. Když se Kowalského ostatky najdou, je vyšetřování přiděleno kriminalistickému týmu, který vede právě Richard. V průběhu vyšetřování Richard zjišťuje, že postupně získávané důkazy jsou v rozporu s verzí jeho dcery... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (202)

ghatos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Řekl bych, že je to až nedoceněný kousek. Určitě je to lepší, než srovnatelný Rapl, Pustina apod. Šedá, černá Ostrava plná boje o holou existenci sluší dramatickému příběhu bez vaty. Tohle má mezinárodní parametry a směle se to může rovnat opěvované severské škole. Klidně bych si dal říct s další sérií...77%. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Vetchý zametá zločin svojí dcery ta s ním samozřejmě nehraje vůbec na rovinu a celý je to trochu jinak. Každopádně opět velice vydařená minisérie. Jediný co jí trošku sráží je afektovaná Maximová která je v tom třetím díle už vyloženě na přesdržku. Oproti tomu otevřený konec mi nevadil a celkově tady Bebjak opět potvrdil, že umí. Jenom se divím, že jsem to na první dobrou nějak zapomněl okomentovat, tak tenhle rest budiž napraven.85% ()

Reklama

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Tohle byl hodně dobře rozjetej námět. Podepřenej výbornym Ondrou Vetchým, který zas a znovu dokazuje, že umí. Dobře doplňovali Martin Finger v roli kolegy/soupeře a Ondřej Malý jako slizskej novinář. Nosná atmosféra, pěkná kamera... ALE hodně linií vede nakonec k plochýmu konci. Dle mého gusta měli na tolik linek a postav přidat aspoň jeden další díl. A vadila mi jedna věc: dva detektivové vyšetřující stejný případ se takřka nepotkávají, zvláště v posledním díle. Přitom právě to bych obzvlášť čekal při takové zápletce! Celkově ale hodně solidní počin. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Zahrab hříchy do listí, snad to nikdo nezjistí.“ Bez rozhřešení i bez tajemství, neb karty jsou rozdané hned na místě činu. Místo průmyslového Duisburgu černá Ostrava, místo čestného Schimanského vyšetřovatel Richard s vetchou morálkou a heslem: POMÁHAT zahrabávat mrtvoly A CHRÁNIT dcerušku před spravedlností. OKÉNKO PATOLOGIE: [][] Co postava to patologický charakter. ## Prolhaná s(v)lečna a pichuchtivý soudce, rozpíchaný jak jehelníček. ## Polda co melouchaří u pohřebáků, zastrašuje svědky a obětem láme prsty, aby si lidi příště rozmysleli vyťukávat 158. ## Pokud denně nezničí aspoň dva, tři důkazy, není ve své kůži. ## Kolega, který Malému paparazziovi prodává policejní složky po kilogramech a od metráku výš dává množstevní slevy. ## A náčelník, který si pochvaluje, jak mu oddělení hezky šlape. Bodejť by nešlapalo, když v něm jsou samé kurvy. ## [][] V ulicích černo, sem tam i vágus, vymahač, lichvářský zmrd nebo mukl debil, bo Ostravsko je region razovity. Dvě epizody parádní a husté jak Stíny v mlze, závěrečná řídká jak porost v odkališti. Škoda. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Výborná Bebjakova režie využívající ponuré kulisy současné Ostravy, které jako kdyby časově vypadly z pozdních devadesátek, se tu střetává s ne až tak záživným scénářem, který sice nakousne potenciálně zajímavou zápletku, ale ty tři takřka osmdesátiminutové díly jsou na takový obsah prostě moc a chyběl tomu tah na branku. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Natáčelo se na jaře 2016 v Ostravě. Konkrétně v Ostrava centrum - ulice Sokolovská, Most M.Sýkory. Dále v Ostravě Vítkovicích na nádraží, ulici Zalužanského - lakovna Vítkovice, ulici Jeremenkova - nádvoří zdravotní školy, ulici 1. máje - dělnická kolonie, ulici Lidická - kolonie. Byly použity i reálné názvy ulic Rudná, Železárenská. (ČSFD)
  • Kowalského auto, které Richard (Ondřej Vetchý) řídí na cestě z místa činu je Audi A6, později však zapálí o něco starší Volkswagen Bora. (Shareck)
  • Když Richard (Ondřej Vetchý) hledá důkazy proti své dceři na chatě, tak než nahlédne do krbu, rozhodí peřinu na posteli. Na konci záběru si prohlíží fotku u okna a když pak odchází, je postel opět vzorně ustlaná (MaraF)

Související novinky

25. Český lev - výsledky

25. Český lev - výsledky

10.03.2018

Předáváním výročních 25. Českých lvů provázela slovenská moderátorka Adéla Vinczeová. O hudební složku večera se postarala nominovaná muzikantka Vladivojna La Chia. Večer také narážel na současnou… (více)

Reklama

Reklama