Reklama

Reklama

Wind River

  • Velká Británie Wind River (více)
Trailer 1

Stopař Cory Lambert objeví uprostřed zasněžené pusté krajiny Wyomingu tělo mrtvé indiánské dívky. Vyšetřování se ujímá novopečená agentka FBI Jane Bannerová, která do odlehlé indiánské rezervace Wind River přijíždí z Las Vegas, zcela nepřipravená na drsné podnebí, jež tam panuje. Na pomoc s vyšetřováním si přizve stopaře Coryho a společně se snaží přijít na kloub záhadné smrti... (Falcon)

(více)

Recenze (1 146)

joehot 

všechny recenze uživatele

Konečně jsme se k tomu dostali. 1) Je to dokonalý. 2) Mohl by Sheridan, prosím, dostat do rukou film/seriál, který by se jmenoval třeba... Skalpy? 3) Přestože to byla depka a tíseň a taky trochu smutku a hodně zadostiučinění, ve chvíli, kdy titulky prolítl Harvey Weinstein, jsem se neubránil pousmání. Půjdu do pekla. ()

Revanx 

všechny recenze uživatele

Excelentna atmosfera, velmi smutny pribeh a vyborne herecke vykony. Len je mi trocha luto, za ani jeden z hlavnych hrdinov nie je native american, na druhej strane chapem ze ten film museli cez niekoho predat a Renner je skutocne skvely. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Už len samotné prostredie ( ktoré je rozhodne jedným z ´´hercov´´ tohto filmu ) je depresívne a to ešte nehovorím o príbehu samotnom. Tvrďárna a jeden z mála takýchto snímkov dnešnej doby. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Premiere Cinemas Hostivař - Aktuálně 86% a 199. nejlepší film. Jak pak se to vyvrbí? Za mě velmi dobré, a to jak atmosférou, napětím, tak i námětem a hereckými výkony. 80% (with J.) ()

DDT 

všechny recenze uživatele

Atmosférická kriminálka a drama o ztrátě dítěte? Skvělá hudba Nicka Cavea? Hmm... já viděl průměrnou hollywoodskou produkci s typickým "vycucaným" scénářem a nudnými herci. Kdo chválí mrazivou atmosféru, asi neviděl "Insomnii" nebo z jiného žánru "Ať vejde ten pravý". A z toho "mudrování s indiánem" mi skoro naskákaly pupínky. Howgh. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Pěkné drama, které mě chytlo a bavilo až do konce, který byl celkem masakr. Nevadil mi pomalejší rytmus filmu, kdy se převážně kecalo, protože poslední část stála za to a jako celek film funguje. Za mě 80% :) ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Prostředí fajn, hudba podmanivá, zručně natočené, ale co s tím, když jde o příběh, který převyprávíte v pěti slovech: holku znásilnili, stopař ji pomstí. Mladá agentka FBI co musí projít velkou zkouškou (stejně jako falešný střih do minulosti) – to známe z Mlčení jehňátek. Tajemnou vraždu z mrazivé Ameriky známe z Insomnie. Soundtrack s táhlými houslemi Warrena Ellise známe ze Země bez zákona. Rozvedeného patráče, který se snaží být aspoň trochu dobrým otcem pro svého syna, známe snad ze všech severských krimi. Vlastně skoro každou minutu máme pocit "tohle odněkud znám". Film jede ve schématech, téměř u všech záběrů tušíme, jak budou pokračovat. Například když oznámí chlapci v zasněžené pustině, že jeho sestra je mrtvá a záběr skočí na velký celek, je naprosto jasné, že uslyšíme „noooooo“ v ozvěně. Přijít si do kina užít atmosféru zamrzlého Wyomingu - proč ne, nicméně nemá smysl to nafukovat. 280. nejlepší film všech dob to jistě není, spíš hodně dobrý díl televizní kriminálky. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem čekal celý rok a konečně jsem se dočkal. Každý rok doufám v alespoň jednu perfektní detektivku se vším všudy, která mě uchvátí, no a Wind River do této kolonky bezpochyby patří. Sheridan je výborný scénárista, ale převzít i režii chtělo odvahu, popravdě jsem měl menší pochyby, ale ty se rozpustily po pár minutách. Exteriéry jsou naprosto podmanivé a zároveň mrazivé. Dočkáte se natáčení v pravé nefalšované přírodě, žádné studio, zasněžená krajina působí na diváka vskutku nehostinným dojmem. Velice se mi zamlouvaly dlouhé záběry na zimní Wyoming, skoro jako kdyby to na mě působilo poeticky, samozřejmě až na tu vraždu a vše okolo. Zápletka je strhující, gradace je v některých momentech skoro u vytržení (to čekání před hlavní závěrečnou přestřelkou, která byla setsakra nečekaná a krvavá, bylo vražedné, myslel jsem, že i moje vlastní vnitřní orgány dostanou husí kůži). Vše to umocňovaly drtivé tóny, které se vám zarývaly až do mozku. Herecké osazenstvo skvělé, Renner si jde podle mě pro jasnou zlatou sošku. Bernthal i na minimu prostoru dokázal své herecké nadání naplno projevit. Jak jsem již řekl, tak závěr zařazuji mezi absolutní špičku. Takto má vypadat rozuzlení parádní detektivky. Budu Sheridana pečlivě sledovat, protože je nadmíru jasné, že tímto filmem jeho tvorba neskončila. Uvidíme, jak se scénáristicky popere se Soldadem. Za mě dávám 91 % ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Krajina je temná a mrazivá, lidé drsní a syroví. Mezi ně přijíždí křehká dívka z FBI, aby všem ukázala, kdo tu vládne právem. Film mě příliš neoslovil, postavy byly podivné, situace často nesmyslné a nepochopitelné, smysl filmu vysvětlen zbytečně krkolomně. Dalo by se to natočit mnohem lépe a problém indiánských žen by byl diváky pochopen. Tohle byl zkrátka velký omyl. ()

Jindros 

všechny recenze uživatele

Žít po svém od Lasse Hallstroma se sněhem a mrtvolami. A to myslím jako tu největší možnou pochvalu. Zatím film roku. ()

Alqarin 

všechny recenze uživatele

Působí to na mě pozérsky. Jako ten typ účelového filmu, který, ať už je úmysl sebelepší, jen jaksi sleduje svůj jednoduchý cíl, v tomhle případě stvoření něčeho mrazivého s vedlejšími produkty "morální ambivalence", "upozornění na palčivý sociální problém" a "průnik do opomíjené kultury". I rádoby drsnost se ovšem dá zakamuflovat líp, stačí ji opentlit aspoň trochu neotřelou výzdobou, Wind River se ve ale své strohé preciznosti veze na káře přetížené klišé, kdy postavy deklamují očekávatelné a nejnutnější a hercům zatěžko věřit jejich herectví. Tvůrčí snaha je všudypřítomná, je do očí bijící a je spíš účelová než přirozená. Technicky se tu rodí cosi skvostného, na co je radost pohledět, běda ale tomu, kdo odkryje svrchní vrstvu sněžných maskáčů, pod ní je totiž nános umělosti a upocenosti a takřka odkysličená duše. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Surová kriminálka z nehostinného prostředí Wyomingu, která nabízí nejen zajímavé postavy a slušnou atmosféru, ale také vtahující příběh, který si vás získá a nepustí až do samotného závěru. Vizuálně se sice jede na festivalový standard, téměř vše ostatní ovšem funguje na výbornou. [75%] ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Mám velkej problém s tímhle filmem: Neviděl jsem Sicario. (Jo, ukamenujte mě za to.) A tak netuším, jestli to není v zásadě Sicario ve Wyomingu - stejně pomalé se stejně vyčuranými kamerovými chody, které ale bůhvíproč v druhé polovině přestanou. Celkově vzato je to krásně napsaný snímek s mně vyhovujícím tempem vyprávění a naprosto perfektní castingovou volbou (Renner imho rok od roku lepší), ale pro mě tomu ke stoprocentnímu zážitku chybí dvě věci, respektive dvě věci jsou tam navíc: Přílišná doslovnost. A přílišná snaha cokoliv říct. Byl to ale jinak dobrej zážitek (psychologicky) a je celkem možný, že opětovná projekce mi ukáže, proč momentálně je film v TOP 300 na ČSFD. ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Výborný film, který jsem si v kině užil - skvělé ozvučení (při střelbě), vyšetřování případu Vás vtáhne do děje - trochu mě převpapilo, kvůli čemu vlastně došlo ke vraždě, ale konec se mi líbil - takhle trestat by bylo fajn - mrkněte a pochopíte...8/10. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Dobre, príbeh je nič moc a podobných tu už bolo desiatky, avšak musím vyzdvihnúť fakt, že tvorcovia aj z takéhoto otrepaného námetu vybudovali jeden kvalitný, mrazivý a depresívny snímok, ktorý v divákovi zanechá nejeden nezabudnuteľný moment. Scenár je relatívne inteligentný, herecké výkony výborné, vizuál nádherný a soundtrack pekný, no nezbavím sa dojmu, že sa vo filmoch nájde viacero hluchých miest, rozjazd je pomalý, napätie sa strieda s nudou a na postavu stvárnenú Elizabeth Olsenovou som mal spočiatku veľkú zášť. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Mrazivé kriminální drama s výtečně napsaným scénářem, který vás od samého začátku chytí a vypustí až u šokujícího rozuzlení. Precizní kamera, kouzlo místa, kde žijí zapomenuté existence, herci hrající jak o život (a to doslova) a brilantní režie. Je jen málo kriminálek, které by mě takto vtáhly do děje. Oscary se jen třesou. 90% ()

Související novinky

Pokračování Wind River nabírá obsazení

Pokračování Wind River nabírá obsazení

09.03.2023

Před tím, než se stal králem televize díky seriálům Yellowstone či 1883, získával si scenárista a režisér Taylor Sheridan obdiv na filmové frontě díky snímkům jako Sicario nebo Wind River. A právě… (více)

Chris Pratt spojí síly s režisérem Wind River

Chris Pratt spojí síly s režisérem Wind River

26.10.2018

Chris Pratt (Jurský svět, Parks and Recreation) má teď díky odkladu třetích Strážců galaxie relativně volno, a vzhledem k tomu, že jeho Cowboy Ninja Viking zdá se taky před kamery nijak brzy nedorazí… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama